Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

27/11-05 AaB-København 0-2 (0-2)

Lagt p 28/11-05

Når København til maj kan kåres til danske mestre skyldes det, at de er en klasse bedre end de andre hold i ligaen. Trods gode intentioner og et hold i stærkeste opstilling formåede AaB ikke at sætte Københavns solide defensiv på alvorlige prøver, og dermed blev et par store fejl af Michael Jakobsen udslagsgivende for kampens udfald.

Ny variant

På holdkortet var Poul Hübertz eneste ændring i forhold til kampen mod Djurgården, idet han havde fortrængt Simon Bræmer fra startelleveren. Der var dog også en ændring i udklædningen, idet den nye AaB-trøje blev præsenteret for den brede offentlighed. Trøjen har røde ærmer og skuldre, er hvid på den øverste halvdel af mave og ryg og kun bolsjestribet på den nederste halvdel, hvor striberne er meget tynde. Umiddelbart ikke nær så flot som den hidtidige trøje, som også var utroligt lækker, men det kan være, man lige skal vænne sig til den.

Trods stort set uændret startopstilling havde AaB-træner Erik Hamrén hevet en ny variation af den taktiske opstilling ud af ærmet. Offensivt hed det som i de tre foregående kampe 4-1-4-1, men når AaB forsvarede, var det i en 4-4-2-opstilling med Mattias Lindström som sideordnet med Rasmus Würtz på den centrale midtbane. Martin Erisson lå en tand bag Poul Hübertz og sørgede først og fremmest for at Tobias Linderoth hele tiden var i 'skygge', så han ikke kunne modtage bolden og styre opspillet.

Den tidligere mestertræner i AaB Hans Backe stillede i sin sidste udekamp som København-træner op med et hold i stærkeste opstilling. De svenske landsholdsspillere Tobias Linderoth og Marcus Allbäck var dermed kommet sig over deres sygdom og kunne igen indtage fremtrædende roller på superligaens førerhold.

Utålmodigt angrebsspil

Efter en rolig indledning på kampen, hvor begge hold fik lov til at spille bolden meget rundt i de bageste kæder, fik København kampens første chance efter fem minutter. Martin Bergvold kom med et par snævre træk på venstrekanten forbi Allan Olesen, Mattias Lindström og Michael Jakobsen og kunne sende et fladt indlæg ind foran mål. Marcus Allbäck lagde bolden tilbage til Michael Silberbauer, der fra kanten af feltet sparkede fladt forbi.

AaB's angrebsspil var en smule hektisk, og havde man først spillet sig forbi udeholdets midtbane, blev der kørt hårdt på. Man spillede ikke baglæns igen, hvis man var lukket inde, og derfor blev angrebene forholdsvis korte. De fremadrettede afleveringer kom oftest fra bagkæden, og det gør det også lidt sværere for de offensive folk, hvadenten bolden kommer langs jorden eller i luften. Københavns midterforsvar med Bo Svensson og Michael Gravgaard er meget tydelige i deres forsvarsspil og lader aldrig modspillerne modtage bolden med ryggen til mål og vende rundt.

Københavns næste forsøg kom, da Bo Svensson kom først på et vækspark og headede bolden hen for fødderne af Martin Bergvold, der fra centralt hold sendte et forkølet skud mod mål. AaB's første afslutning kom efter et lille kvarter, da Poul Hübertz kom imod bolden og spillede Ole Tobiasens flade aflevering ud på kanten. Jeppe Lund Curth sendte et indlæg om bagest i straffesparksfeltet, hvor Artim Sakiris førstegangsflugtning ramte ned i jorden og mistede sin fart.

København i teten

På sin vej ud af banen ramte Sakiris skud Lars Jacobsen, men dommer Emil Laursen var på vej ind i en dårlig periode og dømte målspark. Allan Olesen havde allerede fået en advarsel tidligt i kampen på et helt almindeligt frispark, og da han fem minutter senere fældede Martin Bergvold i fremdrift, var han heldig med ikke at ryge ud. I stedet begyndte kendelserne at gå Københavns vej, idet de fik nogle billige frispark, mens der blev begået flere frispark mod AaB'erne, der ikke blev dømt.

Blandt andet gik Bo Svensson meget hårdt i ryggen på Martin Ericsson i optakten en ny København-chance, hvor bolden blev spillet ud i venste side, og det afværgede indlæg sparkede Michael Silberbauer langt forbi. Med en smule hjælp fra dommeren fik København presset spillet længere frem, og det begyndte at give chancer, eksempelvis i form af et karakteristisk Silberbauer-gennembrud, der blev bremset. Bolden blev tacklet hen til Álvaro Santos, hvis placerede skud havde retning mod hjørnet, men snittede oversiden af overliggeren.

Emil Laursen kan dog ikke beskyldes for at være skyld i Københavns føring, som kom på et klodset straffespark begået af Michael Jakobsen. I siden af straffesparksfeltet var han blevet snydt af en finte fra Álvaro Santos, der lavede en pludselig acceleration mod baglinjen efter at have rullet bolden under foden. André Bergdølmo udnyttede den store mulighed på sikker vis.

Målet kom efter en flad aflevering fra Bo Svensson frem mod Álvaro Santos, og generelt var gæsterne gode til at komme over kanterne. Fordi Martin Ericsson havde til opgave at skærme af for Tobias Linderoth centralt, var Poul Hübertz alene om at presse forsvarskæden, og det gav Københavns backs masser at tid med bolden. Herfra kunne de spille de frem til de to fysisk stærke angribere, der var gode til at holde i bolden, og Santos fik også lavet fikse ting en gang imellem.

Kun et minut efter føringsmålet blev det også 0-2, da Michael Jakobsen sparkede bolden lige ind på Marcus Allbäck, da han ville sparke væk. Bolden ramte Allbäck så heldigt, at han kunne afslutte med det samme, og skuddet mod bageste stolpe kunne Jimmy Nielsen ikke nå. Michael Jakobsen virkede rystet i resten af halvlegen og lignede en spiller, der havde bedst af at blive skiftet ud. Han fik også tilraget sig en advarsel for at hive Álvaro Santos omkuld, da han var ved at få en friløber. I anden halvleg var Jakobsen tilbage til normal standard, hvilket også gjaldt for Emil Laursen.

Små AaB-tilbud

Faktisk var der allerede mod slutningen af første halvleg tegn på forbedringer i Michael Jakobsen, efter at han havde truffet de sikre valg i en periode. Således var det en god forsvarsaktion fra hans side og en konstruktiv aflevering til Martin Ericsson, der gav Poul Hübertz en åben chance, han ikke misbrugte. Alene med Jesper Christiansen fik han trukket udenom målmanden og sendte bolden ind fra en spids vinkel, men målet blev annuleret for en offside, der selv ud fra tv-billeder er svær at afgøre entydigt.

Hübertz havde tidligere haft mindre held, da hans første afslutning gik helt ud af stadion, og kort efter kiksede han en meget svær tæmning på en aflevering fra Mattias Lindström, der kunne have givet ham en åben chance. De to eneste dødboldsituationer, AaB kom frem til omkring Københavns straffespark, blev ødslet væk med et dårligt frispark fra Artim Sakiri og en mislykket kombination mellem Sakiri og Lindström, hvor svenskeren sparkede lige ind på en modspiller. Kort før pausen kom der alligevel en afslutning ud af en dødbold, da et frispark fra midten af banen via Jeppe Curth og Rasmus Würtz endte hos Mattias Lindström, hvis skud gik over målet.

Det var altså småt med gode AaB-aktioner, da man havde mere end svært ved at spille sig fri af udeholdets defensive pres og få kontrol over bolden. København kom dog heller ikke frem til alverden efter scoringerne, men Michael Silberbauer havde dog et godt forsøg efter at dommeren endnu en gang havde overset et stort Bo Svensson-frispark mod Martin Ericsson, hvorefter Silberbauer spillede bande med Marcus Allbäck og fyrede et hårdt skud af, som dog sad indenfor Jimmy Nielsens rækkevidde.

AaB søgte sejren

I pausen sadlede AaB i erkendelse af at man havde haft svært ved at få presset spillet frem. En defensivt svag Artim Sakiri, der samtidig havde haft for mange skæve afleveringer, blev erstattet af Simon Bræmer, og man gik over til en klassisk 4-4-2 med Jeppe Lund Curth og Mattias Lindström på kanterne. Martin Ericsson gik ned på midtbanen foran Rasmus Würtz, og man så en side af den svenske boldspiller, som han sjældent har vist. Det var nemlig en meget ærgærrig Ericsson, der dukkede op, og i de defensive såvel som de offensive nærkampe gik han ind med stor hårdhed og vilje.

Den offensive satsning blev fulgt op af en generelt større beslutsomhed hos Martin Ericssons holdkammerater, og man gjorde virkelig alt for at få vendt skuden. Med to angribere var det lettere at finde en medspiller at spille frem til, fordi der som udgangspunkt nu var to spillere placeret i frontkæden, hvor midtbanespillerne før måtte skiftes til at tage løbene fremad, hvilket der ikke altid var overskud til. På den måde fik man mere ro over spillet, og over hele banen genvandt man modet til at have bolden.

Problemet for AaB var bare, at København var for stærke til at AaB kunne åbne deres forsvar. Udover det stærke midterforsvar spillede de over hele banen godt forsvarsspil og stressede AaB'erne i opspillet fra både forsvar og midtbane, og når man kom ned til straffesparksfeltet stod de meget tæt og efterlod ingen plads at spille på. Ved bolderobringer havde alle spillere det tekniske niveau til at spille eller drible sig ud af det indledende generobringspres og komme af sted den anden vej, og man tog også de nødvendige løb. København var bedre til at lave generobringer, og Tobias Linderoth og Michael Silberbauer var de stærkeste i den metier.

Mere intensitet

Elrio van Heerden havde den første chance efter pausen, da han fra centralt hold fyrede et skud af sted, som Jimmy Nielsen i første omgang reddede med benene og siden fik kontrol over. Næste chance kom efter et lille kvarter, da André Bergdølmo sparkede et frispark fra kanten af straffesparksfeltet hårdt og fladt i Jimmy Nielsens side, men AaB-anføreren var ikke blevet narret til at forlade sin post.

AaB var kommet langt mere agressivt ud efter pausen og kom imellem de to københavnske chancer også frem til en håndfuld muligheder. Poul Hübertz stod bag den første, da han i straffesparksfeltet modtog en bold i fødderne og formåede at holde Michael Gravgaard væk indtil han kunne vende rundt og afslutte. Jeppe Curth havde to skud udefra, der blev blokeret, og det ene gav et hjørnespark, som København ikke fik afvist, men som der heller ikke kom afslutning på. Ole Tobiasen havde også et skud fra distancen, da han var søgt frem midt i banen, men skuddet gik forbi.

Som halvlegen skred frem fik København bedre styr på deres forsvar, og AaB's angreb blev kortere og kortere, hvorimod der opstod kontrachancer i den anden ende. Martin Bergvold fik sit skud blokeret efter en flot kontra, hvor Marcus Allbäck med en flot førsteberøring lagde op til chancen, og han havde selv et skud fra distancen efter at København fik fastholdt presset efter en kontra.

Efter en lidt død periode kom der lidt mere fut i AaB efter at Thomas Kortegaard havde erstattet Jeppe Lund Curth. Kortegaard gjorde et godt indhop og trådte især frem, da han kom forbi Lars Jacobsen og sendte et indlæg om bag i feltet. Mattias Lindström flugtede flot til bolden, og havde den siddet en meter længere til venstre, var den suset ind under overliggeren. Simon Bræmer havde tidligere haft et godt spark efter at have snydt to modspillere med en vending, men skuddet røg lige over.

Aldrig spænding om udfaldet

Desuden havde en mere mobil spiller end Poul Hübertz måske kunnet få afsluttet i en snæver situation i straffesparksfeltet, men den store angriber blev hurtigt lukket ned af fire modspillere. Hübertz er ikke Aalborgs mest populære mand, da han ikke arbejder specielt hårdt og også har mange fejl i pasningsspillet, men man kan ikke tage fra ham, at han havde AaB's eneste skud indenfor målrammen og faktisk også scorede på chancen i første halvleg. I hovedspillet gør han det godt, og så er han god til at holde på bolden og kan også selv udfordre.

Hvorom alting er, blev det aldrig rigtigt spændende, og i de sidste ti minutter var AaB aldrig tæt på at score, mens København havde flere gode muligheder. Den største fik Marcus Allbäck, da han blev spillet fri af kampens profil Álvaro Santos, men den ellers kliniske afslutter svigtede alene med Jimmy Nielsen, der holdt sig på fødderne længe nok til at psyke svenskeren. Ellers var der afslutninger i form af skud fra Álvaro Santos og indskiftede William Kvist Jørgensen.

På intet tidspunkt i kampen blev Københavns forsvar sat i alvorlige problemer, selvom AaB kom med alt hvad de havde. Gæsterne var uhyre overbevisende, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har tænkt, at AaB var chanceløse. Normalt har jeg altid haft en fornemmelse af, at AaB kunne slå hvem som helst, når de spillede op til deres bedste, men det er nu modbevist. København er en klasse over de andre superligahold, så AaB er på de gode dage kun næstbedst. Desværre er der for langt mellem de gode dage, og især er der for langt mellem målene.

AaB-København 0-2 (0-2)

24. 0-1 André Bergdølmo
25. 0-2 Marcus Allbäck

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Ole Tobiasen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Rasmus Würtz - Jeppe Lund Curth (71. Thomas Kortegaard), Mattias Lindström, Martin Ericsson, Artim Sakiri (46. Simon Bræmer) - Poul Hübertz.

København

Jesper Christiansen - Lars Jacobsen, Bo Svensson, Michael Gravgaard, André Bergdølmo - Elrio van Heerden (81. William Kvist Jørgensen), Tobias Linderoth, Michael Silberbauer, Martin Bergvold - Álvaro Santos, Marcus Allbäck (86. Peter Møller).

Mere i samme kategori

Kampe mod København

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk