Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

03/01-05 AaB snydt i Brian Priske-sag

Lagt p 06/01-05

Det er godt nok et par dage siden, der kom afgørelse i Brian Priske-sagen, men jeg har været travlt optaget at eksaminer indtil nu. De gik i øvrigt okay, med et ottetal og et nital som resultat, så nu har jeg - endelig - ferie i godt to uger.

AaB blev af byretten i Aalborg dømt til at betale de seks investorer fra Århus Fremad, der havde penge i Brian Priske, hele overgangssummen på knap en million kroner. Retten mente ikke, AaB havde gjort nok for at få investorernes accept, da de besluttede at sælge Brian Priske et halvt år før kontraktudløb. Derfor skal AaB betale den million, investorerne kontraktmæssigt har krav på.

Med Tom Matthiesens uheldige dobbeltrolle i sagen stod AaB med halvdårlige kort på hånden, men retten burde alligevel have taget mere hensyn til forholdene i fodboldverdenen. Der er to forhold, jeg vil pege på, som der burde have indgået i vurderingen.

For det første er det med at handle hurtigt, når chancen for at sælge en spiller er tilstede. Går der for lang tid, vil den interesserede klub kigge sig om efter andre spillere til at dække den plads, hvor de mangler en spiller. Det gælder især for spillere med snarligt kontraktudløb, for dem er der ikke så stor efterspørgsel på. Hvis en klub virkelig ikke kan vente et halvt år på at forstærke sit hold, har de heller ikke tid til at vente flere uger på svar på, om en interessant spiller er til salg.

For det anden er det åbenlyst, at AaB aldrig ville lade sin anfører, som oven i købet var inde omkring landsholdet, forlade klubben uden at få noget til gengæld. En så god spiller ville sagtens kunne gøre en forskel for holdet i det halve år, han havde tilbage af sin kontrakt, og derfor ville det være tåbeligt at give ham væk. Og han havde afvist at forlænge kontrakten, fordi han ville have nye udfordringer.

Skulle AaB have en chance for at få penge for Brian Priske, blev de nødt til at sælge ham med kort varsel. Skulle investorerne have en chance for at få penge for Brian Priske, skulle han sælges inden kontraktudløb. Priske blev handlet for en million, som investorerne havde krav på, men eftersom AaB gjorde dem en tjeneste ved at sælge ham til Genk frem for at beholde ham til kontrakten løb ud, har AaB gjort rigeligt for at tjene investorernes interesser.

Ti procent af en million er ikke meget at fordele mellem seks investorer, så jeg mener, en rimelig udgang på sagen er, at de kan dele 3-500.000 mellem sig. Retten har kun skelet til, at investorerne har kontraktligt krav på en million, og det er helt hen i vejret. Havde AaB kun kunnet få en halv million for Priske, skulle de jo reelt selv punge ud med en halv million til investorerne for at slippe af med deres anfører. Vanvittigt.

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Kommentarer

Af Kasper (07/01-06 kl. 00:36)
- Opdatering: AaB ankede sagen, og nu har de to parter så indgået forlig. Investorerne får de fleste af deres penge, men detaljerne i forliget er ikke offentliggjort. Det kunne dog godt tænkes at have en indflydelse, at Brian Priske i efteråret blev solgt fra Genk til Portsmouth, og at der på grund af FIFA's regler er røget nogle penge til Danmark, hvor Priske jo spillede hele sin ungdomstid. Det helt store beløb har der ikke været tale om, men sikkert nok til at både AaB og de seks investorer er tilfredse.

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk