Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Endnu et indkøb

Lagt p 27/01-05

Dagen efter tilgangen af centerforsvareren Michael Jakobsen blev også offensiven styrket, da AaB i dag skrev en fem måneders kontrakt med brasilianske Fabiano de Freitas Santos fra Botafogo Paraíba. Fabiano (hvis det er det, han kaldes) er en 22-årig offensivspiller, der kan spille på den offensive midtbane eller en af kanterne, hvor hans hurtighed og teknik kan skabe problemer for forsvarsspillerne.

Umiddelbart er AaB godt dækket på de pladser, Fabiano kan spille. I højre side er Mattias Lindström netop indkøbt for at gøre en forskel i forhold til Jacob Sørensen, der ellers har haft et efterår med overvejende gode kampe. Venstresiden er besat af Allan Gaarde, som er den bedste offensivspiller på midtbanen, og i kulissen står Thomas Kortegaard og tripper som fremtidens mand. Skal der spilles med en offensiv midtbanespiller, må valget falde på Superligaens største profil, Martin Ericsson.

Det er altså svært at se et behov for at forstærke truppen med netop en spiller til disse pladser, når det i virkeligheden er en målscorer, der er størst behov for. Omvendt ville det være dumt at sige nej til en spiller, der kan forstærke holdet mærkbart, blot fordi der er andre pladser, hvor behovet er større. Hver procent tæller, og der skal ikke ret mange procents forskel til at tippe læsset i en lige kamp.

Forestiller man sig eksempelvis, at hver enkelt spiller på det ene hold er 2% bedre i pasningsspillet (hvordan man så end måler det) end modstandernes spillere. Det lyder ikke af meget, men i en serie på ti afleveringer vil man matematisk set have opnået en forbedring på 1,0210 = 22%. Det kan let blive til mange chancer i en kamp, fordi modstandernes forsvar får væsentligt mindre tid til at organisere sig.

Internettet er meget sparsomt med information om Fabiano de Freitas Santos, men her ser det ud til, at han var med til at vinde en juniorturnering for Esporte Clube Bahia i år 2000. Min portugisiske er ikke så godt (dvs. jeg forstår det ikke), så jeg har ikke kunnet snuse mig frem til mere end det. Men hvad betyder det, hvis bare han gør AaB uovervindelige?

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk