Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

20/07-08 AaB-Midtjylland 1-2 (0-0)

Lagt p 25/07-08

Sæsonpremieren mod Midtjylland endte med at blive to vidt forskellige kampe for de forsvarende danske mestre, som fik Martin Pedersen udvist i første halvlegs overtid for en voldsom tackling. Indtil da havde AaB siddet på spillet det meste af tiden uden dog at komme til de helt åbne chancer, men med en mand i undertal var sidste sæsons sølvvindere for stor en mundfuld.

Det startede ellers godt for AaB, som havde deres første afslutning allerede i første minut, da Cacá tog chancen langt udefra. Cacá gjorde sig godt bemærket i starten, hvor han bevægede sig meget ind mod midten og skabte plads til fremstød fra debuterende Kasper Bøgelund, som ofte udnyttede pladsen til at komme med frem og slog flere fremragende indlæg, ligesom han var rolig med bolden og sikker i pasningerne. Selvom det er en tung arv at løfte efter Allan Olesen, ligner Bøgelund en forstærkning, hvis han ellers kan holde sig nogenlunde skadesfri.

Efter den fine indledning begyndte AaB at spille for mange lange bolde frem mod Jeppe Lund Curth, som havde det mere end svært i luften mod et velvoksent Midtjylland-forsvar med den tidligere AaB-anfører Danny Califf i spidsen. Det betød mindre tid på bolden, og men selvom gæsterne nu havde bolden meget, kom de ikke rigtigt til afslutninger, når man ser bort fra et gennembrud af rekordindkøbet Jonas Borring, der tog turen fra egen banehalvdel efter et AaB-hjørnespark.

Efter små tyve minutter fik AaB bolden ned på jorden igen, og så begyndte chancerne også så småt at komme - i første omgang med et godt forsøg fra Andreas Johansson, der gik lige forbi bageste stolpe, mens Jeppe Lund Curth havde en tilsvarende afslutning efter at Anders Due havde spillet ham ind bag forsvaret med et god stikning.

Efter indledningsvist at have truet meget i dybden spillede AaB nu i mellemrum, hvor både Jeppe Lund Curth og Andreas Johansson fandt plads, og der kom masser af bolde derind enten fra de to backs eller fra den centrale midtbane. Dermed blev spillet lagt længere frem, og afleveringerne og løbene i dybden kunne laves over kortere distance, hvilket gjorde genpres langt lettere.

De helt store chancer blev det ikke til, blandt andet fordi man flere gange forkludrede mulighederne, når man kom op omkring straffesparksfeltet. Selvom man i flere tilfælde var i ligetal - eksempelvis fire mod fire - efter at have gennemspillet Midtjylland-midtbanen, blev det sjældent til afslutninger, fordi boldholderen kom i tvivl om, hvad han skulle gøre af bolden og derfor var for længe om at tage en beslutning. Der manglede nogle aftaler om eller indbyrdes forståelse for, hvordan man kunne spille hinanden gode og komme til afslutninger i disse situationer.

Det seværdige spil baseret på god bevægelse fik sværere betingelser lige inden pausen, da Martin Pedersen satsede alt for meget i kampen om en løs bold og kastede sig ned i Kolja Afriyie, der allerede var gået ned i en glidende tackling. Klart rødt kort til AaB-backen, og hjemmeholdet måtte nu sadle om, fordi det ikke længere var muligt at angribe modstanderne så højt, når man var i undertal.

Til at begynde med blev anfører-debutanten Thomas Augustinussen trukket ned i midterforsvaret og Michael Jakobsen skubbet ud på venstre back, mens Andreas Johansson gik ned på midtbanen. Augustinussen havde en god hovedstødsafslutning på Anders Dues frispark, men i den anden ende havde gæsterne været endnu tættere på, da Jonas Borring headede på stolpen på et hjørnespark. AaB-anføreren var dog kun en midlertidig løsning, for nogle minutter efter pausen kom Lasse Nielsen på banen til sin første Superliga-kamp, hvilket kostede Cacá pladsen.

AaB var ikke blot kommet ud til anden halvleg for at forsvare, for når man havde bolden, var man ikke bange for at bringe mange folk med frem og gå efter scoringen. Man var dog meget sårbare overfor kontraangreb, idet der manglede en mand for at kunne lægge et ordentligt genpres, og derfor havde Midtjylland forholdsvis let ved at spille sig hurtigt frem til afslutninger, når de erobrede bolden.

Der havde allerede været et par halvstore chancer, da Kim Christensen efter ti minutter fik en løs chance i feltet, men Karim Zaza hev en superredning ud af ærmet. Det trak op til en scoring, og efter et kvarter gik den ikke længere, da først Mikkel Thygesen og derefter Kim Christensen fik løse tilbud, fordi Lasse Nielsen havde sparket bolden lige ind på Steve Olfers. AaB-forsvaret tog for lidt ansvar i duellerne i straffesparksfeltet, og det gav flere gange løse muligheder, fordi man tøvede eller ikke fik sparket ordentligt væk.

Efter den tilfældige scoring sendte Bruce Rioch Simon Bræmer på banen og AaB gik over til at spille med to angribere igen, men man fik aldrig rigtigt skabt sig et overtag. Midtjylland holdt den koncentration og aggressivitet, de havde haft med sig ud fra pausen, så de fik forstyrret AaB i deres opspil og blev samtidig ved med at komme til farlige situationer. AaB forsøgte at presse på for en scoring, men selvom man forsvarede sig godt og holdt tempoet i vejret med hårdt arbejde, var vestjyderne ikke sådan at få ud af fatning.

Midtjylland blev egentlig holdt langt væk fra AaB's mål, men med ti minutter igen blev kampen afgjort, da Jonas Borring headede et indlæg fra højre side på tværs af målet. Steve Olfers dækkede bolden af i stedet for at sparke den væk, og så kom Mikkel Thygesen først på bolden og kunne score fra kort afstand. Endnu en gang inkonsekvens forsvarsspil fra AaB's side, og der manglede en styrmand til at skubbe forsvaret længere frem og tage ansvar, så forhåbentlig bliver nyindkøbte Michael Beauchamp snart spilleklar.

Kasper Bøgelund og Karim Zaza fik i fællesskab forhindret endnu en scoring, da Gheorghe Florescu stod fri i det lille felt på Judes oplæg, og så kunne Jeppe Lund Curth bringe en lille smule spænding ind i kampen, da han i overtiden kastede sig frem og fik prikket Michael Jakobsens frisparksbold i nettet. Mere blev det ikke til, og med antallet af chancer i anden halvleg må Midtjyllands sejr siges at være fortjent, selvom AaB elleve mod elleve var klart bedst.

AaB-Midtjylland 1-2 (0-0)

45. Udvisning Martin Pedersen
61. 0-1 Kim Christensen
80. 0-2 Mikkel Thygesen
90. 1-2 Jeppe Lund Curth

AaB

Karim Zaza - Kasper Bøgelund, Steve Olfers, Michael Jakobsen, Martin Pedersen - Cacá (54. Lasse Nielsen), Thomas Augustinussen, Kasper Risgård (81. Patrick Kristensen), Anders Due (66. Simon Bræmer) - Andreas Johansson, Jeppe Lund Curth.

Midtjylland

Lasse Heinze - Kolja Afriyie, Danny Califf, Winston Reid, Christopher Poulsen - Adigun Salami, Gheorghe Florescu - Danny Olsen (70. Claus Madsen), Mikkel Thygesen, Jonas Borring (80. Petter Furuseth) - Kim Christensen (84. Jude Ikechukwu Nworuh).

Mere i samme kategori

Kampe mod Midtjylland

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk