Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

03/04-05 Viborg-AaB 2-1 (2-0)

Lagt p 04/04-05

Viborg-spillerne ville det mere og fik derfor en yderst fortjent sejr over AaB i en kamp, der kunne have bragt de Røde op på fjerdepladsen. Først ved en dobbelt indskiftning midtvejs i anden halvleg fik AaB den nødvendige energi ind i spillet til at presse Viborg, men det var for sent til at få noget med hjem fra kampen.

Tre ændringer i opstillingen

Túlio har gennem opstartsfasen døjet meget med sine hoftebøjere og er derfor meget sent kommet på tale til førsteholdet igen, men scoringer i såvel Danmarksserie- som reserveholds-kampe kombineret med gode evner i luftspillet bragte ham ind på holdet på bekostning af Simon Bræmer. Mattias Lindström har været syg i ugen op til kampen, så Jacob Sørensen fik muligheden for at bevise, at et par gode indhop kunne følges op af en god indsats i en kamp fra start. Endelig var Allan Olesen tilbage på holdet efter sin karantæne, og det skubbede Trond Andersen ind på sin sædvanlige plads i midterforsvaret, mens Marco Reda måtte ud på bænken igen.

Viborg-spillerne var fra kampens start en tand mere opsatte på at tage de fysiske dueller op, så de fik hurtigt skabt sig et overtag. Efter fire minutter havde de deres første gode mulighed, da Mikael Gustavsson fra kanten af feltet sparkede lige over efter et afværget hjørnespark.

Der gik ikke mere end fire minutter yderligere, før endnu en dødbold gav dem føringen. Denne gang var det et langt indkast fra Klaus Kærgård, der blev forlænget videre til Mota, hvis tæmning røg hen til Michael Gravgaard, der sparkede den op i hjørnet fra midt i feltet. Det var Thomas Andie der forlængede bolden i en situation, hvor han uden det store besvær fik skubbet Thomas Augustinussen væk. Var det ikke allerede tendensen, skulle det vise sig at være kendetegnende for kampen.

Fysisk Viborg-pres

Målet gav hjemmeholdets spillere endnu større gejst og vilje til at kæmpe, så AaB kom for alvor under pres i det næste kvarters tid. Jakob Glerup spillede en rigtigt god kamp på Viborg midtbane, hvor han var overalt. Udover nærkampsstyrke spiller han meget godt med bolden og er god til at få den spillet væk fra de snævre områder og ud til medspillere, der har mere plads.

Klaus Kærgård figurerede på papiret som angriber, men gik langt ned i banen for at hjælpe lille Alex Nørlund med at lægge det fysiske pres, hans holdkammerater lagde for dagen. Nørlund er i forvejen ikke nogen høj spiller, og på et hold, hvor otte af de startende spillere var mindst 185 cm, kom han til at ligne en dværg.

Den fysiske overvægt kom til udtryk i nærkampene, hvor de vandt nærmest alle andenbolde, og AaB fik på den konto aldrig fat i spillet. De første 25 minutter så man dårligt tre sammenhængende afleveringer i træk fra et AaB-hold, der ikke kunne spille sig ud af presset. Især kneb det på den centrale midtbane, som havde mange farlige boldtab, som gav kontramuligheder til et omstillingsparat Viborg-hold. Hjemmeholdets overtal på midtbanen og den energiske indsats gjorde det svært for AaB at spille sig igennem midtbanen, hvor selv ikke Martin Ericsson kunne løbe sig fri af markeringerne, og alternativet - de lange bolde frem mod Túlio - tog et tæt markerende centerforsvar sig af.

Viborg-chancer på samlebånd

De mange bolderobringer gav Viborg rig mulighed for at vise deres spidskompetence, kontrastødene. AaB-spillerne kunne som antydet ikke finde frie rum at spille hinanden i, så ofte endte det med, at man mistede bolden i noget snævert spil, hvor man blev overmandet. Det gav eksempelvis afslutning til Klaus Kærgård, og Mota havde et forsøg, som Trond Andersen måtte redde på målstregen, da Jakob Glerup satte sig igennem i en nærkamp, erobrede bolden og spillede Mota fri i højre side af feltet.

Det var dog især på dødboldene, chancerne opstod, og deriblandt 1-0-målet. AaB'erne magtede ikke at afvise situationerne, så der var masser af returbolde at afslutte på, hvilket blandt andet Mikael Gustavsson, Thomas Tengstedt, Thomas Andie og Alex Nørlund benyttede sig af, men ingen af dem ramte målet, mens Mota ikke fik ordentligt træf på sin afslutning efter at Thomas Tengstedt havde headet bolden ind i feltet efter en lignende situation. Af dødboldsmuligheder kan også nævnes et frispark fra Thomas Andie, som gik lige forbi.

Udover kontrachancerne og dødboldene fik Viborg lejlighed til at vise, at de kan spille fin, boldbesiddende fodbold også. Det er selvfølgelig ikke så svært, når modstanderne hele tiden er et skridt bagefter, men de har altså flere strenge at spille på, med individuelt stærke spillere som Christian Keller og Alex Nørlund og kloge, erfarne spillere midt på banen. Alex Nørlund havde en god halvflugter efter et længerevarende angreb, og Klaus Kærgård smuttede også igennem efter flot spil, men han var offside, så afslutningen på stolpen tæller ikke i statistikken.

Okay periode

Hos AaB var der til gengæld ikke mange chancer at berette om. Allan K. Jepsen havde et par frispark fra højre side, hvoraf Allan Gaarde kun akkurat fik snittet til den ene. Afslutningen endte derfor udenfor målrammen, og dette viser meget godt, hvorfor den slags frispark skal lægges indenfor målrammen. Martin Ericsson havde et hovedstød langt forbi på en lang fremlægning fra Michael Jakobsen, og ellers var en Ericsson-aflevering til Thomas Augustinussen, der røg ud over baglinjen, det tætteste AaB kom på mål. Augu havde selv skabt chancen med et godt gennembrud efter at man med gode afleveringer fra Michael Jakobsen og Allan Gaarde havde spillet sig ud af det første pres.

AaB kom dog mere med i kampen som halvlegen skred frem, blandt andet i kraft af at Allan Gaarde trak mere i mod midten og derfra kunne bidrage med noget mere boldsikkerhed og overblik og dermed angreb af længere varighed. Det gav også mere plads til fremstød fra Allan K. Jepsen og flere gode offensive aktioner fra Thomas Augustinussen, så efterhånden aftog Viborgs pres. Agressiviteten i nærkampene var dog stadig til stede, så AaB kom aldrig helt ind, hvor det gjorde ondt på Viborg.

Højresiden hos AaB begyndte også at lykkes lidt mere efter en indledning på kampen, hvor meget var strandet hos Jacob Sørensen, fordi han ikke er god nok til at modtage bolden med en mand i ryggen. Det blev til enkelte gode fremstød og et farligt indlæg fra Allan Olesen, mens Taz fik vist en smule af sin driblekunst.

Mål lige inden pausen

Efter den gode periode var det ekstra bittert, at Viborg kunne øge deres føring lige inden pausen. Jakob Glerup erobrede bolden fra Thomas Augustinussen midt på banen og kunne sætte et Viborg-angreb i gang, som efter lidt tilfældigt spil endte med et indlæg fra Michael Gustavsson. Trond Andersen fik kun headet bolden op i luften, og så kunne Thomas Andie heade bolden i en bue over Jimmy Nielsen omtrent fra straffesparkspletten. Bolden var længe undervejs efter Trond Andersens afværgning, så Jimmy burde have forudset situationen bedre og trådt et skridt eller to baglæns, hvormed han kunne have reddet.

Fodboldkampe ændrer sig ofte meget i pausen, så det ville have været fint efter en ringe første halvleg at kunne gå til pausen bagud med blot et enkelt mål, men sådan skulle det ikke gå. Ændringen i pausen var dog heller ikke voldsom, så Viborg var stadig det bedste hold det meste af vejen. Allerede i det første minut viste de tænder efter et farligt frispark fra Alex Nørlund.

De farlige situationer var langt færre end i første halvleg, omend Mota havde en appel for straffespark efter en fair duel med Allan Olesen, Jakob Glerup havde en afslutning på en dårligt afværget dødbold. Viborg kom i flere tilfælde til farlige indlæg fra baglinjen, hvoraf Thomas Andie var tættest på at afgøre kampen, men ikke fik ordentlig ram på Christian Kellers aflevering. Keller selv havde et skud på indersiden af stolpen ikke så længe før tid, da AaB-forsvaret stod og sov ved et frispark.

God dobbeltudskiftning

AaB kom en anelse tættere på at score, uden dog at være tæt på. Martin Ericsson havde ikke set meget til bolden før pausen, men efterhånden som holdet fik bolden mere, kom han også mere med, og han havde AaB's to første forsøg; det ene efter en god detalje som følge af godt spil mellem Allan Gaarde og Allan K. Jepsen, og det andet efter en kontra, hvor han blev spillet fri på baglinjen af Rasmus Würtz, og trak skråt bagud men afsluttede skidt.

Der begyndte at komme mere fart over AaB's spil, men det var først da Simon Bræmer og Mattias Lindström erstattede Túlio og Jacob Sørensen, der for alvor kom mere energi i spillet. Jacob Sørensen nåede lige at blive væltet - på fair vis - i straffesparksfeltet efter kvikt spil af Allan Gaarde og Martin Ericsson, men ellers var det ikke nogen god indsats fra hans side. Lindström var meget bedre i pasningsspillet med modspillere i ryggen og stærk i nærkampene, men satte sig stadig ikke rigtigt igennem som dribler, så han kunne komme frem til flere af hans gode indlæg.

Túlio kæmpede godt defensivt, men kunne ikke sætte sig igennem som target man overfor en stærk Michael Gravgaard. Det havde Simon Bræmer mere held med, for han kom med en hel masse energi, som skulle brændes af. Bræmer virker som det bedste bud på angrebspladsen, bedømt ud fra forårets første tre kampe, hvor de andre angribere ikke har fået så meget spilletid.

Stadig håb

Selvom det ikke blev til de store chancer, virkede AaB som et hold, der med lidt held kunne få point ud af kampen, for overtaget forøgedes, og de nye spillere viste lidt mere vildskab. Viborg begyndte at få sværere ved at komme frem ad banen, og mange fremlægninger blev opsnappet af AaB-forsvaret, hvor Michael Jakobsen endnu en gang viste gode takter og ikke mistede modet til at spille langs jorden i første halvleg, da Viborg sad tungest på det.

Afslutningerne begyndte så småt at komme, og selvom Allan Olesens skud udefra røg over og Martin Ericssons frispark blev blokeret i straffesparksfeltet, var der håb at spore. Viborg var stadig først på bolden ved dødboldsituationer og var hurtigt ude at blokere eller tackle ved AaB's skudmuligheder og indlæg, så langt fra alt lykkedes for AaB, men i det mindste forsøgte man til det sidste.

Viborg var ikke trygge ved situationen og skiftede forsvarsspilleren Jesper Andersen ind for den brasilianske angriber Mota. Den bedste mulighed for at reducere fik AaB ti minutter før tid, da Thomas Augustinussen akkurat ikke nåede frem et indlæg mod forreste stolpe fra Allan Gaarde. Optakten havde været over et minut med AaB i boldbesiddelse, og selvom Viborg undervejs fik afværget et indlæg undervejs, var de ikke i nærheden af at få fat i bolden - til stor forskel fra første halvleg.

Reducering og desperat pres

Rasmus Würtz havde ikke spillet en god kamp efter at have tilbragt to landskampe på sidelinjen og tribunen, så han blev erstattet af Marco Reda, hvorefter Trond Andersen blev rykket frem på midtbanen. AaB forsøgte mere og mere at lægge presset frem i Viborgs felt med lange afleveringer, og det blev kun mere udtalt efter reduceringsmålet.

Mattias Lindström havde haft et halvkikset forsøg udefra inden han med et fremragende mål kort før tid bragte begrundet håb om at få point med hjem. En lang bold fra Marco Reda gav hård kamp om bolden på kanten af Viborgs felt, og Allan Gaarde og Simon Bræmer fik kæmpet bolden hen til Lindström, der kunne sparke bolden op i samme målhjørne, hvor Viborgs mål var sat ind.

Nu blev Viborgs felt for alvor bombarderet med lange bolde, og Simon Bræmer nåede at få en løs chance fra nært hold, da Allan Gaarde og Thomas Augustinussen fik forlænget et indkast ind på midten, hvor der desværre ikke var tid til at få kontrol over bolden. Også Allan Gaarde nåede en afslutning kort før slutfløjt, men kunne ikke få fart på hovedstødet.

I stedet for at AaB kunne overhale Viborg og komme op på fjerdepladsen, var det nu Viborg, der kunne fastholde sin fjerdeplads, tæt på medaljepladserne. Det havde langt fra været rimeligt, hvis AaB havde fået point efter en dårlig indsats, men det var alligevel så tæt på til sidst, at man godt kan ærgre sig en smule. Der er et lille hul til de foranliggende hold, men modstanderne i de næste runder ser ikke så svære ud, så chancen for at blande sig i toppen er ikke helt forspildt, selvom der ikke er råd til så mange fejltagelser undervejs.

Viborg-AaB 2-1 (2-0)

8. 1-0 Michael Gravgaard
44. 2-0 Thomas Andie
89. 2-1 Mattias Lindström

Viborg

Jesper Christiansen - Mikael Gustavsson, Thomas G. Christensen, Michael Gravgaard, Thomas Tengstedt - Alex Nørlund, Jakob Glerup, Thomas Andie, Christian Keller - José Mota (73. Kenneth Fabricius), Klaus Kærgård (80. Jesper Andersen).

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Trond Andersen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Jacob Sørensen (68. Mattias Lindström), Rasmus Würtz (82. Marco Reda), Thomas Augustinussen, Allan Gaarde - Martin Ericsson, Túlio de Melo (68. Simon Bræmer).

Mere i samme kategori

Kampe mod Viborg

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk