Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

18/05-08 Lyngby-AaB 0-2 (0-0)

Lagt p 23/05-08

En kamp kun tre dage efter en mesterskabsfest kan blive enten champagnefodbold eller tømmermændsfodbold, og kampen i Lyngby blev desværre det sidste. Første halvleg var en ørkenvandring, hvor AaB spillede langsomt og lavede alt for mange defensive afleveringer, men efter pausen skabte man en del chancer og kunne da også fortjent gå fra banen med en 2-0-sejr i en kamp, hvor Lyngbys eneste forsøg var Christian Holsts straffespark, som Karim Zaza reddede.

Ingen nerve

Lars Nilsson har døjet med en dårlig lyske hele foråret og kom aldrig rigtigt i form, så efter at mesterskabet blev afgjort torsdag, fik han lov til at tage et hvil, hvilket i øvrigt også gjaldt Thomas Augustinussen. Det gav en sjælden plads i startopstillingen til Patrick Kristensen, som optrådte på højrekanten, mens sydafrikanske Benedict Vilakazi var med fra start for første gang og lå på den offensive midtbane i en midtbanediamant.

AaB-spillerne løb på banen til klapsalver fra hjemmeholdets spillere i anerkendelse af mesterskabet, og havde ligesom guldvinderne ikke noget at spille for, da de allerede var sikre på at rykke ned. Der var derfor ikke nogen nerve og af samme grund heller ikke det store tempo i kampen, som gled langsomt af sted uden de store begivenheder i nogen af enderne.

I kampens andet minut kom Jeppe Lund Curth til en fornuftig hovedstødsafslutning på indlæg fra Allan Olesen, der var kommet med i et overlap, og efter ti minutters spil havde Kasper Risgård et forsøg udefra, som gik langt over mål. Derudover var der hverken chancer eller tilløb til chancer for nogen af holdene, og at der velsagtens ikke blev begået et eneste frispark i første halvdel af halvlegen vidner også om, at det mest af alt mindede om en sommerkamp.

Intet spil i mellemrum

Lyngbys forsvarsmæssige strategi var, at de ville forhindre AaB'erne i at true dem med bolde ned bag deres forsvar, så derfor stod de forholdsvis langt tilbage på banen, når de forsvarede. Angriberne forsøgte så småt at presse AaB, når de nærmede sig midterlinjen, mens midtbanen lå tæt især i det centrale område. Jesper Håkansson lå længst tilbage og sørgede for at lukke rummene foran forsvaret, mens Morten Christiansen fik hjælp af enten Kim Aabech eller Christian Holst til at skærme af for Kasper Risgård, der burde ligge og styre spillet.

Også AaB var afventende i deres forsvarsspil og gjorde ikke en helt masse for at presse modspillerne til at lave fejl, så ofte kom man til at stå langt tilbage at forsvare. Til gengæld var der ikke plads til at Lyngby kunne spille imellem kæderne, ligesom der for det meste var opbakning på kanterne. Når hjemmeholdets spillere skulle søge en afslutning, skete det derfor oftest med indlæg fra langt tilbage på banen, og dem havde Danny Califf og Steve Olfers let ved at afværge.

Når det en gang imellem lykkedes AaB at erobre bolden på midtbanen og dermed fange Lyngby langt fremme på banen, gik det alt for langsomt med at løbe med frem og støtte angriberne, som derfor måtte klare sig selv. Blev bolden i stedet erobret i forsvaret, måtte man bygge langsomt op for at komme frem ad banen, og da det ikke var muligt at komme igennem midten, foregik det over kanterne, hvor spillet ikke var godt nok til at der kunne skabes farlige situationer eller indlæg.

Især Michael Jakobsen havde en dårlig dag, da han blev stopklods for rigtigt mange angreb, fordi han ikke kunne ramme medspillerne eller holdt for længe på bolden og lukkede sig selv inde. Patrick Kristensen var ikke ret meget involveret i højre side, men lykkedes i det mindste med at løfte bolden hen over Lyngby-forsvaret efter en halv times spil, men desværre kom Rune Pedersen godt ud og nåede den lige inden Andreas Johansson.

De sidste ti minutter af halvlegen begyndte der at komme en lille smule facon over AaB's spil, da det lykkedes at spille frem i fødderne på Andreas Johansson, der søgte mere ned i banen og fandt rum at blive spillet i. Det gjorde at man bedre kunne fastholde boldbesiddelsen og havde mulighed for at angribe over begge kanter, men decideret farligt blev det aldrig.

Lyngby-AaB 0-2 (0-0)

49. 0-1 Jeppe Lund Curth
85. 0-2 Simon Bræmer

Lyngby

Rune Pedersen - Alexander Fischer, Jakob Bresemann, Rasmus Marvits, Rasmus Christiansen - Tem Hansen (79. Martin Andersen), Jesper Håkansson, Morten Christiansen, Jesper Kristensen (56. Emil Dyre) - Kim Aabech (56. Danny Andersen), Christian Holst.

AaB

Karim Zaza - Allan Olesen, Danny Califf, Steve Olfers, Michael Jakobsen - Patrick Kristensen (72. Siyabonga Nomvethe), Kasper Risgård, Benedict Vilakazi (64. Simon Bræmer), Thomas Enevoldsen (46. Martin Pedersen) - Andreas Johansson, Jeppe Lund Curth.

Mere i samme kategori

Kampe mod Lyngby

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk