Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

19/10-05 AaB-Midtjylland 1-1 (0-0), 2-1 efs

Lagt p 20/10-05

Sejrsviljen lyste ud af anfører Jimmy Nielsen, da han gik ned mod AaB's fans i indledningen til den forlængede spilletid af pokalottendedelsfinalen mod Midtjylland. Det samme gjaldt for holdkammeraternes indsats ude på banen, så i den sidste halve time stod der AaB på det hele, og med det flotte frisparksmål af Súni Olsen hev man også en fortjent sejr i land. Til foråret venter en kvartfinale hjemme mod OB.

En boldspiller mere på midtbanen

I søndagens nederlag i Esbjerg manglede der i høj grad en spiller på midtbanen, der hele tiden ville have bolden, og det hul blev udfyldt mod Midtjylland. Måske nødtvunget på grund af Thomas Augustinussens knæskade optrådte Martin Ericsson på den offensive midtbane, mens Kasper Risgård erstattede Jeppe Lund Curth i højre side for at det ikke skulle blive alt for offensivt. Michael Jakobsen var tilbage efter karantæne og skubbede Marco Reda ud på bænken, mens Poul Hübertz overtog den plads, Ericsson efterlod i angrebet.

For fjerde gang i dette efterår startede AaB kampen med en diamantformet midtbane, og tre af gangene har været hjemme mod Midtjylland (den sidste var i Brøndby), hvilket må skyldes et ønske om at skabe et spilovertag mod de offensivt stærke men defensivt svage midtjyder. Man får naturligvis ikke spilovertaget blot ved at spille med en ekstra offensivspiller, men jo mere boldsikker man er, jo større er chancen for at kunne presse spillet frem.

Det lykkedes kun delvist denne gang, for ligesom i kampen sytten dage tidligere trak Midtjylland en af angriberne meget langt tilbage og spillede med fem spillere i midtbanekæden, når de forsvarede. Ajilore Oluwafemi lå som den mest defensive og var her, der og alle vegne og dermed en væsentlig brik i deres defensiv. Utroligt tit fik han generet en AaB-spiller i fremdrift, fordi han er så løbestærk, hurtig og atletisk, og sammen med en kompakt midtbane forhindrede han AaB i at sætte sig på spillet.

Pokalfight

Kneb det med at få spillet til at glide, var der til gengæld ikke en finger at sætte på viljen til at kæmpe for sejren, og det samme gjaldt for Midtjylland, der er næsten lige så langt væk fra topplaceringerne i Superligaen som AaB er. Rasmus Würtz var foregangsmand i den henseende og kunne let have fået en advarsel noget tidligere end ti minutter før pausen.

Det hårdeste spil stod udeholdet for, hvilket hænger sammen med, at de forsvarede sig det meste af tiden og derfor nødvendigvis måtte tackle oftere. Især de to midterforsvarere Kristian Bak Nielsen og Jesper Mikkelsen var hårde i duellerne med Simon Bræmer og Poul Hübertz, hvor en inkonsekvent dommer Nicolai Vollquartz lod dem rive og flå i AaB-angriberne, som havde svært ved at få kontrol over bolden.

Dermed kunne hjemmeholdet ikke få lagt et afgørende pres, og man måtte starte de fleste angreb helt nede fra forsvarskæden. Det gik ikke helt perfekt, for Martin Ericsson lavede helt usædvanligt fejl i tæmninger og mistede tit bolden til Ajilore Oluwafemi, angriberne havde som nævnt svært ved at få fat i bolden, og Allan Olesen havde en del skæverter i opspillet. Midtjylland var godt indstillet på at forstyrre AaB's spil, og afleveringer ned bag forsvarskæden var også sjældent succesfulde.

AaB en tand bedre

Alligevel var AaB det bedste hold og skabte flere chancer end Midtjylland, der i perioder pressede højt, men for det meste sørgede for at holde holdet kompakt. Den første større chance skabte Kasper Risgård, men Simon Bræmer blev presset hårdt af Ola Tidman og sparkede over målet. Bræmer havde også næste gode forsøg, da et kontraløb endte med et fladt skud fra angriberen, men Tidman reddede flot ved stolpen, og Poul Hübertz kunne ikke nå frem til riposten.

Af afslutninger fra gæsternes side kan kun tælles en enkelt, men til gengæld ramte Frank Kristensen ydersiden af stolpen på Simon Poulsens indlæg fra venstre side. Jimmy Nielsen havde nok snuppet afslutningen, hvis den havde været indenfor rammen, og riposten røg heldigvis ud til Michael Jakobsen, der headede til hjørnespark. Derudover havde de et fladt indlæg fra højre side, som en glidende Simon Poulsen ikke nåede frem til, og et indlæg fra venstre, som Frank Kristensen ikke fik headet ordentligt på.

Det næste gode AaB-tilbud kom fra højre side, men Martin Ericsson headede Allan Olesens gode indlæg lige forbi mål. Endvidere havde Poul Hübertz i to omgange svære afslutninger, som ikke ramte målet, ligesom Kasper Risgårds skud fra spids vinkel blev reddet af målmanden. De fleste indlæg blev afværget af forsvaret, og generelt var Midtjylland bedst i luften og virkede også farligst på dødbolde, selvom der ikke blev nogen pølse af det skind.

Scoring åbnede kampen

Også efter pausen kom AaB ud som det bedre hold, og efter et tidligt forsøg fra Kasper Risgård skulle der ikke gå så længe, inden man kom foran. I venstre side blev Allan K. Jepsens aflevering frem til Thomas Kortegaard en smule upræcis, så Kortegaard ramte ikke bolden som han ville, men det var kun godt, for den endte med at gå ind under overliggeren til 1-0.

Midtjylland åbnede nu lidt op og gik længere frem for at fremskaffe en udligning, hvilket gav mere plads bag deres forsvar. Kasper Risgård fik muligheden fra kanten af feltet efter en fin aflevering fra Simon Bræmer, men i stedet for at afslutte trak Risgård bag om Marc Møller og endte med at lukke sig selv inde. Martin Ericsson var to gange ved at slippe igennem, men første gang blev afslutningen blokeret, og anden gang måtte der en herretackling, der må have kunnet høres udenfor stadion, til at stoppe Ericsson.

Midtjylland blev mere nærgående på deres dødbolde, og Ajilore Oluwafemi holdt bolden godt nede på et afværget hjørnespark, men Jimmy Nielsen klarede. AaB-anføreren var også redningsmanden, da Martin Jungbloot (der blev Ikasts danmarksserietopscorer sidste sæson og trods debut for Midtjylland i foråret end ikke står opført i deres førsteholdstrup) vendte rundt på en tallerken og fik afsluttet på en ripost efter et nyt hjørnespark.

Midjylland med i kampen

Martin Jungbloot er endnu højere end Frank Kristensen, så da Midtjylland begyndte at få fat i spillet, var de ikke ufarlige på deres mange indlæg, og det var også medvirkende til at de fik en del hjørnespark. AaB var også en enkelt gang farlig efter en dødbold, men Ole Tobiasens flade afslutning i straffesparksfeltet blev klaret af Ola Tidman.

Det skulle dog ikke være hverken et indlæg eller en dødbold, der førte til Frank Kristensens udligning. I stedet var det en AaB-kontra, hvor Allan K. Jepsen var kommet helt frem til Midtjylland straffesparksfelt, hvor Thomas Kortegaards aflevering blev alt for sjusket. Midtjylland brød og spillede hurtigt frem til Frank Kristensen, der via stolpen scorede med et fladt skud. Michael Jakobsen var et par minutter tidligere blevet skadet efter en hård tackling og lod sig overløbe af Kristensen, hvorefter han inden længe blev erstattet af Marco Reda.

I samme periode blev Kasper Risgård og Thomas Kortegaard skiftet ud til fordel for Súni Olsen og Jeppe Lund Curth, der kom ind og gav ekstra energi til AaB-holdet. Jeppe Curth tackler virkelig igennem og er samtidig lynhurtig og meget stærk med bolden, fik fremtvunget nogle frispark med gennembrug, men blev lukket lidt inde i to ellers gode gennembrud. Súni Olsen er heller ikke uvenner med bolden, kæmper godt og havde et mindre heldigt skud fra distancen, og Marco Reda var meget overbevisende i sit indhop.

AaB styrer forlængelsen

Den ordinære kamp endte altså 1-1, og dermed skulle kampen afgøres i forlænget spilletid eller eventuelt straffesparkskonkurrence. AaB var meget opsatte på at afgøre dysten med det samme og lagde Midtjylland under et enormt pres, som de aldrig slap ud af igen. Spillerne hos hjemmeholdet virkede helt friske, og både Rasmus Würtz og Simon Bræmer havde stadig hurtige fødder til allersidst i kampen.

Poul Hübertz havde ikke haft sin bedste dag, men han livede gevaldigt op i overtiden, hvor Midtjylland som hold blev sat så meget under pres, at markeringerne på de to angribere blev lidt løsere. Det udnyttede han til at fremtvinge flere hjørnespark og komme til indlæg, ligesom han kom til et flyvende hovedstød, der blev snuppet af Ola Tidman, og et skud over mål.

Hans angrebsmakker Simon Bræmer var tættest på at afgøre kampen med to afslutninger efter hjørnespark, hvoraf Ola Tidman med en superredning afværgede den sidste. Súni Olsen leverede det skud, der fremtvang det sidste hjørnespark, og var også manden bag den afgørende scoring, som faldt fem minutter inde i anden halvleg af den forlængede spilletid. Fra 25 meters afstand og en lille smule ude i venstre side sparkede han et frispark op over muren og ind i hjørnet, og selv Ola Tidman havde ikke en chance på det meget hårde skud.

Midtjylland smed Kristian Bak Nielsen op i angrebet og satsede på lange bolde, men AaB svarede igen ved at sætte Poul Hübertz ned som en ekstra defensiv midtbanespiller, hvilket han sammen med det øvrige forsvar klarede fint. Midtjylland var aldrig i nærheden af at udligne, men omvendt var Simon Bræmer igen nærgående, da han sparkede i sidenettet i en to-mod-to-situation.

Jesper Mikkelsen afsluttede kampen med en frispark langt forbi i en kamp, som TV3 ikke havde gidet ofre et eneste kamera til at følge. På samme måde havde ikke engang 4.000 mennesker fundet det besværet værd at møde op på stadion for at følge en pokalkamp mellem sidste sæsons nummer tre og fire, en kamp som var startskuddet til at redde sæsonen for det vindende mandskab. Sørgeligt fremmøde, men glædeligvis vandt AaB alligevel, og forhåbentlig kan sejren være medvirkende til, at man kommer i gang i Superligaen igen.

AaB-Midtjylland 1-1 (0-0), 2-1 efs

52. 1-0 Thomas Kortegaard
73. 1-1 Frank Kristensen
111. 2-1 Súni Olsen

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Ole Tobiasen, Michael Jakobsen (76. Marco Reda), Allan K. Jepsen - Kasper Risgård (74. Súni Olsen), Rasmus Würtz, Martin Ericsson, Thomas Kortegaard (79. Jeppe Lund Curth) - Poul Hübertz, Simon Bræmer.

Midtjylland

Ola Tidman - Rasmus Daugaard, Kristian Bak Nielsen, Jesper Mikkelsen, Nikola Gjosevski (46. Marc Møller) - Dennis Sørensen, Ajilore Oluwafemi, Mikkel Thygesen (99. Christian Traoré), Simon Poulsen (78. Svenne Poulsen) - Frank Kristensen, Martin Jungbloot.

Mere i samme kategori

Kampe mod Midtjylland

Kampe i pokalturneringen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk