Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

28/05-05 AaB-Brøndby 3-3 (2-1)

Lagt p 30/05-05

14.025 tilskuere på et udsolgt Aalborg Stadion må være det højeste tilskuertal siden ombygningen, og de blev vidner til en fremragende fodboldkamp, hvor AaB efter at have ført 3-1 måtte nøjes med uafgjort. Endnu en gang var Simon Bræmer i målhumør med to scoringer, men Daniel Agger ødelagde festen på dagen, hvor der var karneval i Aalborg. AaB var ellers det bedste hold, men løb tør for kræfter i slutfasen.

Fra kamp til spil

Ugen op til kampen havde der været stor tvivl om AaB's centerforsvar, idet ingen af de tre alternativer havde trænet særligt meget i ugens løb. Michael Jakobsen gik med krykker så sent som i onsdags, men nåede alligevel at blive klar til kampen, hvormed AaB kunne stille med stærkeste hold. Trond Andersens problemer med lysken var ikke større end at han kunne spille, og Marco Reda var også klar, men måtte starte på bænken.

AaB kom godt fra start i en medrivende forestilling, hvor der blev kæmpet om hver eneste centimeter. Man lagde ud med forholdsvist simpelt spil, hvor der ikke blev risikeret noget ved at lave små afleveringer i forsvaret. Det var det fysiske pres, der skulle give AaB overtaget i starten, og det virkede efter hensigten.

De første tilløb til chancer kom nemlig til hjemmeholdet, første gang efter en kontra, hvor Rasmus Würtz førte bolden frem og spillede ud til Simon Bræmer. Bræmers aflevering lå bag Martin Ericsson, og måske havde det været bedre at spille over i modsatte side, hvor Würtz var fulgt med frem. Minuttet efter endte samspil mellem Allan Gaarde og Allan K. Jepsen med at Martin Ericsson blev sendt ned langs linjen, men i et tætpakket felt var det en Brøndby-spiller, der kom først på tværafleveringen.

AaB fortsatte dog ufortrødent, og Simon Bræmer pressede med energisk arbejde Daniel Agger til en fejlaflevering, som Mattias Lindström opsnappede. Lindström spillede bande med Martin Ericsson i Brøndbys felt, men vinklen på Ericssons aflevering blev ikke stor nok, så Lindströms afslutning blev en smule akavet. Bolden blev blokeret op i luften, hvor Allan Gaarde headede et stykke forbi mål, og nøjagtigt så langt fra Martin Ericsson, at han ikke kunne gøre noget ved den.

Vekslende spil

Brøndby var på ingen måde ude af kampen, men der gik et stykke tid inden de kom helt fri af de tætte AaB-markeringer. Der skulle gå et lille kvarter inden den første afslutning, men så ramte den til gengæld også stolpen - godt nok med Jimmy Nielsen i kontrol over skuddet. Rasmus Würtz lavede en teknisk fejl midt på banen, og efter et par tacklinger røg bolden hen til Morten Skoubo, som trak ud i siden af feltet og sparkede på mål.

På det tidspunkt kunne Brøndby nemt have været kun ti spillere på banen, for Casper Ankergren væltede brutalt Simon Bræmer i en friløber. Desværre var der forinden fløjtet for en offside, som på tv viste sig at være fejlagtig. Linjedommeren kan dårligt bebrejdes, for det var en meget snæver kendelse, men man kan godt ærgre sig lidt alligevel. Det var Allan Gaarde, der efter en herretackling kunne spille Bræmer fri med meste af en banehalvdel for sig selv, og Bræmers nedtagning var også i topklasse.

De to hold skiftedes til at erobre bolden og angribe, men AaB havde som nævnt mest held med det. Hos AaB er Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen et par imponerende arbejdsomme midtbanespillere, som også kan spille fodbold, og Allan Gaarde og Mattias Lindström på kanterne yder også en væsentlig større arbejdsindsats end deres Brøndby-kolleger Jonas Kamper og Thomas Kahlenberg. Kamper og Kahlenberg presser godt i det første generobringsforsøg, men lykkes det at slippe ud af dette pres, er der ikke meget tilbageløb fra de to kantspillere.

AaB bedst på midtbanen

På Brøndbys centrale midtbane er Morten Wieghorst et godt stykke fra den form han viste, da han kom til klubben, og der er vel ikke noget at sige til, at han stopper karrieren efter sæsonen. Martin Retov er stadig en rigtigt god spiller, men er blevet overhalet af blandt andre Rasmus Würtz i kampen om landsholdspladserne. Overhalet eller overspillet blev de to spillere også i de fleste AaB-angreb, for der var meget plads mellem forsvarskæden og midtbanen, og det var Simon Bræmer og Martin Ericsson gode til at udnytte, samtidig med at de vandt mange dueller mod et normalt kompromisløst midterforsvar.

Fordelen ved at have kantspillere, der ikke arbejder så meget defensivt, er, at de ligger længere fremme, når bolden erobres. Brøndbys kontraspil er godt, og de bringer mange folk med frem hurtigt. Jonas Kamper er hurtigere end de fleste og kom frem til et par svage afslutninger på den konto, mens Thomas Kahlenberg lever mere på sin kælne boldteknik og et godt løb med bolden klistret til fødderne. Også han havde et par skud af lidt højere kvalitet på riposter efter dødbolde og en dårlig efter at have snydt Allan Olesen. Generelt fik han dog ikke så meget ud af det, fordi Allan Olesen sad tæt på ham, og fordi Brøndby ikke havde bolden længe nok ad gangen til at få gang i deres kantspil.

På grund af AaB-spillernes hårde arbejde fik Brøndby kun i korte perioder gang i deres normale spil, og derfor kom de heller ikke frem til så mange dødbolde, hvilket er deres farligste våben. Der skal i den forbindelse lyde stor ros til kampens dommer Knud Stadsgaard, der tillod fysisk spil, og alligevel havde så meget styr på spillerne, at det først i overtiden var nødvendigt at dele en advarsel ud. Daniel Agger havde et godt forsøg på Martin Retovs frispark, men ellers var det før pausen kun et par indkast fra samme Agger, der skabte fare i AaB's felt. AaB har også forbedret sig på standardsituationerne, og Allan Gaarde tvang Casper Ankergren til en flot redning, da han headede et frispark fra Allan Olesen mod bageste stolpe.

Panik efter føringsmål

Efter knap tyve minutters spil kom AaB så foran efter et etableret AaB-angreb, som endte med at Allan K. Jepsen kunne spille bolden ned bag Sebastian Svärd. Allan Gaarde spillede første gang bolden ind over, hvor Simon Bræmer lå alene med Daniel Agger og Asbjørn Sennels, men trods det kom han til et hovedstød fra nært hold, som Casper Ankergren ikke kunne holde.

Efter udligningen gik AaB helt i stå, og den efterfølgende periode kørte Brøndby rundt med AaB'erne, som ikke kunne holde fast i bolden og havde svært ved at erobre den. Der gik kun to minutter inden presset gav udbytte, idet Johan Elmander efter småt, hurtigt Brøndby-spil kunne runde Thomas Augustinussen og spille Martin Retov, der fra kanten af feltet udplacerede Jimmy Nielsen.

Der skulle gå næsten ti minutter inden AaB fandt fodfæste, og det var i den periode, Kahlenberg og Kamper havde deres forsøg, men langsomt kom AaB tilbage i kampen. I første omgang skulle der et par gode kontrachancer til at skabe luft, og herefter lykkedes man også med længerevarende angreb. Kontrachancerne blev aldrig til afslutninger på grund af at de sidste afleveringer fra henholdsvis Allan Gaarde og Martin Ericsson blev upræcise, men det var vigtigt at true den anden vej igen.

Vippen faldt til AaB's side

Herefter var det igen action fra felt til felt der prægede kampen, og Bræmer havde den største chance, da Allan Gaarde og Martin Ericsson med spil på et lille område kombinerede sig igennem en flok Brøndby-spillere. Simon Bræmer fik bolden med ryggen til en forsvarsspiller, vendte rundt og sparkede på mål. Casper Ankergren havde ikke forventet et skud, og var bolden ikke strøget lige forbi, havde der været mål.

Brøndbys største chance kom, da Michael Jakobsen gik galt af en lang fremlægning, så Morten Skoubo fik mulighed for at sparke på mål. Skuddet røg imidlertid over, og det var også tilfældet lidt senere, da Rasmus Würtz mislykkedes med en afgørende aflevering igennem forsvaret. Martin Retov førte den hurtige kontra frem, og Thomas Kahlenberg fandt Morten Skoubo, der kiksede. Faktisk ramte han ikke målet en eneste gang på sine fire afslutninger i løbet af kampen.

I stedet for et Brøndby-mål kunne AaB gå til pausen foran med 2-1. Efter at have kørt rundt med bolden i et stykke tid tog Allan Olesen sagen i egne hænder og lavede et fremstød ind over midten og spillede Martin Ericsson. Ericsson blev tacklet, men bolden røg hen til Olesen, der fandt Allan Gaarde i venstre side af straffesparksfeltet, og Gaarde scorede fladt under Ankergren. Gaarde havde et par langskud mod slutningen af halvlegen, men han skulle altså lidt tættere på mål for at score, og dermed kunne AaB gå til pausen med en fortjent føring.

Stor AaB-overvægt

Også efter pausen startede AaB bedst. Der var godt styr på Brøndbys offensive spillere, og samtidig fortsatte man med at skabe en masse offensivt selv. Simon Bræmer fik den første chance efter at han selv havde holdt på bolden og spillet til Allan Gaarde, som udfordrede Morten Wieghorst, fordi der igen var plads bag en svag Sebastian Svärd. Bræmer kom dog for højt op til hovedstøddet og endte med at heade bolden ned på sig selv.

Thomas Kahlenberg havde en hovedstødsmulighed, der var endnu større, men på Asbjørn Sennels' indlæg headede han på tværs, hvor der ingen medspillere var. De næste chancer stod der igen AaB på, men Jonas Kamper kom med tilbage og fik tacklet Simon Bræmer med en glidende tackling i feltet, og Mattias Lindström fik ikke ordentligt træf på Allan Gaarde hovedstødsoplæg efter at AaB havde fastholdt spillet efter en dødbold.

Gaarde havde også selv en chance, han ikke fik træf på, da Allan Jepsen havde brudt et angreb og spillet Simon Bræmer i venstre side. Senere fik han en tilsvarende chance, og denne gang var det Allan Olesen i den modsatte side der erobrede bolden, mens Rasmus Würtz var manden med det offensive løb. Allan Olesen spillede en rigtigt stærk anden halvleg, havde flere offensive fremstød, og fik udryddet de tekniske fejl, der havde beskæmmet hans gode defensive indsats før pausen, hvor han til gengæld for en sjælden gangs skyld lagde op til et mål.

AaB blev ved med at producere chancer, og havde det ikke været for endnu en knivskarp offside-kendelse, havde Martin Ericsson været alene med Casper Ankergren efter Mattias Lidströms hurtigt tagede frispark. Kort efter var Ericsson tæt på at få en chance af samme kaliber, men Allan Jepsens aflevering blev en smule for hård, så Casper Ankergren nåede ud og fik blokeret.

Godt midtvejs i halvlegen lykkedes det så endelig at score endnu en gang. Mattias Lindström udfordrede i højre side og løb ind mod midten, hvorfra han afsluttede med venstre ben. Casper Ankergren kunne ikke holde det ellers ikke specielt gode skud, og Simon Bræmer var over bolden med det samme. Efter kampen brokkede Brøndby-træner sig over at AaB fortsatte spillet selvom Rasmus Würtz lå skadet efter en voldsom skuldertackling fra Johan Elmander midt på banen, men allerede i det niende minut havde Brøndby gjort nøjagtigt det samme, da Morten Wieghorst var blevet tacklet af Würtz. Forskellen var blot, at AaB's spillere var professionelle nok til at forsvare sig, mens Brøndby-spillerne stoppede op.

Agger som angriber

Akkurat som i første halvleg blev glæden over føringen kort, for efter fem minutter faldt reduceringen. Daniel Agger var blevet sendt frem i angrebet og Brøndby var gået over til at spille med tre forsvarsspillere, og denne satsning gav umiddelbar effekt, da han scorede efter noget halvtilfældigt spil i AaB's straffesparksfelt. Det endte med, at Jimmy Nielsen måtte ud for at forhindre Johan Elmander i at afslutte, men det fik han ikke gjort ret godt, og selvom Elmander ikke fik afsluttet selv, kunne han spille på tværs til Agger. AaB-forsvaret blev måske en smule overrasket af et hurtigt taget frispark, og det viser bare, at man ikke kan tillade sig at slappe af et eneste sekund af en kamp.

Brøndbys offensive satsning kastede lidt af sig til AaB, selvom Brøndby fik lagt et godt tryk og kom frem til en masse indlæg. Martin Ericsson jagtede en aflevering fra Allan Gaarde og fik stresset Asbjørn Sennels og Casper Ankergren til en fælles misforståelse, der var lige ved at koste dem, og Allan Gaarde tøvede på grund af manglende spilmuligheder efter en god aflevering fra Mattias Lindström til en dybdeløbende Rasmus Würtz, der spillede videre til venstre. Havde Martin Ericsson haft samme angriber-gen som Simon Bræmer havde han nok også været lidt mere opmærksom og var kommet til forreste stolpe på Allan Gaarde indlæg lidt senere.

Presset på AaB-forsvaret blev større og større i takt med at Rasmus Würtz og især Thomas Augustinussen løb tør for kræfter på den defensive midtbane. Marco Reda var kommet ind for en krampeplaget Michael Jakobsen, men var ikke involveret i udligningen, da tilfældigt spil i et tæt pakket felt endte med, at Daniel Agger igen kunne score fra kort afstand. Trond Andersen fik ikke tacklet ordentligt af i første omgang, og heller ikke da han kort efter reddede på stregen fik han sendt bolden ud af farezonen.

Dødboldchancer til sidst

Efter udligningen blev Daniel Agger igen sendt ned i forsvaret, men AaB var nu så meget på hælene, at der ikke var brug for ham offensivt. Johan Elmander kiksede en oplagt chance på et hjørnespark, Thomas Kahlenberg sparkede lige forbi på et frispark, Mads Jørgensen sparkede forbi på en ripost, Jimmy Nielsen måtte redde et frispark fra Elmander helt ude ved stolpen, og Morten Skoubo headede over på en svær hovedstødschance.

Brøndby var altså meget tæt på at snuppe alle tre point i en hektisk slutfase, men trods stor træthed kom AaB til allersidst frem til en chance, der kunne have sikret sejren. Allan Gaarde headede et frispark fra Allan K. Jepsen på tværs, men indskiftede Marcelinho var et par centimeter for lille og kunne kun heade bolden over mål.

Den flotte fysiske og spillemæssige indsats var tæt på at give bagslag sidst på kampen, da kræfterne løb ud, men man reddede alligevel en enkelt point. Med søndagens resultater røg AaB ned som nummer fire, men kan med sejre i de sidste tre kampe sikre sig en sølvmedalje uanset de andre holds resultater. Programmet ser godt nok svært ud med OB ude, København hjemme og Midtjylland ude, men omvendt har AaB et rigtigt godt hold, så det kan sagtens lade sig gøre.

AaB-Brøndby 3-3 (2-1)

19. 1-0 Simon Bræmer
21. 1-1 Martin Retov
38. 2-1 Allan Gaarde
69. 3-1 Simon Bræmer
74. 3-2 Daniel Agger
83. 3-3 Daniel Agger

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Trond Andersen, Michael Jakobsen (80. Marco Reda), Allan K. Jepsen - Mattias Lindström, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Allan Gaarde - Martin Ericsson, Simon Bræmer (84. Marcelinho).

Brøndby

Casper Ankergren - Sebastian Svärd, Per Nielsen, Daniel Agger, Asbjørn Sennels - Jonas Kamper (54. Mads Jørgensen), Morten Wieghorst (60. Kim Daugaard), Martin Retov, Thomas Kahlenberg - Johan Elmander, Morten Skoubo.

Mere i samme kategori

Kampe mod Brøndby

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk