Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

12/06-05 OB-AaB 1-2 (0-2)

Lagt p 13/06-05

Sjældent har man set et OB-hold så overmatchet som det var tilfældet i det meste af kampen mod AaB, der med 2-1 fik en alt for lille sejr. Simon Bræmer var med sin tiende og elvte forårsscoring endnu en gang manden i fokus, men ellers er det svært at fremhæve enkelte spillere i en nærmest perfekt indsats af samtlige AaB-spillere. Havde jeg været norsk sportskommentator, ville jeg have skrevet 'vi er de bedste i verden', men det lader jeg være med...

Sammenspillet hold

AaB's hold har ikke gennemgået ret mange forandringer gennem det succesrige forår, og også til OB-kampen kunne man stille op med de 11 bedste spillere. Alle spillere kender og stoler på hinanden og ved hvad hinanden gør, og det giver en masse overskud til at gøre lidt sværere ting. Det er de ekstra procenter hos hver enkelt spiller der gør, at man tør spille snævert også på egen halvdel frem for at smide en halvsvær bold væk med et langt spark, og at man tør gå frem og presse en modspiller frem for at nøjes med at dække af.

I OB har de vaklet mere og søgt efter den optimale holdsammensætning, og derfor havde de svært ved at forsvare sig og ved at få gang i kombinationsspillet. De forsøgte at lægge deres sædvanlige pres ved at spille lange bolde, men Trond Andersen og Michael Jakobsen vandt de fleste dueller med Steffen Højer og Mwape Miti, og medspillerne var gode til at få bolden ned på jorden og spille sig ud af presset med korte indersideafleveringer.

AaB forsøgte sig ofte med hurtigt at spille bolden ned bag OB's usammenspillede bagkæde, hvor der var masser af plads. Lykkedes det ikke i første omgang at få fat i bolden, var man gode til at presse den bageste kæde til at miste bolden ved farlige driblinger eller dårlige afleveringer. Det kræver selvfølgelig at man er hurtige til at skubbe holdet frem, men midtbanen var villig til at løbe de ekstra meter.

Kæmpechance efter tre minutter

Efter et par offsider på de første angreb lykkedes AaB med en bold i dybden efter godt tre minutters spil. Jimmy Nielsen tog et kort målspark, hvorefter AaB'erne spillede bolden rundt til den endte hos Michael Jakobsen, der kunne sende en knaldhård flad aflevering op gennem midten af banen. Allan Gaarde hoppede over bolden og lod den passere til Mattias Lindström, der var løbet ind i tomrummet bag Fernando Derveld, som var fulgt Martin Ericsson ned i banen. Den langhårede svensker afsluttede lige på Arek Onyszko i en situation, hvor han ellers havde al mulig tid alene med målmanden. I den slags situationer gælder det om at trække ud mod siden for at få målmanden til at bevæge sig, men Onyszko fik mulighed for at blive stående og vente på afslutningen.

I det hele taget havde Mattias Lindström en uheldig start på kampen, og det første kvarters tid traf han alle de forkerte beslutninger. Han skulle dog senere spille sig gevaldigt op, og var resten af kampen AaB en god mand. Således havde han lige omkring pausen fire gode skudforsøg, hvoraf Arek Onyszko måtte give en lille ripost på det ene, og kun et skud røg snert udenom målrammen. Desuden drev han flere gange gæk med Chris Sørensen i OB's venstre side, havde en række gode indlæg, og erobrede mange bolde i det defensive.

AaB havde også det næste gode tilbud, de Thomas Augustinussen vendte rundt og afsluttede lige forbi efter at have modtaget et hurtigt taget indkast. Augustinussen lavede flere gode detaljer på midtbanen, hvor han spiller med fint overblik og ikke er bange for at lave gennembrud og driblinger. Ham og Rasmus Würtz er en utroligt arbejdsom duo på midtbanen, og med tiden er de også blevet bedre til den konstuktive del af midtbanearbejdet.

Brutalt forsvarsspil

Den eneste AaB'er der havde det svært var faktisk Martin Ericsson, der fik en særdeles hårdhændet behandling af fysisk stærke Fernando Derveld og Alexander Aas, uden at en svag dommer Martin Wulff greb ind. Det var imponerende at Ericsson kunne bevare fatningen og holde hovedet koldt selv sidst i kampen og stadig havde mod på at udfordre selvom han vidste, der ventede tæsk hver eneste gang han var i nærheden af bolden.

OB's hårde spil gjaldt også over for Simon Bræmer, der dog havde lidt lettere ved at stå imod med sin stærke fysik. Meget AaB-spil blev dog bremset af et brutalt centerforsvar, og havde dommeren delt frispark og advarsler ud efter fodboldloven, ville AaB's offensiv have kørt en del bedre, og så ville OB ikke have fået et ben til jorden. Det fik de så, men ud over en masse boldbesiddelse midt på banen og nogle indlæg langt nede på banen blev det ikke til noget.

Det gjorde til gengæld for AaB efter tyve minutter, da Thomas Augustinussen tog et frispark hurtigt og forsøgte at spille igennem OB's forsvarskæde. Fernando Derveld kom først på bolden, men den røg lige hen til Simon Bræmer, der fandt en dybdeløbende Martin Ericsson med en flad aflevering. Ericsson var alene i feltet med tre OB'ere, men ventede til det rette øjeblik, hvor han mellem benene på Chris Sørensen kunne spille skråt tilbage til Bræmer, der med en klinisk afslutning sørgede for føringsmålet.

OB's eneste chance

Med mere fair midler end hjemmeholdets var AaB lige så gode til at stoppe OB's offensive tiltag, og kun kraftfulde og pågående Søren Berg voldte problemer. Fra sin position på venstrekanten søgte han både ind i banen, dybt og bredt og var derfor ikke til at styre, og det var også Berg, der med et fikst vip satte Steffen Højer op til OB's første halve chance, men Jimmy Nielsen nåede bolden før Højer.

I modsatte side fik Martin Borre ikke et ben til jorden, fordi han holdt sig ude på kanten, hvor han var over for Superligaens bedste venstre back. Allan K. Jepsen fik med forudseende spil opsnappet mange af afleveringerne, og i hans få udfordringer fik Jepsen god hjælp af Allan Gaarde til at forhindre indlæg. Borre blev taget ud i pausen, hvilket gav Søren Berg den sure tjans at spille i højre side, mens Lars Larsen kom ind i venstre side.

Ikke engang de normalt så farlige dødbolde, som der ellers var rigeligt af, kom der afslutninger ud af. AaB'erne kom simpelthen først på alle indlæg, og det fortæller også, at de sortklædte var mere opsatte på at vinde end hjemmeholdet.

Lige før den halve time fik OB deres eneste mulighed, da Thomas Augustinussen gik forkert af en høj bold og kun fik snittet den. Det endte med en tackling, hvor Søren Berg var den heldige i tacklingen med Allan Olesen og i to omgange kom forbi. Han rundede Thomas Augustinussen og sparkede udenom Jimmy Nielsen, men på målstregen er Trond Andersen en mester i at tage den rigtige position, og han må snart have nået jubilæet med ti redninger.

Mere Bræmer

Bolden røg ikke længere væk end at AaB kunne få fat i bolden og starte en kontra. Bolden endte hos Allan K. Jepsen i venstre side, og hans indlæg nåede sin destination Mattias Linström i modsatte side af feltet. Lindström satte Chris Sørensen af med en sparkefinte og sparkede i stedet med venstre ben fra hjørnet af målfeltet. På midten formåede Allan Gaarde kun at styre bolden ind på stolpen, hvorefter den røg på tværs, hvor Simon Bræmer kunne prikke den ind ved den anden stolpe. Bræmer var ikke i offsideposition på Gaardes afslutning, fordi han ikke befandt sig foran bolden.

Tidligere i kampen var Simon Bræmer blevet snydt for en friløber på grund af en fejlagtig offsidekendelse, så selvom der havde været offside ved målet, var retfærdigheden sket fyldest. Martin Ericsson spillede en perfekt bold i dybden, men selvom Mattias Lindström var i offsideposition var det ikke ham, der blev spillet, og Bræmer var på den rigtige side af forsvaret.

Linjedommeren så til gengæld helt rigtigt, da han ti minutter før pausen markerede for at Fernando Derveld hev Simon Bræmer ned i kamp om en Allan Olesen-fremlægning i straffesparksfeltet. Det var et soleklart straffespark, men Martin Wulff må have ment, han kunne se situationen bedre end sin mand på linjen. Det kunne han ikke.

Sejren kørt hjem

Anden halvleg startede livligt med en række skud fra Mattias Lindström og to gode forsøg fra Simon Bræmer, der for en gangs skyld fik skubbet Fernando Derveld væk og fik tvunget Arek Onyszko til en god redning og senere kom foran Alexander Aas, vendte rundt og sparkede forbi på en 'Maradona'-aflevering fra Lindström. OB havde også et par halve muligheder på et frispark, som Chris Sørensen sparkede over, samt et par indlæg fra Ulrik Vinzents, der ikke blev afsluttet på.

I flere situationer lignede det legestue fra AaB's side, men efter det indledende kvarter gik tempoet af kampen. AaB var stadig i kontrol, men spillerne ofrede ikke helt så meget i de offensive løb, så man truede heller ikke den anden vej. Det var i forvejen svært nok at komme ned i OB's ende at spille, og det meget direkte spil mister sin farlighed, når der kun er få mænd at spille efter.

Godt midtvejs i halvlegen forsøgte OB's trænerduo Troels Bech og Klavs Rasmussen at sætte Søren Berg mere i scene ved at skifte over til en diamantopstilling på midtbanen med Berg som den forreste. Det gav lidt mere tryk omkring AaB's straffesparksfelt, men mere end et par skæve afslutninger fra Lars Larsen og nogle dødbolde blev det ikke til.

Faktisk kom AaB tættere på i de sidste ti minutter, da Mattias Lindström nok en gang driblede forbi Chris Sørensen og sendte et indlæg ind i panden på Simon Bræmer, der headede forbi på den store chance. Lidt senere fik Martin Ericsson i feltet snoet sig fri til en afslutning efter et langt frispark fra Trond Andersen, men Arek Onyszko havde en kanonredning i ærmet.

Reducering ud af ingenting

Fem minutter før tid blev stakkels Chris Sørensen så endelig taget ud, og det gav plads til at Fernando Derveld kunne spille den plads, hvor han er bedst. Der gik heller ikke mere end et minut før Derveld kom forbi indskiftede Jacob Sørensen ved at spille bande med Lars Larsen, og med en følt aflevering fandt han Steffen Højer på midten. Højer kunne fra kort afstand prikke bolden forbi en prisgivet Jimmy Nielsen, og pludselig var der spænding om resultatet.

Først nu anede man andre OB-spillere end Søren Berg tro på sejren, og AaB's straffesparksfelt var pludselig under belejring. Marco Reda kom ind som en ekstra defensiv midtbanespiller i stedet for Simon Bræmer, der ikke havde mere i benene. Reda havde ventet et par minutter på at komme ind, og i den periode havde Steffen Højer et godt lob på en aflevering ind i feltet, men der blev dømt offside.

Med kun en træt Martin Ericsson i angrebet var der nu endnu færre spilmuligheder, og det meste ansvar blev lagt over på Allan Gaardes skuldre. Det var naturligt at den klogeste og teknisk klart bedste midtbanespiller skulle bestemme AaB's spil mod slutningen, men når først bolden kom over til Gaarde var der ikke nogen medspillere der trak sig fri, og så kom han tit til at se dårlig ud. Gaarde er en klassespiller, men har ikke meget at byde på, hvis medspillerne ikke bevæger sig for ham, for han kan ikke gøre tingene på egen hånd.

I kampens døende minutter lykkedes det for første gang i kampen OB at sætte AaB under pres, og to minutter inde i overtiden var det lige ved at gå galt. Et indlæg fra Fernando Derveld røg til bageste stolpe, hvor der opstod klumpspil, og dommerens øvrige præstation taget i betragtning ville det ikke have været overraskende, om han havde dømt straffespark da Michael Jakobsen holdt lidt i Mwape Miti. Bolden kom tilbage i den anden side af feltet, og her fik Trond Andersen blokeret en afslutning fra Miti, hvorefter Lars Larsen sparkede forbi på den løse bold.

Det havde ikke været til at bære, hvis AaB havde måttet gå fra Odense Stadion med kun ét point, men sådan gik det heldigvis ikke. Nu skal de sidste to kampe blot vindes for at nå den andenplads, der giver en UEFA Cup-plads. AaB's målscore er tre mål bedre i forhold til København, der er tre point foran, og med en sejr på onsdag bliver forskellen på mindst fem mål. Det betyder, at København i sidste runde skal vinde med seks mål mere over Herfølge end AaB vinder over Midtjylland for at overhale AaB, så skæbnen må siges at være i AaB's egne hænder. Men begge kampe skal altså vindes.

OB-AaB 1-2 (0-2)

22. 0-1 Simon Bræmer
28. 0-2 Simon Bræmer
87. 1-2 Steffen Højer

OB

Arek Onyszko - Ulrich Vinzents, Alexander Aas, Fernando Derveld, Chris Sørensen (86. Jan Tore Ophaug) - Martin Borre (46. Lars Larsen), Nicolai Stokholm, Andrew Tembo, Søren Berg - Mwape Miti, Steffen Højer.

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Trond Andersen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Mattias Lindström (84. Jacob Sørensen), Rasmus Würtz (78. Thomas Kortegaard), Thomas Augustinussen, Allan Gaarde - Martin Ericsson, Simon Bræmer (90. Marco Reda).

Mere i samme kategori

Kampe mod OB

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk