Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Foråret 2005 - kamp for kamp

Lagt p 12/07-05

Ligesom sidste forår sluttede AaB som forårets næstbedste hold, og denne gang rakte det til en fjerdeplads. Trods en vinterplacering som nummer syv var der lige til det sidste håb om medaljer og europæisk deltagelse, men i sæsonens sidste to kampe var manglende skarphed og dårlige dommerpræstationer afgørende for, at vi måtte nøjes med en Royal League-givende placering lige uden for medaljerækkerne.

I år blev det til 28 point i 15 kampe, hvilket er en tand dårligere end sidste forårs 27 point i 13 kampe. Pointene er først og fremmest blevet høstet i kampe mod de fem lavest placerede hold, som bortset fra et nederlag i Silkeborg har givet fuld pointhøst. De øvrige kampe har været mere tætte med uafgjorte kampe mod Brøndby (to gange), København og Esbjerg til følge, mens der har været en dårlig og en god kamp mod Viborg og en flot sejr over OB.

Trods den store usikkerhed om angrebsstyrken efter fyringen af David Nielsen er AaB gået igennem foråret som det mest scorende hold med 31 mål, hvoraf Simon Bræmer gennem sit store gennembrud har tegnet sig for de 11. Forsvaret tegnede længe til også at være blandt de bedste, men i tre af de sidste seks kampe blev der tilsammen scoret ti mål, så forsvaret endte med kun at være syvendebedst i foråret.

Det er ellers forsvaret, der har været fundamentet for det flotte forår - både resultatmæssigt og spillemæssigt. Der er ikke blevet skabt ret mange chancer mod en hårdtarbejdende AaB-defensiv, og oven i købet har man været gode i omstillingsfasen, hvor mange spillere har deltaget i kontraspillet. Også generobringsspillet er blevet rigtigt godt, og endelig er de to centrale midtbanespillere begyndt at vise sig mere i det etablerede spil.

Heller ikke i dette forår har AaB tabt på hjemmebane, og siden Erik Hamréns tiltrædelse for halvandet år siden har man kun tabt to gange på Aalborg Stadion. Disse faldt begge i den rædselsfulde sæsonstart, som i den sidste ende kom til at koste de helt gode placeringer. Det blev dog til en Royal League-plads, og indtægterne fra den turnering giver håb om, at der ikke sker spillersalg for at redde økonomien. Med en lidt bedre start på efteråret bør AaB derfor kunne snakke med om medaljer næste år også.

13/3 Brøndby-AaB 1-1

I sæsonpremieren spillede AaB sin bedste kamp på Brøndby Stadion længe, og det gav pote, da Allan Gaarde bragte de bolsjestribede foran tidligt i kampen på et langskud. AaB lagde sig ikke på ryggen, men forsøgte at spille med Brøndby, og især var det imponerende at følge forvandlingen hos Rasmus Würtz, hvilket også kastede en landsholdsplads af til ham. Brøndby fik foræret to kæmpechancer efter AaB-dødbolde, men ellers var det AaB, der havde de største chancer i en intens kamp, der kunne være gået til hvad side, det skulle være. Michael Jakobsen gjorde en god figur i sin debut og holdt sig til det sikre, mens Mattias Lindström fik en mindre heldig debut, selvom man kunne se, der var ting gemt i ham.

19/3 AaB-Silkeborg 3-1

En tam kamp, hvor Silkeborg havde held til at forhindre AaB i at spille flydende fodbold. Rasmus Würtz fejrede sin landsholdsudtagelse ved at score kampens første mål på oplæg fra Mattias Lindström. Målet blev eneste opmuntring i en begivenhedsløs første halvleg, men efter pausen investerede AaB-spillerne mere og fik tilkæmpet sig et overtag, som også resulterede i en scoring af Martin Ericsson. Et kvarter før tid fik Silkeborg reduceret på et af mange skudforsøg efter dødbolde, men til sidst kunne Martin Ericsson slå sejren fast med en flot scoring efter en fantastisk førsteberøring.

3/4 Viborg-AaB 2-1

Det afgørende skridt ind i topstriden skulle tages mod Viborg, men hjemmeholdet var mere opsatte på at vinde og udspillede reelt AaB før pausen med et tungt, fysisk pres. Alligevel var AaB tæt på at kunne gå til pausen bagud med kun ét mål, men en lille fejl af Jimmy Nielsen endte med en tomålsføring til Viborg. Med en dobbeltudskiftning midtvejs i anden halvleg fik AaB mere energi ind i spillet, og lignede et hold, der kunne få ufortjente point med sig hjem. Et flot langskudsmål af Mattias Lindström var dog det eneste, det kunne blive til, men spillet var også langt fra en topplacering.

9/4 AaB-Nordsjælland 2-0

Mattias Lindström red videre på bølgen efter målet mod Viborg og var i hopla mod svage Nordsjælland, der ikke var i nærheden af at score i hele kampen. Han var meget opsat på at vise sig fra den bedste side for hjemmepublikummet, og scorede efter flere skudforsøg kampens første mål på flot oplæg fra Martin Ericsson. Efter en lidt rodet første halvleg blev spillet bedre efter pausen, og Thomas Augustinussen slog sejren fast midtvejs i halvlegen i en situation, hvor Simon Bræmer lige så godt kunne have scoret sit første AaB-mål.

16/4 AaB-Esbjerg 0-0

Det var en kamp, som ingen af holdene ville tabe, og derfor blev der trods stor intensitet aldrig skabt mange chancer. Forsvarene spillede med stor konsekvens og tog ingen chancer, så ingen af holdene fik gang i noget flydende spil, der jo kræver, at spillerne tør gøre de lidt sværere ting. Efter pausen var det AaB der forsøgte at løsne lidt for de snævre bånd, men de afgørende muligheder blev det ikke til, og dermed blev ingen af holdene sat tilbage i topstriden.

24/4 Randers-AaB 0-4

Efter ikke at have scoret mål i sæsonens første fem kampe var Simon Bræmer blevet forvist fra angrebspladsen, som Thomas Augustinussen udfyldte, hvilket gav plads til Trond Andersen på midtbanen og Marco Reda i forsvaret. AaB satte sig på kampen fra start og havde haft flere gode tilbud, da Michael Jakobsen bragte AaB foran med et flot hovedstød. Randers var ved at komme ind i kampen i anden halvleg, men endnu en træffer af Michael Jakobsen og to minutter senere et mål fra Martin Ericssons fødder afgjorde kampen. Herefter fusede kampen lidt ud, men fremragende backspil og en god aflevering fra Allan K. Jepsen gav Túlio en friløber, han ikke svigtede på.

1/5 Herfølge-AaB 2-4

Trond Andersens overbelastningsskade gav Simon Bræmer chancen fra start igen, og denne gang lykkedes det at få hul på målscoringsbylden med to scoringer. Det var også nødvendigt, for Herfølge havde bragt sig foran på deres første chance, hvorefter de mest koncentrerede sig om det defensive. Bræmers to mål og et enkelt af Mattias Lindström gav AaB en overbevisende føring ved pausen, men i anden halvleg var Herfølge i færd med at komme tilbage og brændte heldigvis et straffespark, inden Thomas Augustinussen scorede efter en dødbold. Herfølges lange bolde og store angribere gav problemer for AaB's midterforsvar, men reduceringen kom først til allersidst, så der blev aldrig reel spænding om resultatet.

7/5 AaB-AGF 3-1

AGF blev udspillet på kryds og tværs i forårets hidtil bedste indsats, og sejrscifrene burde have været langt større end de 3-1. AGF's rekonstruerede hold kiksede tre gange i deres aftaler om at trække offside, og det udnyttede Simon Bræmer ved at score to rigtige forwardmål, mens Mattias Lindström stod for det tredje mål på en frispilning fra Allan K. Jepsen. AGF fik reduceret et kvarter før tid, men også herefter var AaB tættest på at score det næste mål. Med sejren kravlede AaB op på tredjepladsen med et hav af hold lige i hælene, mens afstanden op til Brøndby og København var noget større.

16/5 Nordsjælland-AaB 0-1

Efter en svag start på kampen var AaB dominerende i første halvleg, hvor omstillingsspillet og dødboldene fungerede rigtigt godt. For fjerde gang i fire kampe stod der Thomas Augustinussen på en målgivende aflevering, og denne gang hed målscoreren Mattias Lindström, der scorede fra kanten af feltet efter en god enkeltmandspræstation. Anden halvleg blev indledt med et nordsjællandsk pres, men AaB kom hurtigt igen og var totalt dominerende indtil der gik for meget legestue i den. Det udnyttede Nordsjælland til at sætte sig på boldbesiddelsen, og i resten af kampen var AaB'erne for dovne til at gøre væsen af sig offensivt. Forsvaret holdt dog hjemmeholdet fra chancer, og til sidst kunne den fjerde sejr i streg fejres.

19/5 AaB-Viborg 5-3

Thomas Augustinussen og Rasmus Würtz var igen meget dominerende på midtbanen, og med en god chanceudnyttelse kunne AaB gå til pausen med en 4-0-føring på mål af Allan Gaarde og tre styks af Simon Bræmer. Pausen brugte Viborg på at bringe flere muskler ind i spillet, og da ingen lagde mærke til den første reducering stod det pludselig 4-3 efter at AaB'erne havde slækket på koncentrationen. Rasmus Würtz spillede Martin Ericsson fri til den afgørende scoring, og Viborg var reelt ikke tæt på at komme på lige med AaB.

22/5 Silkeborg-AaB 1-0

En tidlig udskiftning af en skadet Michael Jakobsen fik konsekvenser for AaB's defensiv, der blev for passive og tillod Silkeborg at komme for tæt på AaB-målet. AaB havde dog to kæmpechancer i første halvleg, der burde have givet mål, og også efter Peter Degns flotte frisparksmål var man tæt på en udligning. En lige første halvleg blev afløst af stor Silkeborg-dominans, hvor kun Allan K. Jepsen og Allan Gaarde formåede at holde bolden på AaB-fødder, og det var for lidt til at give point i søhøjlandet.

28/5 AaB-Brøndby 3-3

Et propfyldt Aalborg Stadion i karnevalstemning blev vidne til en kamp med stor AaB-dominans, men kræfterne løb ud, og til sidst skulle AaB være glade for at kunne holde det ene point. Der skulle gå tyve minutter inden de løbestærke AaB'ere kom foran ved Simon Bræmer, men Brøndby svarede hurtigt igen og rystede hjemmeholdet i en periode. Efter den usikre periode kom AaB fint igen, og Allan Gaarde kunne sikre de bolsjestribede en halvlegsføring. Simon Bræmer kunne efter stor AaB-dominans efter pausen bringe AaB yderligere foran, men Brøndbys satsning ved at smide Daniel Agger frem i angrebet gav pote, og i slutfasen blev de trætte AaB'ere presset langt tilbage.

12/6 OB-AaB 1-2

Selvom OB's agressive og til tider brutale midterforsvar bremsede mange AaB-opspil, var AaB klart det bedste hold og holdt OB nede på én chance før pausen. Med stor ro og små kombinationer spillede man sig ud af hjemmeholdets pres og skabte tilstrækkeligt med chancer til at Simon Bræmer nok en gang kunne score to mål; på en løs chance og på oplæg fra Martin Ericsson. AaB skabte mange chancer i starten af anden halvleg, men efterhånden gik gassen af ballonen, og da OB reducerede kort før tid begyndte de at tro på point. Det fik de ikke, og AaB lå til sølvmedaljer, hvis det kunne blive til sejre i de sidste to kampe.

15/6 AaB-København 1-1

Havde det ikke været for uskarphed i den afsluttende fase og et udeblevet straffespark til allersidst, havde AaB ligget på andenpladsen før sidste runde. Fem gigantchancer blev misbrugt efter at Allan Gaarde et kvarter før tid havde udlignet københavnernes føring, og da Michael Jakobsen blev fældet i sidste minut, ville Kim Milton Nielsen ikke fløjte for straffespark. Før pausen var AaB de bedst spillende hold i en chancefattig affære, hvor Københavns spil udelukkende foregik over midten. Det ændrede de efter pausen, og efter flere tilløb bragte de sig foran, da AaB var uopmærksomme ved et indkast. Der skulle en udligning til at sætte damp på kedlerne, men marginalerne var ikke på AaB's side i slutningen af en kamp, der betød så meget for UEFA- og medaljedrømmene.

19/6 Midtjylland-AaB 4-1

I sæsonens sidste kamp var det bronzemedaljerne, der var på spil, og for anden kamp i træk måtte AaB takke en dårlig dommerpræstation og uskarphed for, at det ikke lykkedes. Allerede i det første minut burde dommeren have fløjtet for frispark i optakten til Midtjyllands føringsmål, og lige inden 2-0-målet burde Ulrik Lindkvist været blevet smidt ud efter et overfald på Allan Olesen. I mellemtiden havde AaB spillet gudefodbold, men brændt den ene chance efter den anden, og da Razak Pimpong et kvarter efter pausen scorede sit andet af tre mål, var der ikke meget tilbage at spille for. Allan Gaarde fik godt nok reduceret i sin sidste kamp for AaB, men reduceringen faldt for sent i kampen, og til sidst kunne Pimpong sætte punktum for midtjydernes tredjeplads.

Mere i samme kategori

Evalueringer af AaB's sæsoner

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk