Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

26/07-08 Brøndby-AaB 2-1 (2-1)

Lagt p 30/07-08

AaB spillede i det meste af kampen bedre end hjemmeholdet fra Brøndby, men to let indkasserede dødboldmål blev afgørende for, at man også i sæsonens anden kamp måtte gå fra banen med et 2-1-nederlag. Med Bruce Rioch ved roret er AaB begyndt at spille virkeligt flot kombinationsfodbold, og når de holder op med at give lette mål væk, ligger der rigtigt mange sejre og venter.

Startopstillingen bød på to ændringer i forhold til sæsonpremieren, idet Martin Pedersen naturligvis havde karantæne efter sin udvisning, mens Kasper Risgård efter et vrid i knæet var ukampdygtig. Lasse Nielsen spiller normalt i midterforsvaret, men måtte se sig henvist til en plads som venstre back for at Steve Olfers og Michael Jakobsen kunne bibeholdes centralt.

Angrebsduoen fra Midtjylland-kampen blev hevet ned på midtbanen, mens Simon Bræmer lå alene på toppen som den anden nye mand. Dermed var også formationen ændret, idet fraværet af Kasper Risgård efterlod et stort hul på midtbanen, som Andreas Johansson ikke kunne udfylde alene. Jeppe Lund Curth blev trukket længere tilbage på banen og skulle ligge og holde øje med den defensive midtbanespiller Stefan Gislason, mens han i boldbesiddelse fungerede som mellemrumsspiller.

På den varme sommerdag var det ikke højt og aggressivt boldpres der var den oplagte strategi, og AaB lod da også hjemmeholdet spille bolden rundt i bagkæden uden at forsøge at vinde bolden. I stedet trak man sig lidt tilbage og satsede på at vinde bolden, når de spillede den frem til midtbanen, hvor AaB var i overtal.

Det lykkedes langt hen ad vejen, selvom Brøndby i perioder fik spillet sig til indlæg, som AaB'erne dog var stærke til at afvise, fordi de oftest var hurtige til at komme med hjem. Når Brøndby kom over kanterne var det fordi de fik spillet frem til en af angriberne, hvorefter deres kantspillere trak ind i banen, hvilket både gav dem mulighed for at vinde de løse bolde og skabte plads til at de offensive backs kunne deltage.

Der var dog forholdsvis sjældent at hjemmeholdet havde held med at spille frem til deres angribere, og når de i stedet forsøgte igennem midten, brød AaB som regel bolden eller fik omringet boldholderen. AaB'erne løb ganske enkelt mere end modstanderne, og det var også tydeligt i omstillingen, hvor der hele tiden var medspillere at spille frem til, og dermed var det muligt at spille meget direkte i angrebsspillet selvom det så godt som altid foregik med korte, flade afleveringer.

Bedømt ud fra de to første kampe ser det ud til, at AaB nu i langt højere grad vil kombinere sig frem ad banen, og indtil videre har de også været gode til det. Lige så snart bolden er erobret spiller man korte afleveringer til at komme ud af det første genpres, og herefter fortsætter man med at spille bolden rundt indtil der er plads til at spille ind bag midtbanen til en dybdeløbende midtbanespiller eller en modløbende angriber.

Første halvleg bød også på flere gode tilbud på den konto; den første allerede i det femte minut, da Andreas Johansson brød igennem Brøndby-forsvaret og kom fri i straffesparksfeltet, men Max von Schlebrügge kastede sig ned og fik blokeret. Cacá havde en tilsvarende chance i modsatte side et kvarter senere, men endte med at drible lidt for længe og blev derfor tacklet inden han fik afsluttet. Endelig havde også Jeppe Curth et godt gennembrud, men han blev nedlagt af en kropstackling idet han skulle til at afslutte, men fik ikke det straffespark, han muligvis havde fortjent.

Derudover havde Cacá et udmærket forsøg fra distancen efter at AaB havde erobret bolden i venstre side og hurtigt spillet ind over midten, hvor brasilianeren havde god plads til at afslutte. Brøndbys største chance var et hovedstød af Kasper Lorentzen på Samuel Holméns indlæg fra venstre side, men afslutningen sad lige på Karim Zaza, og Thomas Rasmussen sparkede forbi på en ripost efter et hjørnespark.

Disse to Brøndby-muligheder var karakteristisk for Brøndbys spil i første halvleg, for udover at komme til en del indlæg fra venstre side, var de kun farlige på dødbolde. Venstre side var endda kun åben i første halvdel af halvlegen, indtil Cacá byttede plads med Anders Due, som tog væsentlig større del i forsvarsarbejdet.

Dermed havde hjemmeholdet kun et enkelt våben at gøre brug af, men desværre var det også nok til at score to mål. Det første kom efter et hjørnespark, som endte bagest i feltet og blev sendt ind foran mål igen, og her kom Karim Zaza skidt ud af målet, hvorfor Max von Schlebrügge let kunne heade bolden ind. von Schlebrügge scorede igen lige inden pausen, da et afværget hjørnespark blev sendt ind til bageste stolpe, hvor Alexander Farnerud kunne heade bolden over en fremstormende Karim Zaza, og midterforsvareren var hurtigt over bolden efter at den havde ramt overliggeren.

AaB havde ellers svaret hurtigt igen på Brøndbys første scoring, da man udlignede efter blot to minutter. Efter en bolderobring centralt fik Andreas Johansson spillet bolden ud i venstre side, hvor Anders Due satte Daniel Wass af med en finte og løftede bolden i en bue over mod bageste stolpe, hvor lille Cacá kunne heade bolden ind via Stephan Andersen.

Efter pausen fik AaB's flotte kombinationsspil vanskeligere kår, da Brøndby gik længere frem for at forstyrre opspillet og også løb mere for hinanden for at udligne AaB's overvægt på den front. Den ekstra løbeindsats kom dem også til gode i den anden retning, da de kunne spille lidt hurtigere og således kom til afslutning ved Peter Madsen efter at Daniel Wass havde udfordret Lasse Nielsen på kanten. Brøndby truede mere med løb i dybden, og efter en bold ned bag forsvaret kunne Chris Katongo lægge bolden ind foran til Samuel Holmén, hvis skud fra kort afstand mirakuløst blev reddet af Karim Zaza.

Det øgede Brøndby-pres gjorde at AaB havde sværere ved at spille frem igennem midten, hvor Jeppe Lund Curth ikke fik så meget plads længere. Til gengæld blev der mere plads over kanterne, hvor især Anders Due kom til mange fremragende indlæg, og man kunne endda have fået endnu mere ud af den megen plads, hvis Michael Jakobsen havde ramt den sædvanlige præcision i sine diagonalskift, eller hvis Lasse Nielsen havde turdet give mere los i det fremadrettede.

Den unge forsvarsspiller gjorde det for så vidt godt nok i det defensive, hvor han viste god timing, god fysik og styrke i en-mod-en-situationerne. Det var dog tydeligt at han ikke er nogen naturlig back, der er vant til at fise frem og tilbage langs sidelinjen og kan føre bolden frem i højt tempo, idet han var noget usikker med bolden og spillede uden risiko. Til gengæld viste han god sparketeknik, da han sendte et langskud lige over det ene målhjørne, mens han blev lidt overmodig, da han fik en tilsvarende chance lidt senere.

Brøndby spillede som nævnt meget mere aggressivt efter pausen, hvor der var masser af beslutsomme løb frem ad banen, når de havde erobret bolden - ligesom man normalt forventer det af Brøndby. Med bolde ned bag AaB-forsvaret tvang de gæsterne længere tilbage på banen, og dermed kunne hjemmeholdet lægge spillet væsentligt længere frem, og deres angrebsivrige backs kunne skabe den bredde der gjorde at de ofte kom til indlæg fra baglinjen.

Selvom AaB var under et pænt pres og havde svært ved at få bolden ned på jorden og spille den rundt, indkasserede man ikke alverden af chancer imod, og langsomt kom man bedre ind i kampen igen. Chris Katongo havde dog en god mulighed, da Michael Jakobsen fejlede en let bold, hvilket gav Brøndby en kontra, som Karim Zaza reddede, og sidst i kampen slap samme Katongo fri i højre side, men hans farlige indlæg fik lov at passere hele vejen forbi bageste stolpe.

På AaB-kontoen var der flere afslutninger, og langskud fra Thomas Augustinussen og Anders Due samt et frisparksforsøg fra Due viste at AaB var med i kampen, selvom de ikke voldte Stephan Andersen større vanskeligheder. Anders Due var fremragende på venstrekanten, hvor han gang på gang kom til giftige indlæg, samtidig med at han varierede med at gå ind i banen og få bolden centralt.

De fleste farlige situationer kom da også fra Anders Dues venstrefod, og især i det sidste kvarter af kampen var han iøjnefaldende, og der skete noget næsten hver gang han havde bolden. Således var Jeppe Curth meget tæt på at nå et indlæg fra Due, Patrick Kristensen havde en god hovedstødsmulighed, Andreas Johansson havde en god hovedstødsmulighed, og Johansson og Curth kom begge akkurat for sent til et fladt indlæg.

Den største chance kom dog fra højresiden i overtiden, da Patrick Kristensen efter flere alibiafleveringer endelig tog ansvar og sendte et indlæg ind foran mål. Ved bageste stolpe kom Thomas Augustinussen i et perfekt indløb til bolden, men desværre troede også Jeppe Curth at han kunne heade den ind, og dermed kom han til at levere en dårlig afslutning på det, der kunne have været et kæmpechance til AaB-anføreren.

Dermed blev det heller ikke til point i sæsonens anden kamp, men det har været en fornøjelse at overvære de to nederlag, hvor AaB'erne har bibeholdt kampgejsten fra det imponerende forår og samtidig er begyndt at spille et hurtigt og effektivt pasningsspil. Erik Hamrén proklamerede at ville gøre AaB til Danmarks bedste pasningshold, og noget tyder på at det lykkes, selvom de først har fået lov til at spille det efter at Bruce Rioch er kommet til...

Brøndby-AaB 2-1 (2-1)

27. 1-0 Max von Schlebrügge
29. 1-1 Cacá
42. 2-1 Max von Schlebrügge

Brøndby

Stephan Andersen - Daniel Wass, Jon Jönsson, Max von Schlebrügge, Thomas Rasmussen - Samuel Holmén, Stefan Gislason, Alexander Farnerud (90. Pierre Kanstrup), Kasper Lorentzen (73. Jan Kristiansen) - Chris Katongo, Peter Madsen (61. Morten Rasmussen).

AaB

Karim Zaza - Kasper Bøgelund, Steve Olfers, Michael Jakobsen, Lasse Nielsen - Thomas Augustinussen, Andreas Johansson - Cacá, Jeppe Lund Curth, Anders Due - Simon Bræmer (59. Patrick Kristensen).

Mere i samme kategori

Kampe mod Brøndby

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk