Forside

Arkiv

15/10-06 Esbjerg-AaB 0-2 (0-1)

Lagt p 21/10-06

Da jeg ikke var tilstede, fordi det ikke lykkedes mig at finde en måde at komme fra Esbjerg til Eindhoven på, og da jeg udover Onsides højdepunkter kun har kunnet fremskaffe videobilleder af den sidste time af kampen, vil jeg ikke gøre mig klog på kampens udvikling. Heldigvis ser det ud til, at det var en uskøn kamp jeg gik glip af, og heldigvis vandt AaB 2-0 og er dermed med i topstriden igen.

Sort hul i informationsstrømmen

Som nævnt har jeg ikke set andre billeder fra den første halve time af kampen end tre højdepunkter fra Onside, så derudover har jeg kun holdopstillingen at berette om fra denne periode af kampen. Allan Olesen var tilbage efter sin skade, og det samme var tilfældet for Siyabonga Nomvethe, som optrådte i højre side af midtbanen. Mattias Lindström skubbede Jeppe Lund Curth ud af startopstillingen, hvor også Thomas Kortegaard faldt ud.

Esbjerg lagde efter meldingerne stærkt ud i kampen og pressede AaB langt tilbage uden dog at skabe alverden af chancer. Den største opstod efter tolv minutter, da Michael Jakobsen kiksede en tilbagelægning og endte med at spille Njogu Demba-Nyrén fri for mål, men i stedet for at afslutte selv spillede han på tværs til Jesper Bech, og her smuttede Allan Olesen imellem og fik tacklet. På et hjørnespark lidt senere blev bolden spillet tilbage til Niki Zimling, men Jimmy Nielsen reddede i to omgange det flade skud.

Efter 25 minutter opstod så den chance, der gav kampens første mål. AaB gik langt frem for at presse Esbjerg i deres opspil, og det fremtvang en dårlig aflevering fra Lars Winde til Kristian Flittie Onstad, der trådte i bolden på kanten af straffesparksfeltet. Mattias Lindström tog bolden fra ham og scorede fladt i det lange hjørne under Lars Winde, og så havde svenskeren scoret sit første mål i over et år.

Målet gav AaB mere ro, og i resten af halvlegen havde man den største del af boldbesiddelsen, omend uden at komme til mere end et par indlæg, som Cacá og Rasmus Würtz kun delvist fik afsluttet på. Jesper Bech havde til gengæld et frisk forsøg fra hjørnet af feltet, som Jimmy Nielsen fik reddet til hjørnespark, og Bech afsluttede også selv på indlægget, men her stod Fredrik Winsnes i vejen på mållinjen.

Nyt Esbjerg-pres

I de sidste minutter af halvlegen kom hjemmeholdet frem til et par dødbolde og fik tag i spillet igen, men AaB kunne gå til pausen med en føring i ryggen, skabt på en fejl af Lars Winde. Også efter pausen kom Esbjerg godt fra start og havde efter tre minutter det første forsøg, da Frank Hansen slap forbi Mattias Lindström med en skudfinte og efterfølgende sparkede over mål. Mattias Lindström viste sig ellers fra sin bedste side og var skarp i sine udfordringer kampen igennem.

Et skud over mål blev det også til for Niki Zimling, der modtog en bold i feltet efter hurtigt Esbjerg-spil i deres højre side og gode kombinationer efter det hjørnespark, de fik ud af situationen. Minuttet efter havde han dog indstillet kanonen, da Njogu Demba-Nyrén var kommet til baglinjen i højre side og spillede skråt bagud, men Jimmy Nielsen hev en fremragende og afgørende redning op af hatten, da han i flyvende stil fik reddet skuddet helt ude ved stolpen. Også på det efterfølgende hjørnespark kom Jimmy Nielsen på arbejde, da han boksede bolden væk for snuden af Jerry Lucena.

AaB's spil var præget af mange fejl som forhindrede rytme i spillet, og da angriberne ikke kunne holde fast i bolden, blev der stor afstand mellem kæderne. Det ændrede sig dog, da en usynlig og småsyg Siyabonga Nomvethe blev erstattet af Thomas Augustinussen og der blev rykket rundt på midtbanebesætningen. Først kunne AaB dog være blevet reduceret til ti mand, da Mattias Lindström i sin første aktion på højrekanten bremsede Jesper Bech i et fremstød, hvor han havde frit løb men var på vej ud i siden.

Jesper Jørgensen sparkede et stykke forbi på et frispark langt udefra, men ellers blev det til færre indlæg og skudforsøg og mindre boldbesiddelse til hjemmeholdet i takt med at AaB fik styr på defensiven. Flowet forsvandt ud af kampen som følge af en masse fejl og en masse frispark og indkast midt på banen, og med fire hårdtarbejdende midtbanespillere fik Esbjerg sværere ved at komme til deres kombinationsspil.

Midtvejs i halvlegen kom AaB til deres første afslutning, da Cacá fik prikket bolden ud på kanten til Mattias Lindström, som forsøgte en lob, men Lars Winde blev på fødderne og kunne let gribe skuddet. Niki Zimling havde lige inden haft et skudforsøg forbi mål, og lidt senere blev et skud forbi af Jesper Bech det sidste farlige, man så til Esbjerg.

Kampen afgjort fra bænken

Kort efter kom nemlig Jeppe Lund Curth på banen i stedet for Cacá, og han havde meget større held med at holde fast i de lange bolde og truede også mere i dybden fra pladsen som angriber, hvor han er bedst. Allerede efter to minutter på banen spillede han en god aflevering ud til Mattias Lindström efter en fejl af Andreas Klarström, men Rade Prica kom forkert frem til Lindströms flade tværpasning.

AaB holdt bedre fast i bolden og tvang på den måde Esbjerg til at arbejde defensivt og starte angrebene med længere bolde, og det hjalp samtidig, at der begyndte at komme afslutninger fra AaB's side. Jeppe Curth tacklede sig forbi Fernando Derveld på en lang bold fra Danny Califf og kom til skud, men fra tyve meter sparkede han fladt forbi.

Jeppe Lund Curth var i det hele taget meget i fokus, og efter kun seks minutter på banen blev der begået straffespark imod ham, da han blev hevet omkuld i straffesparksfeltet efter at Rasmus Würtz havde sendt ham afsted fra dybt i banen. Fredrik Winsnes misbrugte ligesom Würtz to uger før forsøget fra ellevemeterpletten, men på det efterfølgende hjørnespark forlængede Danny Califf Winsnes' hjørnespark videre, og ved bageste stolpe kunne Curth liste bolden ind med hovedet.

Jeppe Curth havde desuden et hovedstød over mål, da han kom højest på Fredrik Winsnes' frisparksindlæg, og mod slutningen burde Rade Prica have scoret, da han fik en halv banelængde at løbe på på en aflevering fra Curth, men fra nært hold forsøgte han at lobbe bolden over Lars Winde, som også denne gang blev stående på fødderne. Forhindre den sejr, han selv satte i gang, kunne han dog ikke, og dermed har AaB fået vendt den dårlige stime og kan kigge opad i tabellen igen.

Kampen bød på de første sæsonscoringer fra Mattias Lindström og Jeppe Lund Curth, og det er også værd at bemærke, at AaB de sidste tyve minutter stillede med nøjagtigt det hold, der indledte sæsonen så godt og at det igen var reserverne der slog til. I den periode var der godt styr på tingene og der blev skabt flere chancer end i resten af kampen, så måske man skulle vende tilbage til denne opstilling, selvom Lindström godt nok har karantæne i den næste kamp, som er mod Randers.

Esbjerg-AaB 0-2 (0-1)

25. 0-1 Mattias Lindström
78. 0-2 Jeppe Lund Curth