Forside

Arkiv

04/12-05 Silkeborg-AaB 1-4 (1-2)

Lagt p 05/12-05

AaB sluttede efterårssæsonen i Superligaen af med en overbevisende sejr i Silkeborg, hvor man ellers sjældent brillerer. Efter Simon Nagels lidt heldige mål troede man, at Silkeborg igen skulle stikke en kæp i AaB-hjulet, men Rasmus Würtz svarede hurtigt igen med et drømmehug, Simon Bræmer bragte udeholdet foran ti minutter senere efter flot opspil, og i anden halvleg afgjorde Jeppe Lund Curth hurtigt tingene med to sikre scoringer.

Comeback til Augustinussen

Efter nogle kampe i træk med nogenlunde samme hold var der tre ændringer i startopstillingen til udekampen i Silkeborg. Allan Olesen fik karantæne for sin advarsel mod København og blev erstattet af Marco Reda, der skubbede Ole Tobiasen ud på backpladsen. Simon Bræmer erstattede Poul Hübertz i angrebet, men skulle i virkeligheden være startet på bænken, hvis det ikke havde været for en lille skade hos Artim Sakiri. Jeppe Lund Curth skulle så være startet i angrebet, men med to mål kan man ikke klage over hans indsats på venstrekanten.

Den væsentligste ændring var dog, at Thomas Augustinussen var med igen for første gang efter sin mystiske knæskade, der skyldtes en forstuvning i en knogle. Augustinussen havde ikke været med siden 16. oktober i Esbjerg og havde kun trænet med i en uge, men holdt alligevel til en hel kamp på den centrale midtbane. I fraværet af Augustinussen har AaB forsøgt med flere forskellige alternative formationer, men nu er man tilbage i den foretrukne 4-4-2 med Martin Ericsson som den ene angriber.

På grund af dårlig form var det ikke den normale Thomas Augustinussen, man fik at se, idet der var meget langt mellem de offensive løb, men han gjorde en god figur, og boldfølingen har han ikke mistet. I stedet måtte Rasmus Würtz sørge for de offensive tiltag fra den centrale midtbane, og det gjorde han rigtigt godt og fik også et mål ud af anstrengelserne. Würtz er ved at være i landsholdsform igen efter ikke at have leveret sin allerbedste halvsæson.

Godt fra start

AaB viste sig fra starten som det bedste hold og kom allerede i det andet minut frem til en god mulighed, men Simon Bræmers hovedstød på Mattias Lindströms glimrende indlæg gik et stykke forbi. Lindström var tilbage på højrekanten, hvor han viste mange prøver på sin driblekunst og sine gode indlæg, men han fik også god hjælp af en offensivt indstillet Ole Tobiasen, der ligeledes spillede en god kamp.

Efter ti minutter med AaB i den dominerende rolle kom næste gode forsøg, men Martin Ericsson krøllede frisparket fra 25 meter lige over overliggeren. AaB satte Silkeborg undet et godt pres og kom frem til en masse indlæg, og fik også en del frispark og hjørnespark ud af anstrengelserne, men Silkeborg fik blokeret de fleste og fik også sendt bolden ud af farezonen.

Det var dog meget sjældent, at Silkeborg fik så meget kontrol over tingene, at de havde overskud til at angribe den anden vej. Dennis Flinta og Iddi Alkhag fik dog skabt en smule uro med deres hurtighed og kom også frem til et par halve chancer i kontraløb, men afslutningerne var ikke kvalificerede. Forsvaret hos AaB virkede ikke helt konsekvent, så Silkeborg kom et par gange ret let til situationer, som et bedre hold ville have fået gode muligheder ud af.

Chokket overvundet

Efter tyve minutter blev AaB's dårlige forsvarsspil straffet, da Dennis Flinta fik lov til at vende med bolden i en duel med Marco Reda. Flinta løb til baglinjen og lagde bolden ind foran, hvor en flyvende Simon Nagel med skinnebenet fik dirigeret bolden over i modsatte side af målet til en ufortjent føring. Marco Reda forsøgte at gøre sin fejl god igen ved at hive Flinta omkuld, men det lykkedes ikke, og i stedet fik han en advarsel af Knud Erik Fisker, der dømte en god kamp. At det lige var Marco Reda, der skulle være indblandet i målet må betegnes som en tilfældighed, for målet kunne lige så godt været kommet efter nogle af de fejl, hans medspillere lavede.

AaB kom dog hurtigt igen, da de udlignede tre minutter efter føringsmålet. Martin Ericsson fandt Mattias Lindström, der var søgt over i venstre side og lagde et indlæg ind foran, der dog blev afvist. Ole Tobiasen og Jeppe Lund Curth fik forhindret en lidt sløset Anders Veller i at sparke væk, og bolden røg lige hen for fødderne af Rasmus Würtz, der hamrede bolden ind helt ude ved stolpen fra godt tyve meters afstand med en halvflugter.

Silkeborg havde tre-fire farlige tilbud ved nogle frispark og indkast, der gav løse muligheder i straffesparksfeltet. Iddi Alkhags firsttimer gik lige forbi mål, og Jimmy Nielsen viste godt målmandsspil, da han reddede Simon Nagels forsøg fra kort afstand. Desuden havde Jens Bertel Askou et par nærgående frisparksforsøg.

De fleste af disse chancer kom først efter at de var kommet bagud, for Simon Bræmer bragte et kvarter før pausen AaB foran mod den klub, han var udlejet til for et år siden. Martin Ericsson modtog en hælaflevering fra Rasmus Würtz og sendte efter et par snævre træk bolden ud i venstre side til en fremstormende Allan K. Jepsen. Det hårde indlæg endte ved bageste stolpe, hvor Bræmer med stor beslutsomhed fik kæmpet sig foran sin modspiller og kunne glide bolden i mål med noget, der lignede en tackling.

Hurtig afgørelse

AaB havde flere halve chancer før pausen - blandt andet et skudforsøg fra Mattias Lindström og et indlæg, som Simon Bræmer akkurat ikke nåede - men Silkeborg var trods pænt AaB-spil lige så tæt på at score det næste mål. Sådan var det ikke efter pausen, hvor der stod AaB på det hele. Der kom styr på det defensive, og Silkeborg var ikke gode nok til at skabe chancer, nu de ikke fik dem forærende, selvom Dennis Flinta lige nåede at komme til et enkelt skud, inden AaB satte skabet på plads.

I fællesskab erobrede Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen bolden midt på banen, mens Silkeborg var i fremdrift og spillede sig ud af det første pres. Mattias Lindström fik bolden og sendte bolden ind bag Silkeborgs midtbane, hvor Martin Ericsson kom løbende. Førsteberøringen blev ikke som planlagt, men han fik vendt rundt og kunne spille en fremstormende Jeppe Lund Curth helt fri for mål. Curths tæmning fik en perfekt længde, og på anden berøring kunne han med en hård inderside føle bolden over i modsatte side af målet, hvor David Preece ikke havde en chance.

Mindre end ti minutter senere fik Jeppe Curth en lignende chance - igen med Martin Ericsson som oplægger - og denne gang sparkede han den med venstre fod op i det korte hjørne. Ingen dikkedarer, men to stensikre scoringer af Curth, der nu har lavet seks mål i sine tretten AaB-kampe. Ericsson var i hopla og lavede mange lækre driblinger, men da Rasmus Würtz sendte ham alene med målmanden midtvejs i halvlegen blev hans træk for langt, og David Preece kunne let samle op.

Inden da havde Rasmus Würtz været meget tæt på at score sit andet mål i kampen, da han fra kanten af straffesparksfeltet fyrede et fladt skud af sted, som ramte stolpen, og Martin Ericsson havde kikset på et godt oplæg fra Mattias Lindström, der spillede skråt bagud fra baglinjen. Senere igen spillede AaB sig igennem med en række korte afleveringer i højre side, og til sidst fik Martin Ericsson bolden i dybden og kunne spille på tværs til Ole Tobiasen, hvis skud blev blokeret.

Tid til leg

AaB spillede især i anden halvleg rigtig god fodbold, og der var masser af flotte kombinationer overalt på banen, og i forsvaret var det også overskud til at spille konstruktivt. Man spillede tålmodigt rundt i små kombinationer men kom alligevel hurtigt fremad og spillede på den sidste tredjedel af banen med to offensive backs. Til sidst blev der dog leget lidt for meget, og man glemte at søge målchancerne, men med 4-1 i ryggen gør det ikke så meget.

For kun anden gang i sæsonen fik Martin Ericsson lov til at hvile benene de sidste ti minutter, og også Simon Bræmer og Mattias Lindström måtte give plads til friske kræfter. Poul Hübertz kom ind og var tæt på at nå frem til et indlæg fra venstre side, og havde også en skævert af de store. Han var også en af dem, der brugte for meget tid på gøre sig spilbar frem for at gå ind i feltet og komme til afslutning. De andre indskiftere var Thomas Kortegaard, der gjorde det fint i højre side, og Artim Sakiri, der fik lov til at spille (meget) hængende angriber i stedet for Ericsson.

Mod slutningen dalede intensiteten lidt, og Silkeborg fik nogle enkelte chancer. Iddi Alkhag misbrugte en god hovedstødsmulighed og sparkede senere over mål fra kanten af feltet. Til allersidst sparkede Bajram Fetai på stolpen på et indlæg fra Muhammed Akinci, der passerede på tværs af feltet. Stolpeskuddet trillede lige foran målstregen og endte i favnen hos Jimmy Nielsen.

Med sejren kan AaB gå til julepause i Superligaen med en god indsats i bagagen og visheden om, at man er avanceret til femtepladsen i tabellen. Kan man holde samme skarphed i afslutningerne, ligger der også point og venter i de to sidste kampe inden jul, i Royal League mod IFK Göteborg og Djurgården.

Silkeborg-AaB 1-4 (1-2)

20. 1-0 Simon Nagel
23. 1-1 Rasmus Würtz
32. 1-2 Simon Bræmer
49. 1-3 Jeppe Lund Curth
56. 1-4 Jeppe Lund Curth