Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

En speciel spiller i den røde trøje

Lagt p 08/06-05

Poul Hübertz har det med at skabe store problemer for AaB's forsvar, når Herfølge er kampens anden part, men det er slut nu. Efter sommerferien tørner han nemlig ud for de Røde, da at han i går bestod lægetjekket og i dag satte sin underskrift på en to-årig kontrakt. Hübertz minder så langt fra om de andre angribere i AaB's trup, så nu bliver der flere muligheder for at sammensætte angrebet.

Med Poul Hübertz i truppen sammen med Simon Bræmer, Martin Ericsson og Jeppe Lund Curth er der ikke brug for flere angribere, så der er noget der tyder på, at alle lejesvendene er på vej ud. Kosovoalbanske Besart Berisha har i foråret kun spillet to gange tyve minutter, Marcelinho har haft tre indskiftninger uden at vise tegn på klasse, og Túlio har været meget skuffende i foråret efter en god efterårssæson. Rafael Lopes er allerede rejst tilbage til Atlético Mineiro, og den fjerde brasilianer, Fabiano, har endnu ikke været udtaget til truppen til en superligakamp.

Heldigvis har AaB alligevel haft to rigtigt gode angribere, og efter Simon Bræmers pludselige gennembrud som målscorer scorer de også de mål, man kan forvente af en angrebsduo på et tophold. Ikke at angribernes rolle udelukkende består i at score mål, men det giver lidt ekstra respekt fra modstanderne og fra omgivelserne. Simon Bræmer er superligaens forårstopscorer med ni mål, Silkeborgs Kim Olsen har scoret otte, mens Poul Hübertz med syv mål deler tredjepladsen med Esbjergs Jan Kristiansen.

28-årige Poul Hübertz har altså scoret syv af Herfølges elleve mål her i foråret, og det siger vel en del om hans evner som målscorer. Dem der kan huske hans flotte mål på Aalborg Stadion sidste forår og den fremragende tekniske detalje han overlistede Jimmy Nielsen med i den seneste kamp ved, at Hübertz har en god teknik trods sin størrelse og også sparker rigtigt godt. Faktisk er han kendt som en spiller, der kan finde på at sparke fra enhver vinkel, hvilket også målet i sidste runde mod Silkeborg vidner om. En meter fra baglinjen midt mellem mål- og straffesparksfeltet i højre side sparkede han bolden hårdt op i nettaget på en ripost.

Et ord som uortodoks hæftes tit på Poul Hübertz (det hænger meget ofte på høje spillere - Hübertz er 1,95 m), og han lever da også op til betegnelsen. Udover at sparke på mål på mærkelige tidspunkter og fra mærkelige vinkler har han også nogle spøjse driblinger. Ligesom en anden høj AaB-spiller på 195 cm - Allan Gaarde - er han meget uren i sit spil og laver rigtigt mange frispark, og en anden lighed mellem de to spillere er, at de ikke header særligt godt, selvom de vinder de fleste luftdueller.

Til gengæld er der hele ti kilo til forskel til Poul Hübertz' fordel, og dem forstår han at bruge godt. Gennem de fleste AaB-kampe mod Herfølge har han ene mand voldt AaB-forsvaret store problemer - jeg har tidligere beskrevet ham som Herfølges eneste klassespiller - fordi han er høj, stærk, fantastisk til at holde på bolden og dribler og sparker godt. Kraftfuld er måske et godt ord, hvis man skulle betegne hans spillestil med kun ét ord.

Egensindig kan også bruges til at beskrive Poul Hübertz, og han har ikke altid været enig med sine trænere i sin tid i Frem, Farum og Herfølge, og ikke er bange for at sige det. Af og til er han blevet skiftet ud inden der er spillet tyve minutter, fordi han ikke har været i humør til at yde en indsats for holdet. Hans frustrationer når det går dårligt koster også et rødt kort i ny og næ, blandt andet blev han udvist i Aalborg i efteråret for at sparke ud efter Thomas Augustinussen ved en dødbold.

Efter sigende skulle seriøsiteten have fået et tak opad efter at han er blevet far (nummer to er på vej), og måske er det derfor, han er begyndt at score mål for alvor på højeste niveau. Det kan også tænkes, at han er blevet mindre kontroversiel og derfor får mere spilletid og tillid, så det er derfor, han har gjort det så godt i foråret.

I hvert fald bliver det spændende, hvordan det kommer til at løbe af stabelen, når han kommer til AaB og måske ikke nødvendigvis kan komme på hold. Hvis han kan affinde sig med at være i udkanten af truppen er jeg dog ikke i tvivl om, at han har de fodboldmæssige kvaliteter til at være en brugbar fornyelse i førsteholdstruppen. Han er en helt anden type end Bræmer, Ericsson og Curth og vil derfor kunne bidrage med andre ting i visse kampe eller som indskifter - på vejen mod de medaljer, han er kommet til AaB for at få.

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk