Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

20/11-05 Nordsjælland-AaB 0-1 (0-1)

Lagt p 21/11-05

En lidt heldig redning af Jimmy Nielsen i fire minutters tillægstid reddede AaB en sejr, der blev grundlagt med et tidligt hovedstødsmål af Jeppe Lund Curth. AaB kunne have scoret flere mål i en god første halvleg og mod slutningen, da Nordsjælland satsede for at fremtvinge en udligning, som ikke havde været helt ufortjent. 1-0-sejren kom dog i land, og dermed kunne AaB hente lidt i på de to point, de havde til gode fra det første indbyrdes opgør i sæsonen.

Drømmestart

For kun anden gang i denne sæson (første gang var midt i september mod Nordsjælland og AGF) kunne AaB stille med et uændret hold i forhold til kampen før. Den succesfulde 4-1-4-1-opstilling fra Brøndby-kampen blev altså bibeholdt, selvom modstanderen denne gang var en noget anden opgave med en helt anderledes udgangsformation.

De gode takter fra kampen mod Brøndby fortsatte ligeledes, og der var god bevægelse på midtbanen, hvor de fire offensive spillere skiftedes til at søge ind i banen, på kanten og i dybden. Især Artim Sakiri flød meget rundt, og makedoneren var med i de fleste farlige situationer for udeholdet. Det lykkedes flere gange at spille ham i dybden indenom Nordsjællands højre back Thomas Andreasen, selvom han mildt sagt ikke hører til de hurtigste spillere, og ofte så man ham på midten eller i højre side.

Det var således et frispark mod Artim Sakiri helt ude ved sidelinjen i højre side, der førte til AaB's føringsmål, som skulle vise sig at blive kampens eneste. Han tog selv frisparket, som han sendte ind i panden på Jeppe Lund Curth, der var helt udækket og dermed kunne komme i fart og hoppe højt og pande det hårde indlæg ind ved nærmeste stolpe. Det var et ryk af Michael Jakobsen mod bageste stolpe, der havde åbnet for det rum, Jeppe Curth skulle bruge for at komme afgørende fri.

God omstilling

Med selvtilliden efter forrige rundes sejr og den tidlige føring var der masser af overskud i AaB's spil, og det medførte, at alle tilbød sig for boldholderen og turde holde fast i bolden, når de fik den. Dette var især befordrende for omstillingsspillet, fordi panik som regel fører til forhastede beslutninger og unødvendige boldtab, når modstanderne lægger det første generobringspres.

I de bageste rækker havde man mod til at spille bolden rundt, hvis der ikke lige var en spilmulighed frem ad banen i første omgang. Når chancen bød sig, spillede man frem midt i banen, hvor det nummeriske overtal betød spilbare midtbanespillere, og ofte var det muligt at spille en flad bold direkte fra forsvarskæden ind i det centrale rum bag nordsjællændernes midtbanekæde, hvormed det var muligt at komme i et retvendt løb mod hjemmeholdets mål.

Således kom AaB's bedste mulighed for at øge føringen kort inden pausen efter hurtig omstilling, hvor fem AaB-spillere kom i løb mod Nordsjællands forsvarskæde efter at Simon Bræmer i første omgang havde sørget for at AaB ikke mistede bolden ved en sløset aflevering fra en medspiller. Der var så mange AaB-spillere i fremløb at forsvaret blev ved med at falde tilbage, og dermed fik Rasmus Würtz plads til at løbe bolden frem og med et fladt skud sende den mod mål fra 25 meters afstand. Bolden endte desværre på stolpen og røg på tværs af målet og hen til den eneste Nordsjælland-spiller i nærheden.

Tidligere havde Allan K. Jepsen haft et godt skud, da han på tilsvarende vis kunne løbe bolden frem mod et bakkende forsvar. Artim Sakiri holdt sig ude ved linjen og forhindrede på den måde forsvaret i at trække sammen, og det gav plads til Jepsens skud fra godt 20 meter. Det hårde skud var gået ind helt ude ved stolpen, havde det ikke været for en god redning af Kim Christensen, der også fra nært hold reddede Simon Bræmers forsøg på riposten.

Trusler i dybden

Der var ofte plads mellem hjemmeholdets to firekæder, fordi Simon Bræmer i denne kamp mest beskæftigede med at true i dybden, hvor han normalt gerne går lidt ned i banen for at agere spilstation. Gik en af Nordsjællands backer med frem for at lægge pres på en kantspiller, søgte Bræmer ind bag backen på det helt rigtige tidspunkt og kunne på denne måde løbe dybt på en flad bold. Fra centralt hold var der også mange dybdeløb, og havde det ikke været for et par offsidekendelser, havde han sikkert scoret på en af de friløbere, han fik.

Tæt på at score var Bræmer selv, da han afrettede et halvkikset langskudsforsøg fra Allan K. Jepsen, men igen var Kim Christensen på sin plads. Optakten til chancen var en aflevering fra Martin Ericsson midt på banen til Mattias Lindström, der var løbet i dybden på kanten og sendte indlægget ind på kanten af feltet, hvorfra Jepsen kunne afslutte. Lindström var god til at komme ind bag hjemmeholdets midtbane og søgte også gerne ud på sin gamle plads på kanten for at udfordre, men misbrugte også en god skudmulighed mod slutningen af halvlegen.

Simon Bræmer spillede også af og til med ryggen til mål. Midtvejs i første halvleg modtog han bolden i højre side ved midterlinjen og fik omgivet af to spillere spillet ind på midten, hvor Martin Ericsson kunne løbe mod forsvaret. Artim Sakiri løb bagom Thomas Andreasen og kom først på Ericssons stikning igennem forsvaret, og kunne måske have afsluttet første gang med højre ben. Morten Karlsen var dog kommet på tværs, så Sakiri forsøgte at komme fri til skud ved at vende rundt, men Thomas Andreasen kom imellem og fik blokeret skuddet.

Forbi, forbi, forbi

AaB's modige spil gav dog også anledning til fejl i en opstilling, der trods de lovende takter endnu ikke er helt indspillet. Tre gange i løbet af første halvleg blev bolden mistet i et forsøg til at spille ind i midten af banen, hvor misforståelser betød boldtab, således at Nordsjælland kom til hurtige afslutninger. De endte dog enten ved siden af eller over mål, og faktisk havde hjemmeholdet kun én afslutning inden for målrammen i første halvleg. Thomas Kristensen sparkede næsten fra baglinjen et frispark direkte mod mål, men Jimmy Nielsen var opmærksom og havde en fodparade parat.

Det var ellers nordsjællænderne der havde bolden mest, og de fik faktisk presset AaB ret langt tilbage og kom til mange indlæg og skud udefra, men altså uden held. Mads Junker er god til at skubbe forsvarsspillerne på det rigtige tidspunkt, så han kan komme til afslutning, men selvom han i situationer fik forhindret Michael Jakobsen og Ole Tobiasen i at komme til bolden, endte de enkelte afslutninger, han fik, altid forbi.

Den bedste mulighed kom efter et frisparksindlæg, hvor Jimmy Nielsen måtte langt ud af målet for at bokse væk, men kun fik bokset lidt udenfor straffesparksfeltet. Thomas Kristensen tæmmede bolden og lagde an til skud, men spillede med en maskeret aflevering bolden ind til Tommy Olsen, der dog blev tacklet, da han vendte rundt for at afslutte.

Ingen løbevillighed

Efter pausen var billedet på kampen helt anderledes, og Nordsjælland blev mere nærgående. Allerede efter syv minutter havde Tommy Olsen et skud i sidenettet, da Thomas Kristensen tacklede bolden forbi Ole Tobiasen i venstre side af straffesparksfeltet. Spillet foregik mere og mere på AaB's banehalvdel, og de sortklædte ålborgensere havde svært ved at spille sig frem over midterlinjen.

Der manglede spillere at aflevere til, fordi der ikke var nok spillere, der turde løsrive sig til offensive løb. Man fik sjældent spillet sig ud af Nordsjællands første pres, og Simon Bræmer kom til at kæmpe en ensom kamp i front, når bolden blev spillet frem til ham. Femmandsmidtbanen kom til at stå for langt tilbage, og så kan en enlig angriber sjældent gøre meget skade. Havde man spillet med to angribere som normalt, havde de sammen kunnet holde lidt på bolden og få ro på spillet, og det kan være ulempen ved 4-1-4-1-opstillingen, som virkede så godt i første halvleg, da der var masser af offensiv løbevilje.

Kun ved enkelte lejligheder kunne man holde så længe på bolden, at man kom op på Nordsjællands halvdel, men så kunne man til gengæld forholdsvis enkelt spille sig frem til noget, der lignede farlige situationer. Når man for en sjælden gangs skyld fik så mange folk med frem, at man kunne spille tre-fire afleveringer på tredjemand i træk, fik man modstanderne ud af fatning, men de helt store tilbud blev det ikke til. En overrumplende frisparkskombination mellem Artim Sakiri og Mattias Lindström havde givet en skudmulighed til Sakiri, hvis ikke der var blevet begået et ikke-dømt frispark mod Lindström.

Færre, større chancer

De løb, der i første halvleg var med til at strække hjemmeholdet ud, forsvandt altså efter pausen, og dermed kunne Nordsjælland også holde deres hold mere kompakt, hvilket gav dem bedre mulighed for at fastholde deres pres. Omvendt kunne de ikke lukrere på et AaB-hold i fremdrift, så de skudmuligheder, de havde haft efter bolderobringer, fik de ikke mere.

Alt i alt kom Nordsjælland ikke til så mange afslutninger som før pausen, men til gengæld var mulighederne større. Den største tilfaldt Tommy Olsen, da Mads Junker smart med en hælaflevering spillede Olsen fri til skuddet, men skuddet ramte præcist samme sted som Rasmus Würtz' skud i første halvleg, og også denne gang røg den ud til en forsvarsspiller.

En større del af skuddene og hovedstøddene efter indlæg ramte målet, men generelt havde AaB-forsvaret godt styr på begivenhederne, selvom man ikke kunne spille sig ud af vanskelighederne. I to omgange var der appeller for straffespark, men i begge tilfælde var der tale om helt rene skuldertacklinger med bolden indenfor spilafstand, så her havde den ellers lidt svingende dommer Anders Hermansen ret i sin vurdering.

Kontrachancer

Med et kvarter igen skiftede AaB Simon Bræmer og Artim Sakiri ud med Poul Hübertz og Thomas Kortegaard, og de havde kun været på banen i ét minut, da Hübertz fik AaB's største chancen i anden halvleg. Michael Jakobsen vandt en hovedstødsduel med så stor overbevisning, at bolden røg helt frem over midten, hvor Michael Ribers gik forkert af bolden, hvilket gav Poul Hübertz en friløber. Presset af hurtige Francis Dickoh, der netop har fået debut for Ghanas landshold, blev Hübertz' flade afslutning med venstre ben ikke helt perfekt.

Kort efter sendte hjemmeholdet Dickoh frem som en ekstra angriber og begyndte at satse på lange bolde. Som svar sendte AaB Marco Reda på banen som defensiv midtbanespiller i stedet for en træt Jeppe Curth, og man gik over til at spille med to angribere. Erik Hamrén har tidligere placeret hovedstødsstærke spillere lige foran forsvaret, når modstanderne forsøgte sig med lange bolde, og også denne gang med succes.

Med kun tre forsvarsspillere at skulle overspille og nu med to angribere skabte AaB gode muligheder i slutfasen. Den største fik Martin Ericsson, da Rasmus Würtz havde spillet en flad bold igennem til ham. Ericsson spillede på tværs for ikke at skulle løbe om kap med Heath Pearce, og da Poul Hübertz gav ham den igen var han blevet totalt fri, men han overplacerede skuddet, som endte i sidenettet. Senere fik han en friløber, da Hübertz flækkede en lang bold videre, men denne gang blev han presset af Heath Pearce og afsluttede lige over Kim Christensens mål.

Tæt på udligning

Nordsjællands satsning gav AaB al den plads, de havde brug for, at man sørge fornuftigt for at spille bolden ud i hjørnerne og bruge en masse tid. Det blev også til et enkelt forsøg fra Thomas Kortegaard, som efter småspil med Martin Ericsson trak ind over midten og afsluttede med højre ben. Kortegaard gjorde ligesom de andre to indskiftere en forskel mod slutningen, hvor han nåede at bruge mange kræfter.

Fire minutter inde i overtiden kom Nordsjællands gyldne mulighed for at få point ud af kampen. En lang bold fra midten af banen blev forlænget af Francis Dickoh, og midt for mål fik Tommy Olsen kæmpet sig foran Allan Olesen, og Jimmy Nielsen skal være glad for at afslutningen sad lige på hans skinneben, for han havde ikke tid til at reagere fra så kort afstand. Jimmy Nielsen var dog ikke uden skyld i redningen, for ved at komme godt ud og placere sig lige foran Tommy Olsen gjorde han den vinkel, der kunne scores i, meget lille.

Sejren over det bedst spillende Nordsjælland-hold, jeg kan huske at have set, bringer AaB kun ét point efter dem i tabellen og et lille skridt nærmere målsætningen om en top-fire-placering. Sæsonens første møde på Aalborg Stadion endte med misvisende 1-1 efter stor AaB-dominans, og det blev der rådet en lille smule bod på gennem en mindre overbevisende sejr. På torsdag starter Royal League for AaB's vedkommende med en hjemmekamp mod de svenske mestre fra Djurgården, og det gør den med to AaB-sejre i frisk erindring.

Nordsjælland-AaB 0-1 (0-1)

7. 0-1 Jeppe Lund Curth

Nordsjælland

Kim Christensen - Thomas Andreasen, Michael Ribers, Francis Dickoh, Heath Pearce - Stephan Petersen (71. Henrik Eggerts), Morten Karlsen (85. Simon Richter), Thomas Kristensen (89. Jonathan Richter), Anders Due - Mads Junker, Tommy Olsen.

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Ole Tobiasen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Rasmus Würtz - Jeppe Lund Curth (80. Marco Reda), Mattias Lindström, Martin Ericsson, Artim Sakiri (76. Thomas Kortegaard) - Simon Bræmer (76. Poul Hübertz).

Mere i samme kategori

Kampe mod Nordsjælland

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk