Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Om at se fodbold på tv

Lagt p 04/01-04

Denne weekend har været den helt store FC Cup-weekend, også på dansk tv. Den traditionsrige 3. runde, hvor Premier League-klubberne træder ind i turneringen, har affødt ikke mindre end seks kampe vist på TV2 og Zulu.

Det havde jeg desværre ikke været opmærksom på, da jeg planlagde at læse til eksamen i Distribuerede Systemer, hvor jeg skal op i morgen. Derfor fik jeg lige pludselig langt mindre tid til at forberede mig - det vil sige, at jeg blev nødt til at forberede mig, mens jeg så fodbold - og derfor så jeg kun én kamp med fuldt fokus på kampen: Watford-Chelsea, som du kan læse om andetsteds.

De andre kampe måtte jeg nøjes med at se med et halvt øje, og så går man glip af det meste af det gode. Det er svært at danne sig et indtryk af spillet på banen, og selv den mest intense kamp bliver småkedelig, fordi man ikke rigtigt følger med.

Alligevel kan man høre kommentatorernes snak, så man får mål og gode chancer at se, men ens mening bliver meget præget at kommentatorernes mening. Kommentatorer ved, som det er de fleste bekendt, sjældent ret meget andet om fodbold end de sædvanlige floskler som man har hørt til hudløshed (de tror for eksempel på myten om, at antallet af chancer er ligefrem proportionalt med antallet af angribere), og mange af dem kender ikke engang reglerne. Eksempelvis kan jeg nævne Jørn Mader, som under kampen Celtic-Rangers lørdag nåede at kalde Fernando Ricksen for Ricksens, Rickens og Ricktens, men aldrig hans rigtige navn. Okay, det har måske ikke så meget med fodbold at gøre, om man kan huske navne, men det illustrerer alligevel den mangel på viden, de udviser. Og så har jeg ikke engang nævnt, at de kan have sympatier for bestemte hold, hvilket også påvirker deres præstationer.

Det sker dog af og til, at der er en medkommentator, der kan komme med begavede kommentarer, og lægger man mærke til det, er de altid trænere (hvis man ser bort fra Per Frimann). Jeg kan nævne Poul Erik Andreasen, Peter Rudbæk, Frank Andersen og Birger Peitersen, og der er sikkert også nogle, jeg har glemt. Til gengæld er en træneruddannelse ikke altid nok, hvilket Michael Schäfer og Erik Rasmussen (hvad tænker Midtjylland på?) er klare beviser for. Men når det endelig indtræffer, at en medkommentator ved noget om fodbold, er det lige som at være i himlen. At høre om vende-vende-afleveringer, vigtigheden af at spille hurtigt og andre taktiske finesser er lige noget for mig, og jeg mener helt klart, man bliver en bedre fodboldspiller af at høre på den slags. Tak skal I have!

Nå, men det jeg egentlig ville sige var, at man ikke må have computeren eller andre fredsforstyrrende aggregater i nærheden, hvis man vil have det fulde udbytte af en fodboldkamp. Skal man kunne danne sig sin egen mening og spillet og spillerne, skal man følge godt med på skærmen, så man ikke falder ned i det store sorte hul, hvor kommentatorer styrer ens mening om fodbold.

Mere i samme kategori

Indlæg om fodboldverdenen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk