Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Færing til AaB

Lagt p 11/07-05

AaB har i dag styrket truppen ved at engagere den 24-årige færøske landsholdsspiller Súni Olsen, der har 20 A-landskampe og et udlandsophold i hollandske FC Zwolle på bagen. De sidste tre år har han spillet i GÍ Gøta, hvor han har spillet 94 kampe med 41 mål som resultat, og i øjeblikket er ligatopscorer med 9 mål i 15 kampe, selvom han 'kun' figurerer som midtbanespiller.

På landsholdet har den 178 cm høje og 72 kg tunge færing i hvert fald de seneste halvandet år optrådt på samtlige positioner i forsvarskæden, så det er en alsidig spiller, der er kommet til klubben. Jeg ved ingenting om Súni Olsens spillestil, og hans niveau er det også svært at gætte på, idet den færøske liga hører til i den tunge ende. 22 kampe fordelt over tre år i den næstbedste hollandske række fra 1999 til 2002 vidner ikke ligefrem om international klasse, og Lynge Jacobsen tvivler da også på, han kan gå direkte ind på førsteholdet, idet han taler om tilvænning.

Súni Olsen er endvidere svækket af, at han ikke skifter til AaB med det samme, idet han skal spille pokalsemifinale og måske også finale for GÍ Gøta inden han tiltræder officielt i AaB. Derfor kan han ikke få debut før 7. august mod Brøndby, som er sæsonens fjerde kamp. Allerede nu begynder han at træne med i AaB, og er også at finde i truppen, der spiller mod Örgryte i morgen.

I første omgang er det nok som venstre midtbane, han skal gøre sig forhåbninger om at få spilletid, men med hans alsidighed vil han kunne fungere som reserve på i hvert fald begge backpladser, og måske også i centrale positioner, hvis han er god nok. Nu er der 17 markspillere i førsteholdstruppen, så der mangler kun en enkelt spiller, før det erklærede mål om 18 markspillere og to målmænd er opfyldt. Jeg kan forestille mig, Súni Olsen er venstrebensspiller, så næste transfermål er sikkert en højrebenet universalspiller, der kan optræde i forsvarskæden, eller eventuelt en central midtbanespiller.

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Kommentarer

Af Kasper (14/07-05 kl. 21:54)
- Opdatering: I TIPS-bladet midtuge beskriver den færøske landstræner, Henrik Larsen, Súni Olsen som en stabil og teknisk stærk midtbanespiller, der er taktisk klog og rimeligt hurtig. Han er god med begge ben (venstrebenet af natur), og har et fantastisk spark til bolden. Det viste han også i kampen mod Örgryte, hvor han fra distancen havde et skud, som ramte begge stolper, men desværre ikke gik ind. I kampen spillede han i øvrigt en time på den centrale midtbane og gjorde det efter sigende fornuftigt. Kampen endte 2-1 til AaB på mål af Rasmus Würtz på et langskud og Poul Hübertz med en scoring fra en spids vinkel. Den mand kan score fra alle vinkler.

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk