Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Midterforsvaret på plads

Lagt p 26/01-05

Midterforsvaret skulle nu være på plads for den kommende sæson, efter at AaB i dag har offentliggjort Michael Jakobsen som ny spiller. Jakobsen tog for halvandet år siden til PSV Eindhoven for at prøve lykken efter et par år som fast mand i B93. Dengang var han venstre back, men beskrives nu af Frank Arnesen, der hentede ham til PSV, som en knaldhård centerforsvarer med et godt hovedspil.

Som 19-årig er han nu blevet træt af at være reserve og vil hjem og have noget spilletid, men om han kan gå direkte ind på holdet, tvivler jeg på. Der er dog ingen tvivl om, at han vil være at finde i truppen hver gang, for der er ikke andre centerforsvarere i truppen end ham, Trond Andersen og Marco Reda. I øvrigt står han på DBU's hjemmeside opført som midtbanespiller, så der skulle være rig mulighed for at kunne gøre sig gældende som indskifter.

Trond Andersens kontrakt udløber til sommer, så måske venter chancen for en fast plads til Michael Jakobsen lige om hjørnet, og Trond vil vel også gerne op på midtbanen snart. At han ikke så sig selv som midterforsvarer var jo grunden til, at han i for halvandet år siden valgte Kaiserslautern fra, men han har kun haft en håndfuld kampe på midtbanen i AaB-tiden.

Michael Jakobsen fyldte 19 for kun godt tre uger siden, og hører derfor til på Danmarks U19-landshold, hvor han er anfører. Han har så vidt jeg husker været anfører på samtlige ungdomslandshold, og vandt Arlas Talentpris for U17 i 2002. Det medførte på dbu.dk følgende ord fra ungdomslandstræner Hans Bruun Larsen:

Michael er fysisk meget stærk. Han er hurtig og modig - og er derfor meget nærkampstærk. Hans tekniske niveau er højt. Han sparker særdeles godt med venstre ben, er stærk i hovedspillet og er også en glimrende pasningsspiller. Hans høje niveau på mange pladser vidner om en højt udviklet taktisk forståelse.

Hans anførerstatus på landsholdene siger en del om hans karakter, og det kræver også sin mand at spille fast i 1. division som 16-årig. I PSV har han trænet med og spillet over for spillere som Jan Vennegoor of Hesselink, Mateja Kezman, Arjen Robben, Mark van Bommel og Phillip Cocu, så mon ikke han har lært et og andet i PSV-tiden. Hurtige centerforsvarere har der ikke været forfærdentlig mange af i AaB gennem de seneste år, så indkøbet giver mulighed for at presse spillet længere frem uden at risikere en masse bagude. Det bliver spændende af følge ham, og det er i hvert fald helt rigtigt at hente en ung, dansk spiller, når han nu sandsynligvis i første omgang er købt som reserve.

Nu er førsteholdstruppen ved at være komplet, og skulle jeg pege på det næste sted, der skal kigges på, er det angrebet. Efter min mening fungerer holdet bedst med Martin Ericsson på midtbanen, og dermed er det op til David Nielsen, Túlio og Simon Bræmer at kæmpe om to pladser oppe foran. Ingen af dem er kliniske målscorere, og det største problem i efterårssæsonen var, at der skulle for mange chancer til at score mål. Mit gæt er dog, at Ericsson fortsat vil blive brugt som angriber. Ellers ser det godt ud over hele linjen, selvom der stadig ikke er nogen oplagt substitut for Allan Olesen.

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk