Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

12/05-08 København-AaB 4-0 (1-0)

Lagt p 15/05-08

København havde den skarphed, de har manglet hele sæsonen, mens AaB manglede den skarphed, de har haft hele sæsonen, og dermed fik gæsterne ikke det ene point, der havde været nok til at sikre det danske mesterskab. Egentlig havde AaB godt styr på defensiven og tillod ikke hjemmeholdet at komme til spil i det centrale område, ligesom man var gode til at spille sig ud af presset, men offensivt var det med håndbremsen trukket, hvorfor det aldrig blev til en reel afslutning.

Intens start

Michael Jakobsen pådrog sig en karantænegivende advarsel i torsdagens kamp mod AGF, og hans plads som venstre back blev som ventet overtaget af Martin Pedersen. Mere tvivl var der om målmandsposten, hvor Karim Zaza havde meldt sig klar til at genindtage sin vante plads, men han måtte nøjes med at se på fra bænken efter Kenneth Stenild Nielsens flotte præstationer som afløser.

Der var masser af fart over feltet lige fra start, hvor Claus Bo Larsen ikke fløjtede for bagateller men lod spillerne gå på kroppen af hinanden og tillod hårde nærkampe. Dommerens linje betød at der var ganske få spilstop, og det giver nu engang de mest tempofyldte og medrivende kampe - i hvert fald så længe spillerne accepterer linjen og ikke begynder at skabe sig eller gå over stregen. Første gang der var optræk til dette, langede Claus Bo Larsen en advarsel ud til Libor Sionko, som lavede et groft frispark efter kort forinden at have følt sig snydt for et frispark.

Chancerne lod til gengæld vente på sig, og de første ti minutter bød kun på et enkelt hjørnespark og et enkelt indlæg fra Københavns side, mens det fra AaB's side blev til en dyb stikning til Lars Nilsson i offsideposition og et tidligt, fladt indlæg fra Thomas Enevoldsen, som Jesper Christiansen snuppede for næsen af Jeppe Curth.

Stor disciplin

For AaB stod der et mesterskab på spil, og mesterholdet fra København ville ikke overgive deres titel på en næsten fyldt hjemmebane, så der blev ikke taget let på opgaven fra hverken den ene eller den anden side. Det betød at begge holds spillere var meget opmærksomme på at komme ned på den rigtige side af bolden, når holdet havde mistet den, og det gjorde at modstanderne ikke kunne komme til hurtige afslutninger.

AaB gjorde en stor dyd ud af at lokke hjemmeholdet til at spille over kanterne, hvilket blandt andet skete ved at Jeppe Lund Curth og Lars Nilsson holdt sig tæt på midterforsvarerne, mens Thomas Enevoldsen og Andreas Johansson skærmede af for afleveringer ind midt i banen. På indlæg fra kanterne regnede man med at være stærkere end Morten Nordstrand og Marcus Allbäck, og så var der to centrale midtbanespillere til at samle bolden op, når den blev headet væk.

Kun i venstre side var der negative sider ved denne strategi, for Martin Pedersen havde store vanskeligheder med at tøjle Libor Sionko mand mod mand, ligesom hans afleveringer var dårligere end normalt. Heldigvis havde han en storspillende Steve Olfers ved sin side, og hollænderen reddede adskillige gange jernene ud af ilden for den lille venstreback, ligesom han flere gange viste stort overskud ved at turde tage fat i bolden som bageste mand i stedet for blot at sparke den væk.

Martin Pedersen kunne dog ikke tage skylden for værternes første afslutning, selvom den kom fra Libor Sionko, for tjekken var søgt ind i banen og kunne modtage bolden, der for en gangs skyld var blevet spillet ind igennem midten. Langskuddet efter et kvarters spil havde dog langt fra den præcision, der skulle til for at sætte Kenneth Stenild Nielsen på prøve.

Fastlåst

Var der godt styr på det defensive, kneb det til gengæld mere med at blive farlige den anden vej. Efter bolderobringer var man gode til at holde bolde i gang og flytte den hurtigt rundt indtil der kom ro på spillet, men herefter løb man tør for idéer. Man forsømte at gøre brug af den centrale midtbane, som også holdt igen med løbene ind bag modstandernes midtbane, og derfor endte opspillet ofte med en lang bold fra forsvarskæden frem mod angriberne, som sjældent fik noget ud af de direkte dueller.

Når AaB for en sjælden gangs skyld fik lagt spillet frem på den sidste tredjedel af banen, var man ikke ret gode til at bevare overblikket, så bolden blev hurtigt mistet på et indlæg ind i et tomt straffesparksfelt eller en dårlig aflevering. En fejlaflevering fra Martin Pedersen gav København en kontramulighed, som Steve Olfers fik afværget i første omgang, men Marcus Allbäck tog indkastet hurtigt, hvilket var lige ved at give Morten Nordstrand en god mulighed.

Et hjørnespark der endte med et blokeret skud og det efterfølgende angreb, hvor Atiba Hutchinson sluttede af med et skud, der blev rettet af og gik i en bue over mål, viste, at hjemmeholdet så småt var ved at få udbytte af deres lidt større initiativ. Og godt ti minutter inden pausen fik de også reelt udbytte, da et hjørnespark gik helt over bagest i feltet, hvor Michael Silberbauer opfangede den. Den tidligere AaB'er sendte fra tæt på baglinjen bolden ind foran mål, hvor Kenneth Stenild Nielsen ved forreste stolpe nærmest selv boksede bolden i mål.

Det sidste stykke tid inden pausen var domineret af København, der fik et boost energi af scoringen og sad tæt på AaB'erne hele tiden. Gæsterne mistede bolden hurtigt, og værterne havde derfor stor overvægt af boldbesiddelse, hvilket de anvendte til at komme over kanterne og komme til mange indlæg uden dog at blive farlige på den front.

Flot start ødelagt

Efter pausen løsnede AaB lidt op og kom allerede indenfor de første to minutter til to halve muligheder, hvor der var flere folk i feltet og man næsten fik kæmpet sig til afslutninger. En afslutning fik til gengæld Morten Nordstrand, som blev headet fri i venstre side af Marcus Allbäck på en dødbold midt på banen, men Nordstrand sparkede forbi fjerneste stolpe. Allan Olesen var ikke trukket ind bag Danny Califf, da han gik frem til duellen om den lange bold, og så kunne Nordstrand smutte indenom.

Der var dog en helt anden energi over AaB-holdet, som pludselig kom først på bolden, havde større bevægelse i opspillet og også turde have bolden og spille de flade afleveringer. Begge kantspillere bevægede sig meget rundt på banen, og den centrale midtbane tog meget mere del i spillet og lavede også løb i mellemrum, så alt i alt var det et meget bedre AaB-hold, der kom ud og dominerede anden halvlegs start.

Den gode start kunne dog ikke forhindre AaB i at komme yderligere bagud, da Atiba Hutchinson afsluttede et flot angreb med at udplacere Kenneth Stenild Nielsen. Indskiftede Ulrik Laursen havde startet angrebet med en flad bold frem til Hutchinson, som spillede ud på kanten til en fremstormende Oscar Wendt. Venstrebacken spillede fladt ind til Morten Nordstrand, som fikst vippede bolden over Danny Califf, og så var Atiba Hutchinson alene med målmanden.

Lyset slukket

Ligesom det første mål gav også 2-0-scoringen et løft til hjemmeholdet, men Thomas Augustinussen nåede lige af have en afslutning med hælen og med ryggen til mål på et frisparksindlæg. Ikke på den måde at de satte sig på spillet, men mere fordi AaB'erne mistede troen på at man kunne spille sig igennem til de nødvendige scoringer. Man havde stadigvæk godt styr på bolden og smed den ikke unødigt væk, men den afgørende og chanceskabende optimisme forsvandt.

Midt i halvlegen blev lyset så definitivt slukket, da København fik straffespark, fordi Steve Olfers havde hevet Atiba Hutchinson i trøjen udenfor (!) straffesparksfeltet. Morten Nordstrand sparkede bolden sikkert i mål. Den sidste fjerdedel af kampen forløb uden nerve og uden den store dramatik, når man ser bort fra, at hjemmeholdet scorede nok en gang, da Ailton Almeida udnyttede en løs markering til at sparke Zdenek Pospechs indlæg fra højre side i mål, og i øvrigt på egen hånd skabte to yderligere chancer til sig selv.

Eneste anden nævneværdige begivenhed var at Benedict Vilakazi fik et kvarter på den centrale midtbane og virkelig greb chancen med hårdt arbejde, gode afleveringer, god placeringsevne og mange offensive løb og stikninger. Nogen afgørende indflydelse nåede han dog ikke at få, så AaB må udsætte mesterskabsfesten i hvert fald i tre dage.

København-AaB 4-0 (1-0)

34. 1-0 Michael Silberbauer
58. 2-0 Atiba Hutchinson
68. 3-0 Morten Nordstrand
84. 4-0 Ailton Almeida

København

Jesper Christiansen - Zdenek Pospech, Michael Gravgaard, Mikael Antonsson (46. Ulrik Laursen), Oscar Wendt - Libor Sionko (73. Hjalte Bo Nørregaard), William Kvist Jørgensen, Michael Silberbauer, Atiba Hutchinson - Morten Nordstrand, Marcus Allbäck (70. Ailton Almeida).

AaB

Kenneth Stenild Nielsen - Allan Olesen, Danny Califf, Steve Olfers, Martin Pedersen - Thomas Enevoldsen (70. Patrick Kristensen), Thomas Augustinussen, Kasper Risgård (76. Benedict Vilakazi), Andreas Johansson - Lars Nilsson (61. Simon Bræmer), Jeppe Lund Curth.

Mere i samme kategori

Kampe mod København

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk