Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

16/05-05 Nordsjælland-AaB 0-1 (0-1)

Lagt p 19/05-05

Med den fjerde sejr i træk blander AaB sig nu i striden om andenpladsen. Mattias Lindströms femte mål i foråret blev kampens eneste (og prøv at gætte hvem der havde spillet en halvtredser på ham som første målscorer til odds 10), og for fjerde gang i lige så mange kampe var Thomas Augustinussen manden med den afgørende aflevering. Første halvleg var fin, men efter pausen var AaB ved at sætte føringen over styr, fordi man ikke ydede den nødvendige indsats mod en ellers middelmådig modstander.

Tøvende start

Allerede fra kampens start så det ud til, at AaB kunne få problemer. Efter ti indledende minutter med Nordsjælland i boldbesiddelse midt på banen uden at komme til indlæg eller afslutninger begyndte AaB dog at få fat i den lange ende, og efterhånden som tiden skred frem, blev overtaget mere og mere udtalt.

Det kan hænge sammen med, at Trond Andersen lige skulle finde sig til rette på midtbanen sammen med Thomas Augustinussen. Rasmus Würtz var fraværende på grund af karantæne, så Marco Reda overtog Tronds plads i midterforsvaret. Det burde han nok ikke have gjort, for hans hofteskade generede ham så meget, at han måtte lade sig udskifte i pausen og ikke bliver klar til Viborg-kampen.

Bosun Ayeni var meget synlig i kampens begyndelse, hvor han med sin stærke fysik havde forhindret AaB'erne i at få kontrol over bolden, når den blev spillet ind over midten. Afleveringerne frem til Simon Bræmer fik man heller ikke meget ud af, fordi Francis Dickoh var meget agressiv. Det kunne han være, fordi AaB ikke havde bolden længe nok til at få skubbet holdet så langt frem, at Dickoh ikke løb nogen stor risiko ved at gå tæt på Bræmer. Desuden havde han en meget hurtig makker i midterforsvaret, Kris Stadsgaard.

Plads på ydersiden

Der gik dog ikke mere end små ti minutter, før AaB havde så meget styr på den defensive organisation, at det blev muligt at erobre flere bolde og sætte kontraer i gang. Efter otte minutter kom den første chance, da det for første gang lykkedes Martin Ericsson at holde en meget kropsstærk Bosun Ayeni væk og spille bolden videre til en fremløbende Thomas Augustinussen, der efter at have løbet lidt med bolden spillede ud i venstre side. Allan Gaarde spillede bolden ind foran på første berøring, men Simon Bræmer var ikke løbet ind i det frie rum ved første stolpe, og derfor kunne Kim Christensen let samle bolden op.

Da AaB begyndte at få mere fat i bolden betød det også, at Nordsjællands hold blev mere spredt, fordi de bageste ikke kunne nå helt frem og gøre holdet tæt. Derfor var der plads til at spille forbi den centrale midtbane og derfra ud på kanterne, hvor der var plads bagved de to backs. Simon Bræmer og Martin Ericsson skiftedes til at gå ned i banen for at være den første spilstation og at løbe ud på kanten. Allan Gaarde og Mattias Lindström var hurtige til at løbe med frem og at løbe ind på midten for at komme til afslutning, og også Thomas Augustinussen havde mange dybe løb.

Forbedrede dødbolde

Når man skal løbe mod eget mål for at forsvare sig, vil man ofte komme til at afværge bolden i den forkerte retning, hvilket kan give mange dødboldsituationer. I etableret forsvarsspil har man for det meste fronten til sin direkte modspiller og ryggen mod eget mål, og så er det lettere at tackle bolden fremad. En anden ulempe ved at forsvare sig mod kontraspil er, at modspilleren er i fart, når han modtager bolden, og fordi holdet sjældent er i balance til at give den rette opbakning, kan man let komme til at lave frispark.

AaB har gennem den senere tid virket mere farlige på de offensive dødbolde end tidligere, og da det gode omstillingsspil gav mange sådanne, kunne man lægge tryk på ad den vej. Der virker hele tiden til at være en plan med spillernes løb, og ofte er ender det med, at en AaB-spiller kommer fri til hovedstød. Ikke nødvendigvis de helt åbne hovedstød, men der skal ikke så meget mere til, før det bliver rigtigt farligt.

Tilbageerobringer

Derudover er man gode til at holde fast i spillet efter dødboldene, og der bliver ydet en stor indsats for at generobre bolden. Der skal som regel et par afleveringer til at få kontrol over bolden og få omstillet holdet til de offensive positioner, og indtil da gælder det om at presse modspillerne så meget, at de mister bolden igen. Lykkes det ikke at generobre, kan man jo altid løbe tilbage og forsvare sig på normal vis. Man løber alligevel en vis risiko ved at forsøge tilbageerobring, idet spillerne ikke nødvendigvis er i de positioner, man som udgangspunkt har i forsvarsspillet.

Det var en tilbageerobring efter en mislykket dødbold, der førte til kampens eneste mål. Nordsjælland kørte kontra på bolden, men Allan Olesen fik presset Peter Benjaminsen så meget, at Thomas Augustinussen kunne opsnappe bolden og med det samme spille dybt til Mattias Lindström, der havde masser af plads bag Heath Pearce, der var søgt med frem. Dermed kunne Lindström i fuld fart først lave tunnel på Francis Dickoh, der var søgt ud for at dække af for Pearce, og med en kropsfinte kom han så meget fri at næste forsvarsspiller, at han kunne sparke bolden ind i det lange hjørne bag en ikke helt sagesløs Kim Christensen.

Augustinussens aflevering skete på første berøring og viser en del om hans spilopfattelse. Han har et rigtigt godt blik for spillet og opfatter spilsituationerne hurtigt, hvilket giver mulighed for at aflevere inden forsvaret opfatter faren. Det har han i de seneste fire kampe udnyttet fire gange til at lægge op til AaB-mål, og derudover har han også scoret et selv.

Få nordsjællandske forsøg

Hjemmeholdet havde indtil da ikke haft noget af betydning, og i hele halvlegen blev det kun til to farlige situationer. Begge gange var det på enkeltmandspræstationer fra Mads Junker. Først snød han en glidende Mattias Lindström og løftede få meter fra baglinjen bolden lige over fjerneste målhjørne, og senere kom han fri til skud ved at trække ind fra venstre side, men denne gang sad afslutningen lige på Jimmy Nielsen.

Udover disse to forsøg blev det til to ufarlige skud fra distancen, og man kom nærmest ikke til nogen indlæg. AaB's defensiv fungerer rigtigt godt og giver ikke meget væk, og det giver selvfølgelig grobund for offensivt spil. Det er nu en gang lettere at komme til afslutning, når man har bolden, og jo kortere tid modstanderen har bolden ad gangen, jo mere vil de føle sig presset.

AaB havde heller ikke mange chancer, men man var hele tiden tættere på at score. Det blev som nævnt til mange dødbolde, og herudover var der en hel del af de afgørende afleveringer, der akkurat ikke nåede deres destination. Martin Ericsson var hele tiden i centrum, og var manden bag en stor del af disse afleveringer.

Udskiftning i pausen

Marco Reda havde spillet med stort overblik og ro i første halvleg, men havde også lavet et par fejl, hvilket muligvis skyldes hans hofteskade. Han blev i pausen skiftet ud med Thomas Kortegaard, som gik ind på sin favoritplads på den centrale midtbane, mens Trond Andersen blev rykket tilbage på sin normale plads.

Kortegaard kom med en masse energi og gjorde et rigtigt godt indhop. Han havde også AaB's bedste forsøg, da Martin Ericsson spillede igennem Nordsjællands forsvar til en dybdeløbende Kortegaard, der med højrefoden sparkede lige mod hjørnet, hvor Kim Christensen flot fik pareret. Derudover havde han endnu et forsøg, som dog endte lige på målmanden. Også Martin Ericsson havde et fint forsøg, men ligesom i første halvleg blev det ikke til mange åbne chancer.

Anden halvleg startede igen med Nordsjælland i teten, men der gik ikke længe, før AaB fik styr på det igen. Denne gang varede den gode AaB-periode kun cirka ti minutter, hvor man til gengæld spillede rundt med nordsjællænderne. Der blev spillet med hæl og tå og lå hele tiden omkring feltet. Indskiftede Túlio havde en god mulighed, men tøvede, og det var generelt for hans indsats, der var meget skuffende.

Manglende muligheder offensivt

Det blev til for meget leg og for lidt professionelt spil, og da Nordsjælland begyndte at røre på sig igen, fik de let spil. AaB'erne arbejdede for så vidt fint defensivt, men i det offensive blev der slet ikke investeret noget, så hjemmeholdet havde bolden hele tiden. Der var for få spillere, der gad løbe med frem, og dermed kunne de bageste tropper ikke komme af med bolden, og Nordsjælland kunne erobre den igen. Túlio gjorde ikke alverden for at få fat i de lange bolde, men blev også svigtet af de medspillere, der skulle have samlet andenboldene op. Erik Hamrén stod konstant og forsøgte at råbe sine spillere i gang, men det lykkedes ikke.

Nordsjællands overtag bragte dem tættere på AaB's mål og gav dem også flere indlæg, som der ikke altid var lige meget styr på i AaB-forsvaret. Decideret tæt på var de dog kun en enkelt gang, da Emmanuel Ake (tidligere kendt som Ali Akida) fik et skud blokeret af Trond Andersen, så det røg lige udenom.

Mod slutningen blev Kofi Dakinah skiftet ind og skulle agere target man, og som svar på det byttede Allan Gaarde og Thomas Kortegaard plads, så man bedre kunne forsvare sig mod de lange bolde. Det lykkedes, og dermed kunne AaB skrabe en af de mindre overbevisende sejre hjem. København tabte topbraget til Brøndby med hele 5-0, og dermed er AaB nu kun tre point fra andenpladsen, og har oven i købet en bedre målscore.

Nordsjælland-AaB 0-1 (0-1)

29. 0-1 Mattias Lindström

Nordsjælland

Kim Christensen - Allan Olesen, Kris Stadsgaard, Francis Dickoh, Heath Pearce - Søren Krogh, Bosun Ayeni, Thomas Kristensen (62. Thomas Andreasen), Peter Benjaminsen (87. Kofi Dakinah) - Mads Junker, Tommy Olsen (62. Emmanuel Ake).

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Marco Reda (46. Thomas Kortegaard), Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Mattias Lindström, Trond Andersen, Thomas Augustinussen, Allan Gaarde - Martin Ericsson, Simon Bræmer (70. Túlio de Melo).

Mere i samme kategori

Kampe mod Nordsjælland

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk