Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

24/04-05 Randers-AaB 0-4 (0-1)

Lagt p 25/04-05

AaB vandt en klar 4-0-sejr over Randers, som ellers ikke havde tabt hjemme siden oktober og var kommet godt fra land i forårssæsonen, og med det uafgjorde resultat i OB-Viborg er AaB nu kravlet op på fjerdepladsen. Michael Jakobsen scorede sine første to AaB-mål og var sammen med Allan Jepsen en dominerende figur, ligesom Trond Andersen fra sin plads på midtbanen gjorde det godt.

Omrokeringer på hele holdet

Allan Gaarde var som ventet blevet klar efter sin skade og overtog sin vante plads som venstre midtbane på bekostning af Thomas Kortegaard, men det var ikke ventet, at Marco Reda havde fået presset sig ind på holdet. Ud røg angriberen Simon Bræmer, hvis plads var overtaget af den normale midtbanespiller Thomas Augustinussen, og så var der plads til at Trond Andersen kunne rykkes frem på midtbanen.

Trond Andersen har spillet under en håndfuld kampe på midtbanen i sine knap to år i AaB, men fandt hurtigt ind i rollen og havde rigtigt mange gode afleveringer i dybden og ud på kanten. Nede fra bagkæden rammer han stort set ingenting med sine lange afleveringer, men på midtbanen er der flere muligheder for at spille konstruktivt, og er der det ikke i første omgang, er han ikke bange for at holde på bolden indtil chancen opstår. I forhold til Thomas Augustinussen er han noget mere statisk i sit spil, og laver ikke så mange løb ud på kanten eller i dybden. Det kan selvfølgelig både være godt og skidt, men mod Randers fungerede holdet i hvert fald fint.

I midterforsvaret gjorde Marco Reda en glimrende figur ved siden af matchwinner Michael Jakobsen. Uden at jeg skal stille helt urimelige forventninger til den nyindkøbte canadier vil jeg ikke tøve med at sige, at han minder ikke så lidt om den legendariske AaB-anfører Ib Simonsen, både i spillestil og rent fysisk. En anelse langsom og stivbenet, men meget dirigerende og iskold med bolden. Han havde en god dribletur, hvor han som bageste mand afdriblede tre modspillere, men også et enkelt boldtab, der var ved at blive farligt.

AaB dominerende fra starten

Thomas Augustinussen så man ikke så meget til i frontkæden, men kom frem til flere chancer end Simon Bræmer har gjort, hvilket også kan have noget med det store AaB-overtag at gøre. Randers var især i begyndelsen af kampen hele tiden et skridt bagefter, og derfor lavede de et hav af frispark, heraf ikke så få imod Augu. Randers-anfører Ralf Pedersen har det ligesom i sin Viborg-tid med at være overgearet i kampene mod AaB, og hvordan han slap fra duellerne med Augu uden advarsler kan vist kun dommer Emil Laursen svare på.

Det var netop et frispark af Ralf Pedersen mod Thomas Augustinussen, der førte frem til AaB's første chance. Trond Andersen sparkede frisparket ind over, og Allan Gaarde kom først på bolden, men hovedspillet er ikke hans største styrke, så selvom bolden ramte overliggeren, var den ikke tæt på at gå i mål. Kort efter havde Michael Jakobsen en perfekt aflevering ned bag Randers' forsvarslinje, som Mattias Lindström sparkede hårdt ind over fra baglinjen på første berøring, men Augustinussen var kommet lidt for langt frem, og hans 'skorpion'-afslutning røg over og forbi.

Der skulle dog ikke gå ret længe før det fortjente føringsmål kom, og ikke overraskende var det efter en dødbold. Allan K. Jepsen sendte et frispark mod bageste stolpe, og her stod Michael Jakobsen umarkeret og kunne heade bolden ind i modsatte side uden chance for Martin S. Jensen. Mattias Lindström havde en god flugter efter et hjørnespark fra Martin Ericsson, men afslutningen røg lige forbi.

At det ikke kun var på dødbolde, AaB skabte chancer, vidnede efterfølgende chancer til Thomas Augustinussen og Allan Jepsen på. Augustinussens skud helt ude ved stolpen fra kanten af feltet gav en ripost, som Mattias Lindström akkurat ikke nåede frem til, og Lindström var sammen med Martin Ericsson ophavsmanden til Allan K. Jepsens chance. Godt spil i højre side og et indlæg bagest i feltet gav en skudmulighed, som Jepsen sparkede på første gang, men selvom bolden blev rettet af, fik Martin S. Jensen blokeret skuddet.

AaB sad totalt på spillet den første halve time, hvor angrebene flød frem i skiftevis højre side, venstre side og over midten. Allan Gaarde og Allan Jepsen fandt ind i deres altid gode samarbejde, Rasmus Würtz og især Trond Andersen spillede med stort overblik midtpå, Mattias Lindström viste igen gode dribleevner og indlæg, mens Martin Ericsson fandt plads i de frie rum. I forsvaret blev der ikke givet noget væk, og det var end ikke nødvendigt at give indkast eller frispark væk.

Randers-opblomstring

Indtil ti minutter før pausen havde Randers kun haft et vildskud fra Christian Lundberg, et lidt bedre langskud som også røg forbi samt et skævt indlæg fra Søren Holdgaard der ramte overliggeren at byde på, men der skulle også blive brug for Jimmy Nielsen i første halvleg. Et frispark fra Kenneth Møller Pedersen blev rettet af af Rasmus Würtz, men Jimmy viste gode reflekser og fik bugseret bolden over mål med én hånd.

Efter at hjemmepublikummet var begyndt at råbe 'AaB-dommer' ned til Emil Laursen mistede han lidt overblikket og dømte mere til Randers' fordel. De frispark, som AaB tidligere havde fået, blev nu ikke dømt, og omvendt kom Randers lettere til deres. Det større fysiske pres hjalp dem ind i kampen, og selvom der ikke var fare på færde når der ses bort fra Kenneth Møllers frispark, foregik spillet meget tættere på AaB's mål end førhen.

Også efter pausen var Randers agressive, og der var ikke gået mere end tre minutter, før de fik deres første chance. Et indlæg fra Mikkel Rask i højre side røg ind til Christian Lundberg, som ikke fik ordentligt ram på bolden, der i stedet røg hen til Carsten Fredgaard. Allan Olesen satsede sit helbred for at forhindre Fredgaard i at score, og det lykkedes ham også at nå bolden før Randers-kanten. Carsten Fredgaard viste sig noget mere efter pausen og havde et par forsøg udefra.

Kampen dræbt på to minutter

AaB havde også deres chancer, og den største kom til Allan Gaarde, men på bageste stolpe nåede han ikke langt nok frem til at få ordentlig træf på Mattias Lindströms indlæg. Det var dog endnu en dødbold, der skabte det mål, der kunne få AaB-fansene til at ånde lettet ud. I en klump af spillere ramte bolden Thomas Augustinussen i ryggen på et hjørnespark fra Allan K. Jepsen og røg ind på stolpen, og i to forsøg fik Michael Jakobsen sparket bolden over stregen til sin anden scoring.

Randers var tæt på at svare igen med det samme, da Marco Reda blev overrasket af Christian Lundbergs fysiske styrke, hvorefter Karsten Johansen kunne spille Carsten Fredgaard fri til skud. Fredgaards afslutning blev rettet af af en glidende Marco Reda, men Jimmy Nielsen reagerede også denne gang hurtigt.

Han var også hurtig til at sætte spillet i gang og fandt Allan K. Jepsen i venstre side. Jepsen spillede frem på midten til et dybtliggende Thomas Augustinussen, der kunne spille Martin Ericsson fri med målmanden, da John Jensen snublede i sin vending. Alene med målmanden svigtede den svenske profil ikke, og dermed var den kamp afgjort.

Badeferie til slut

Herefter forsvandt Randersspillernes tro på tingene, og AaB begyndte at skifte slidte spillere ud. Rasmus Würtz havde døjet med sygdom og blev skiftet ud for Simon Bræmer, hvormed Thomas Augustinussen kunne komme ned på midtbanen igen, og også tilbagevendte Allan Gaarde blev sparet til sidst, ligesom Túlio kom på banen for Martin Ericsson, der havde fået sig et slag.

Tempoet dalede i takt med udskiftningerne, og AaB lignede et hold, der kunne score flere mål. Mattias Lindström havde et forsøg i sidenettet og Trond Andersen burde have scoret fra kanten af feltet efter flot opspil, men også Randers havde et skud i sidenettet.

Det blev dog Túlio, der kunne afslutte kampen med en scoring i overtiden. Opmanden var for tredje gang Allan K. Jepsen, som fra venstre back snød tre mand og spillede Túlio på indersiden af Randers' højre back. Túlio nåede bolden før en fremstormende Martin S. Jensen og kunne løfte den over målmanden.

4-0 er en stor sejr på udebane og giver sammenholdt med fjerdepladsen en rigtig god fornemmelse for den kommende tid. Der er ikke scoret mod Jimmy Nielsen i tre en halv kamp, og selvom man aldrig ved hvad der sker på Herfølge Stadion, bør der ligge tre point mere og vente. Der fem point til en medaljeplads men kun fire til ottendepladsen, så der skal helst være noget nær fuld høst i de kommende kampe mod Herfølge, AGF og Nordsjælland. Det er selvfølgelig en fordel at spille mod bundholdene inden nedrykningskampen for alvor spidser til, men omvendt betyder det, at der venter bedre hold længere henne på sæsonen, så pointhøsten skal starte nu. Der er også tegn i sol og måne på, at det sker.

Randers-AaB 0-4 (0-1)

16. 0-1 Michael Jakobsen
58. 0-2 Michael Jakobsen
60. 0-3 Martin Ericsson
90. 0-4 Túlio de Melo

Randers

Martin S. Jensen - Søren Holdgaard, Ralf Pedersen, John Jensen, Kim Østergaard (67. Rasmus Katholm) - Mikkel Rask, Morten Lauritsen (83. Jonas Damborg), Kenneth Møller Pedersen, Carsten Fredgaard - Christian Lundberg, Karsten Johansen.

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Marco Reda, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Mattias Lindström, Rasmus Würtz (61. Simon Bræmer), Trond Andersen, Allan Gaarde (77. Jacob Sørensen) - Martin Ericsson (81. Túlio de Melo), Thomas Augustinussen.

Mere i samme kategori

Kampe mod Randers

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk