Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

24/11-05 AaB-Djurgården 1-3 (1-2)

Lagt p 25/11-05

AaB havde fortjent en bedre skæbne end et 1-3-nederlag til Djurgården i klubbens første kamp i Royal League. I de sidste tre fjerdedele af kampen blev der spillet rigtig god fodbold og skabt chancer nok til mindst det ene point, men kort før tid scorede Tobias Hysén det afgørende mål. De svenske mestre fik aldrig noget nævneværdigt spil i gang, men var uhyre giftige i kontrafasen, hvilket gav dem to mål og et straffespark.

Stærkeste opstilling nok en gang

For tredje kamp i træk kunne AaB stille med det samme hold, som med Thomas Augustinussens fortsatte knæproblemer må betegnes som det stærkest mulige. Derfor var den største ændring på AaB-holdet, at man stillede op i en rød udgave af den sorte udebanetrøje, altså med kun små, næsten usynlige, hvide striber. Der kommer ny dragt på søndag, som sandsynligvis ikke er den samme som i gårsdagens kamp, og forhåbentlig er bolsjestribet.

Der var ingen grund til at AaB ikke skulle spille i deres sædvanlige farver, for de svenske mestre og pokalvindere spiller i sort tøj med lyseblå striber. Måske har valget af kampdragt noget at gøre med størrelsen på sponsornavnet på blusen, hvor trykket var noget mindre end på de normale dragter. Men der kunne vel også laves stribede trøjer med mindre tryk?

Under alle omstændigheder blev kampen sat i gang som planlagt, og til at begynde med lignede den det, den egentlig var; en del af en træningsturnering. Spillet var langsomt og foregik på midten, hvor ingen af holdene formåede at tilspille sig et overtag. Action i straffesparksfelterne var der ikke noget af, for ingen kunne holde fast i bolden så længe at man kunne spille sig helt derned.

Raketter

Djurgården var de første til at komme ud af dødvandet, da Siyabonga Nomvethe blev fældet i et gennembrud i højre side. Daniel Sjölund sendte frisparket mod bageste stolpe, hvor Fredrik Stenman på en eller anden måde fik sparket bolden på stolpen med hælen og med ryggen mod mål. På stregen fik Michael Jakobsen fumlet bolden i mål i bestræbelserne på at sparke væk, men den norske dommer Per Ivar Staberg dømte et lille frispark for en hånd i ryggen på Allan Olesen og annulerede målet.

Nomvethe udgjorde en fjerdedel af en Djurgården-offensiv bestående af fire monster-hurtige spillere, som samtidig havde et godt løb med bolden og kunne skifte retning i høj fart. Det tidligere Liverpool-talent Daniel Sjölund var den mest fremtrædende fra sin position lige bag angriberen Jones Kusi-Asare, mens stortalentet Tobias Hysén, hvis far har optrådt for de røde fra Merseyside, huserede i venstre side.

Jones Kusi-Asare stod bag næste Djurgården-forsøg, da gæsterne noget let fik lov at spille bolden igennem midtbanen til 'Dr.' Jones, der heller ikke var under pres og kunne løbe ned til kanten af straffesparksfeltet og sende et hårdt skud over målet. AaB'erne var for passive i det defensive arbejde, hvilket gav Djurgården gode muligheder for at udnytte deres offensivspilleres hurtighed i kontrafasen.

To hurtige mål

Det var netop et kontraangreb, der bragte stockholmerne foran. En mislykket frisparkskombination mellem Artim Sakiri og Rasmus Würtz førte til et boldtab, hvor Würtz ikke kunne hente så meget ind på Daniel Sjölund at han kunne komme i balance til at lave en forsvarsaktion. Sjölund tog et skarpt træk bagom Würtz og sparkede fladt ude ved stolpen, men Jimmy Nielsen viste sig fra sin bedste side med en hurtig refleksredning.

Faren var dog ikke drevet over, for Djurgården fastholdt presset og kom ind i straffesparksfeltet igen, hvor Jones Kusi-Asare trak ud mod siden og faldt på vejen ud af feltet. Allan K. Jepsen lavede et lige så lille frispark som det, Fredrik Stenmans mål blev annuleret på, og da det foregik i straffesparksfeltet fik Daniel Sjölund chancen for at bringe svenskerne foran fra 11-meterpletten. Den finske landsholdsspiller scorede til højre for Jimmy Nielsen, der meget tidligt gik til den forkerte side.

Blot et minut senere gik det stærkt igen, da Martin Ericsson forsøgte en aflevering til Mattias Lindström, som blev brudt. Med en lang aflevering blev Tobias Hysén sendt af sted i en løbeduel med Allan Olesen, som han løb fra, hvorefter han med ydersiden udplacerede Jimmy Nielsen i det lange hjørne.

AaB knyttede næven

Bagud med 0-2 gik alvoren op for AaB, der tog skeen i den anden hånd og frembragte den indsats og koncentration, der skal til for at holde fast i bolden og for at tilbageerobre den, når den mistes. Godt nok nåede Siyabonga Nomvethe at have et ufarligt forsøg fra distancen inden effekten for alvor kom, for der var stadig mange boldtab på et AaB-hold, hvor det tekniske niveau i offensiven var under vanlig standard.

Mattias Lindström lavede alle de rigtige løb i dybden og på kanterne, men når han blev spillet, var der flere dårlige end gode berøringer. Artim Sakiri virkede også sløv, og hans indlæg havde ikke rigtigt nogen adresse, hvilket nu var tilfældet fra den anden side også, hvilket også hænger sammen med, at der var for få løb ind i feltet. Det blev bedre efterhånden, og så fik AaB også mere kontrol over spillet.

Djurgården så ikke meget til bolden i den sidste halvdel af første halvleg, mens AaB pressede mere på og kom ned omkring Djurgården-målet, hvor Pa Dembo Tourray ikke virkede overbevisende. Jeppe Lund Curth kunne flere gange udfordre på højrekanten efter gode sideskift fra især Michael Jakobsen og Rasmus Würtz, og Ole Tobiasen brød også forsvarskæden af og til, når han gik nogle meter længere frem for at gøre sig spilbar.

Mål med smag på mere

Belønningen kom efter et Artim Sakiri-indlæg, der blev sparket til hjørnespark. Sakiri tog selv hjørnesparket og sparkede det ind til forreste stolpe, hvor Jeppe Curth for anden kamp i træk uhindret kunne komme i løb og stige op og heade bolden i kassen. Curth nåede bolden lige før Tourray, der kom på mellemhånd, men verdens vel nok mest hjulbenede målmand blev også svigtet af sit hold.

Lige efter målet spillede Djurgården sig frem til deres sidste chance inden pausen, da Daniel Sjölund med en fantastisk førsteberøring gik bagom Michael Jakobsen og bagefter fandt Jones Kusi-Asare med en kort stikning i dybden. Jones blev fejlagtigt dømt offside, men Jimmy Nielsen havde også kontrol over hans efterfølgende dribling.

AaB var dog det bedste hold og kom frem til flere chancer, der kunne have givet en udligning. Artim Sakiri havde et fladt skud fra centralt hold, da han var kommet ind bag Djurgårdens midtbane, og kunne også have overvejet at spille på venstrekanten til Mattias Lindström, der stod klar til at fyre af. Det fik han dog muligheden for efter flot AaB-spil i halvlegens overtid, da Pa Demba Tourray boksede bolden lige ud for fødderne af Lindström, hvis hårde spark blev reddet på målstregen.

Inden halvlegen var omme havde Ole Tobiasen løftet bolden fremragende ind bag forsvaret, men Mattias Lindström var ikke klar til den fremragende aflevering. Det blev også til et par hjørnespark, hvor Mattias Lindström med et venstrebensskud og Jeppe Curth med et hovedstød var nærgående.

Stort overtag

Den efterhånden fortjente udligning udblev i slutningen af første halvleg, med efter sidebyttet fortsatte AaB ufortrødent og holdt igen Djurgården væk fra spil og chancer. Den første store chance kom efter fem minutter, da flot og tålmodigt opspil i højre side endte med et Jeppe Lund Curth-indlæg, som Simon Bræmer ved forreste stolpe headede forbi.

AaB havde bolden hele tiden og var gode til at komme ind på den sidste tredjedel af banen og spille, og bevægeligheden fra de tidligere gode perioder i 4-1-4-1-systemet gjorde, at man ofte kom ind bag forsvaret og spille, hvor der er rigtigt farligt. Næste gode tilbud var et knaldhårdt frispark fra Artim Sakiri, der havde retning mod modsatte hjørne, men blev vippet over af den atletiske målmand Tourray.

På det efterfølgende hjørnespark havde AaB bolden i nettet, idet Mattias Lindström sparkede returbolden fladt ind i modsatte hjørne, helt ude ved stolpen. Målet blev annuleret for offside, idet Simon Bræmer forsøgte at prikke til bolden på midten. Selvom han ikke rørte bolden, må han være blevet vurderet til at have generet målmanden ved at sparke ud efter den. Endnu en tvivlsom kendelse i en afgørende situation, og det skulle blive endnu værre, for Djurgården slog hurtigt kontra, og her blokerede Michael Jakobsen et skud med en lidt unaturlig håndstilling.

Mere nerve

De to situationer var med til at piske stemningen op inde på banen, hvor der i flere tilfælde opstod småtumult efter frispark og hjørnesparksskubberi. AaB fastholdt dog overtaget og forsøgte at lægge endnu mere pres ved at gå over til 4-4-2 med diamantopstilling på midtbanen og skifte Poul Hübertz ind for Jeppe Curth, der havde slået hovedet i en nærkamp i første halvleg.

Poul Hübertz viste straks sit værd med en aflevering med hælen til Martin Ericsson, og minuttet efter lavede han samme nummer i modsatte side, hvorefter den nye højrekant kunne sende en god aflevering i straffesparksfeltet. Afleveringen lå lige så den bageste forsvarsspiller ikke kunne nå den, men Simon Bræmer kiksede afslutningen og sparkede den store chance langt over.

Igen var det utroligt hurtigt spil i en længere sekvens, der havde givet åbningen til indlægget, og AaB spillede fremragende fodbold på en bane, der stadig ser ud som var det sommer, selvom vi er sidst i november. Fremragende førstegangsafleveringer af Martin Ericsson og Mattias Lindström gav også Poul Hübertz en god afslutningsmulighed, men den hårde, tørre afslutning gik over mål.

Kampen dræbt

Med indskiftningen af Poul Hübertz gik AaB mere over til at slå bolden til duel, og det er ikke opskriften mod et svensk mesterhold. I duelspillet var Djurgården AaB overlegne, så AaB's spil faldt lidt fra hinanden, og man fik ikke presset spillet så langt frem. En misforståelse mellem Ole Tobiasen og Jimmy Nielsen på en lang bold gav Tobias Hysén frit løb i venstre side, men AaB-anføreren gjorde skaden god igen med en refleks ligesom den i første halvleg.

Det efterfølgende hjørnespark gav Kari Árnason en god mulighed for at øge føringen, men han headede lige forbi, da han kom på bolden før Jimmy Nielsen. I stedet kunne Tobias Hysén afgøre kampen, da Djurgården fik en ny kontra to minutter senere. Danske Jesper Håkansson var sammen med Hysén alene med Allan Olesen og kunne spille Hysén fri på kanten af feltet, hvorfra han med en hård inderside kunne sætte bolden ind ved stolpen.

I overtiden viste Martin Ericsson sine mangler som målscorer, da han lidt heldigt slap fri i venstre side af straffesparksfeltet men afsluttede lige på Pa Demba Tourray. Desuden havde han et godt frisparksforsøg fra kanten af feltet, som flot blev reddet. AaB havde fortjent bedre, men kan takke sig selv for nederlaget med den dårlige start på kampen. Alligevel er det opløftende at AaB i den overvejende del af kampen var klart bedre end det svenske mesterhold, og også de spillere, der ikke hører til den mest tekniske del af holdet var stærke i det hurtige pasningsspil. Allan Olesen var med i mange gode angreb i højre side, og Rasmus Würtz bandt tingene godt sammen på midtbanen og var hele tiden spilbar. Det skulle også være muligt at byde København trods med den slags spil.

AaB-Djurgården 1-3 (1-2)

16. 0-1 Daniel Sjölund
17. 0-2 Tobias Hysén
25. 1-2 Jeppe Curth
87. 1-3 Tobias Hysén

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Ole Tobiasen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Rasmus Würtz - Jeppe Lund Curth (70. Poul Hübertz), Mattias Lindström, Martin Ericsson, Artim Sakiri - Simon Bræmer.

Djurgården

Pa Dembo Tourray - Niclas Rasck, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Fredrik Stenman - Johan Arneng, Abgar Barsom - Siyabonga Nomvethe (80. Jesper Håkansson), Daniel Sjölund (89. Stefan Bergtoft), Tobias Hysén - Jones Kusi-Asare (68. Kari Árnason).

Mere i samme kategori

Kampe mod Djurgården

Kampe i Royal League

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk