Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Et år i helvede

Lagt p 18/08-05

Ja, overskriften er mere dramatisk end virkeligheden, men det er sådan en god overskrift, og jeg ved ikke, hvornår jeg ellers skulle bruge den. Det er i dag et år siden, jeg fik rekonstrueret mit korsbånd, og jeg er stadig ikke i nærheden af at kunne spille fodbold. Derfor har jeg lige været ved lægen for at få en henvisning til Idrætsklinikken, så de kan kigge på mit knæ igen.

Problemet lige nu er, at knæet ikke virker til at kunne holde sammen på sig selv. Korsbåndet virker godt nok som det skal og forhindrer underbenet i at skride fremad, men det er som om der mangler noget til at forhindre det i at rotere. Jeg er flere gange været ude for at et simpelt spark til en bold har fået knæleddet til at hoppe om ikke ud af led så i hvert fald ud af hak. Herefter har jeg kunnet få det tilbage i hak ved at bøje og strække benet et par gange, og efterfølgende har jeg så haft smerter på kanten af forsiden af knæet, hvor den ene menisk sidder.

Menisken har gennem hele forløbet siden operationen været det svage punkt i genoptræningen. Noget af den var gået løs efter mange vrid i de ti år, jeg gik rundt uden korsbånd, og blev derfor sat fast med pile for at holde den på plads til den groede fast til knoglen igen. Det betød, at jeg i det første lange stykke tid ikke kunne gå så hurtigt frem med træningen, fordi menisken krævede ro. Efter fem måneder havde jeg stadig små smerter på forsiden/indersiden af knæet, men fik lov til at gå videre til næste skridt i genoptræningen, som hed løb og styrketræning.

Siden januar har jeg løbet tre gange om ugen og styrketrænet tre gange om ugen, kun afbrudt af en periode på en lille måned, hvor et overbelastet baglår tvang mig til at holde pause. Styrketræningen omfatter alle tænkelige benmuskler, og når jeg løber, laver jeg alle mulige sidelæns og baglæns løb for at styrke alle de små muskler, der holdet knæet sammen. Desuden starter al slags træning med at stå på balancebræt, som også skulle styrke stabiliteten i knæet, så min træning er meget målrettet knæet.

Alligevel føles knæet meget ustabilt, når jeg laver bevægelser, der fører benet indad. Hænger forfoden på gulvet, når jeg trækker benet indad, kan jeg mærke det i knæet med det samme. Ikke som smerte, men som en mærkelig følelse, jeg ikke kan forklare. Jeg mærker ingenting til menisken, og har i det hele taget ingen smerter i knæet, men trods det stoler jeg ikke på det. En anden forklaring end menisken kunne være arvæv fra operationen, der får knoglerne til at skure mod hinanden, men det får jeg forhåbentlig svar på i løbet af et par måneder, efterhånden som jeg kommer igennem behandlingssystemet nok en gang.

Mere i samme kategori

Indlæg om min korsbåndsskade

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk