Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

06/11-05 AaB-Brøndby 3-0 (1-0)

Lagt p 08/11-05

Jeg var så småt ved at komme i tvivl, om AaB nu også er det bedste hold i Danmark, men med en 3-0-sejr over Brøndby, der både var fortjent og størrelsesmæssigt i orden, har jeg igen fuld tiltro til de bolsjestribede. Unge Michael Jakobsen overstrålede alt og alle på AaB's hold, og Brøndby kunne ikke finde noget modtræk over for AaB's fleksible 4-1-4-1-opstilling, der indeholdt god bevægelse spillerne imellem. AaB spillede sæsonens bedste kamp og holdt udover et skud på overliggeren ved stillingen 3-0 Brøndby fra farlige chancer.

Ny opstilling

Med både Mattias Lindström og Artim Sakiri tilbage efter henholdsvis fem og seks uger udenfor havde Erik Hamrén valgt at blande bolsjerne på en ny måde, og det betød en mere tilbagetrukket rolle til Rasmus Würtz. Centralt på midtbanen opererede de to svenskere Martin Ericsson og for første gang Mattias Lindström, og kanterne blev besat af Sakiri og Jeppe Lund Curth, mens Simon Bræmer spillede alene på toppen.

Formålet med trekanten centralt på midtbanen var at forhindre Brøndbys midtbane i at bestemme spillet og samtidig undgå at Brøndby kunne spille ind i rummet mellem forsvar og midtbane, hvor de er gode til at spille på små områder og få de frispark og hjørnespark, de er så farlige på. Dem fik de ingen af, men alligevel fik de i det første kvarter udnyttet rummet et par gange, hvilket gav en skudmulighed, som Dan Anton Johansen sparkede langt over mål, og et indlæg fra Thomas Rasmussen, der let blev afværget.

Som regel erobrede AaB bolden i det centrale område foran eget straffesparksfelt, før det nåede at blive farligt og før man kunne spille ud på kanterne. Dermed kunne Asbjørn Sennels og Dan Anton Johansen på de to backs heller ikke nå med frem, hvilket ødelagde deres generobringsspil, så AaB kom ikke under pres. I to kontraløb kom Jonas Kamper og Kasper Lorentzen til et par indlæg, som der ikke kom afslutning på. AaB var meget kompakte og hårdtarbejdende, så i etableret spil blev Brøndby tvunget til at slå deres indlæg langt nedefra mod et retvendt forsvar, hvilket der ikke kom meget ud af.

Mod til at spille

AaB lagde fra land med et voldsomt pres, når Brøndby havde bolden og søgte hele tiden den dybe aflevering, som Simon Bræmer skulle løbe efter. Et par gange gik Martin Ericsson og Mattias Lindstöm på den samme mand i presset, hvilket skabte de førnævnte frie rum, men generelt kunne Brøndby ikke spille bolden ind i midten, og Artim Sakiri og Jeppe Lund Curth lagde også pres på backs, så de heller ikke fik ro til at spille med bolden.

Den ekstra mand på midtbanen gav AaB meget bedre muligheder for at spille bolden op igennem midten, hvilket selvfølgelig også hænger sammen med, hvad det var for nogle spillere, der udfyldte midtbanen. Både Sakiri, Ericsson og Lindström vil have bolden hele tiden, og det gav også mere mod til de andre AaB'ere, som turde mere end man af og til har set.

Eksempelvis havde Michael Jakobsen et godt gennemløb, som endte med en dyb bold i feltet, som Casper Ankergren dog kom først på. Også Ole Tobiasen var på et tidspunkt helt fremme ved Brøndbys straffesparksfelt i et opspil. Med Artim Sakiri som makker havde Allan K. Jepsen også flere fremstød og spillede rigtigt godt fremad banen, og defensivt kom han før Jonas Kamper på næsten alle afleveringer ud på kanten.

I starten havde AaB lidt svært ved at finde den rette balance på midtbanen, men efterhånden kom der mere dybde, og så var det også slut med at slå bolden til duel. Afleveringen blev i stedet afvekslingsvis slået ned bag forsvaret for at få forsvaret til at bakke og give mere plads bag midtbanen. Første chance kom i det tredje minut, da Artim Sakiris mislykkede frispark gav en tilfældig mulighed til Jeppe Lund Curth, som han desværre ikke ramte rent.

Derimod blev Casper Ankergren testet efter godt ti minutters spil, da Rasmus Würtz stod totalt udækket midt i straffesparksfeltet ved et Artim Sakiri-hjørnespark. Würtz' hovedstød sad helt oppe i hjørnet, men Brøndby-målmanden viste, hvorfor der kun var gået 14 mål ind i 16 kampe. Det efterfølgende hjørnespark blev i første omgang afværget, men på kanten af feltet stod Mattias Lindström klar til at sparke, og det gode, hårde skud ramte Dan Anton Johansen, som dermed reddede Brøndby fra at komme bagud.

Løbevillighed

Offensivt var løbevilligheden stor, og ved bolderobringer var der mange spillere, som tog løbene frem ad banen. Dermed blev det let at spille igennem Brøndby-kæderne til en medspiller, der kunne modtage bolden i medløb og fortsætte det offensive løb. På den måde blev gæsternes forsvar sat så meget under pres, at de ofte måtte ty til lange afleveringer for at komme ud af presset, og her var Johan Elmander trods sin størrelse ikke nogen opgave for Ole Tobiasen og Michael Jakobsen.

Det var en hovedstødsduel mellem Elmander og Jakobsen, der gav AaB den næste store chance midtvejs i halvlegen. Trond Andersen, der var tilbage på Aalborg Stadion for første gang siden skiftet tidligere på efteråret, gik forkert af Jakobsens hovedstød, hvilket gav Simon Bræmer frit løb mod mål i venstre side. Trond kunne ikke indhente Bræmer, som desværre overplacerede sin afslutning fra en halvspids vinkel, da Casper Ankergren gik ud i ham og også fik fingrene på.

Simon Bræmer søgte i kontrafasen væk fra midterforsvaret og ud på kanten, hvor han kunne modtage bolden bag især Dan Anton Johansen. Som spilstation centralt var han dog også fremragende i duellerne med Per Nielsen og Trond Andersen. Det var Martin Ericsson og Mattias Lindströms opgave at tage de dybe løb ind i feltet, og netop et sådant fra Ericsson gav en god skudmulighed. Bræmer havde modtaget en dyb stikning fra Artim Sakiri, holdt lidt på den og sendte den så ind i straffesparksfeltet, hvor Martin Ericsson efter et par træk spillede bagud til Bræmer, der dog fik så urent et træf på bolden, at den røg til indkast.

Flere offensive muligheder

Som halvlegen skred frem blev forsøgte Brøndbys to centrale midtbanespillere at ligge med mere dybde i forhold til hinanden for at komme ind i kampen, men Martin Ericsson fulgte blot med den bageste og blev på den måde mere offensiv, mens Mattias Lindström i etableret forsvar lå mere på linje med Rasmus Würtz. Offensivt søgte Lindström meget ud i højre side for at udfordre og komme til indlæg.

At det netop var Martin Ericsson der gik frem hænger nok sammen med, at Brøndbys opspil ofte foregik i højre side, hvor Artim Sakiri ikke har Jeppe Curths høje defensive niveau. Det lignede af og til 4-4-2, hvilket samtidig gav flere offensive muligheder, mens Brøndby omvendt ikke fik mere succes ud af at skubbe Kasper Lorentzen helt frem ved siden af Johan Elmander og spille med samme formation.

Midtvejs i halvlegen havde Thomas Rasmussen et skud langt forbi efter en afværget dødbold fra langt nede på banen, og ellers skulle man helt hen til fire minutter før pausen, før Brøndby igen var i nærheden af AaB's mål. Midt på banen holdt Artim Sakiri for længe på bolden, hvorfor Jonas Kamper fik tacklet den hen til Johan Elmander, der for første gang viste noget af sin gennembrudsstyrke. Hans indlæg endte hos Dan Anton Johansen, der sparkede et stykke over mål.

Sakiri skulle gøre skaden mere end god igen minuttet senere, da han scorede sit første AaB-mål. Brøndby fik bremset en AaB-kontra, men Allan Olesen fandt med et flot sideskift Artim Sakiri, der var helt fri i feltet og kunne tæmme bolden, dreje rundt og udplacere Casper Ankergren. Angrebet var startet med en lang, flad pasning fra Allan K. Jepsen, som Simon Bræmer havde taget imod og spillet videre til Mattias Lindström, som spillede en lidt dårlig aflevering ud i højre side, hvor Jeppe Curth måtte standse og spille tilbage. Allan Olesen satte Martin Retov af med en lille kropsfinte og spillede Sakiri helt fri.

Brøndby-ændringer i pausen

Fra anden halvlegs start var det et andet Brøndby-hold, der dukkede op - både mandskabsmæssigt og fodboldmæssigt. Jonas Kamper og Marcus Lantz var blevet erstattet af Johan Absalonsen og Kim Daugaard, og det betød omrokeringer i forreste geled, hvor Absalonsen gled ind bag Johan Elmander, mens venstrebenede Kasper Lorentzen gik ud på højrekanten med mandat til at gå ind i banen.

Udskiftningerne gav ny energi til Brøndby-holdet, der tre gange i den indledende fase var nærgående. Jeppe Curth gled i eget straffesparksfelt, hvilket gav Thomas Rasmussen mulighed for at slå et indlæg, som Johan Elmander headede på tværs, hvor Michael Jakobsen kunne sparke bolden væk. Elmander havde også selv et skud udefra, som gik lige over, og et hovedstød langt udefra, som sad lige på Jimmy Nielsen.

Elmanders hovedstød var Brøndbys første forsøg indenfor målrammen, og den faldt altså først i starten af anden halvleg. AaB-spillerne var en lille smule paniske over for Brøndbys pres, hvor der nu var flere folk i det centrale område, og man havde svært ved at spille sig ud af vanskelighederne og få ro på spillet. Også Martin Retov søgte frem i det centrale område, og derfor var der pludselig mange mennesker i det område, hvilket trak AaB-kanterne indad og gav plads til back-fremstød fra Brøndbys side.

Afgørende soloaktion af Jakobsen

Alt dette ændrede Michael Jakobsen på, da AaB fik afværget et Brøndby-hjørnespark og Artim Sakiri tacklede returbolden hen til Jakobsen, som styrtede ned mod udeholdets mål. Omgivet af både Asbjørn Sennels og Johan Absalonsen fintede Michael Jakobsen sig med stor vilje forbi de to Brøndby-spillere og lagde en diagonalaflevering til Mattias Lindström, der stod helt fri alene med Casper Ankergren. Lindström forsøgte at lægge bolden udenom målmanden, men redningen endte for fødderne af Artim Sakiri, som køligt udplacerede to desperate Brøndby-spillere på målstregen.

Herefter fungerede hjemmeholdets spil igen, og man spillede med stor selvtillid og meget direkte. Martin Ericsson brugte Simon Bræmer som bande og spillede igennem forsvarskæden, hvor Artim Sakiri var løbet på tværs. Sakiris hælaflevering havde bragt Mattias Lindström helt fri for mål, hvis han havde fået træf på bolden. To flade afleveringer i dybden og to på tværs havde overspillet seks Brøndby-spillere, men den sidste aflevering mislykkedes desværre.

Godt ti minutter senere blev den dobbelte målscorer erstattet af Súni Olsen, hvis første aktion var at lægge op til et mål. Han gik ind i banen, erobrede en løs bold og tog straks et løb i dybden, hvor Rasmus Würtz fandt ham med en aflevering, som lige kunne nås inden baglinjen. Súni Olsens aflevering til Simon Bræmer ved forreste stolpe blev tacklet væk, men endte for fødderne af Martin Ericsson, som næsten i split fik tæmmet bolden, hvorefter han satte den ind under Casper Ankergren til 3-0.

Brøndby var tæt på at skabe spænding fem minutter efter målet, da Johan Elmander gik ned i banen for at modtage en dyb stikning fra Kim Daugaard, men Jimmy Nielsen fik fingrene på bolden, så det hårde skud ramte overliggeren. Ellers var der kun et dårligt langskud fra Kasper Lorentzen og et forkølet forsøg fra Martin Retov i overtiden (Brøndbys kun anden afslutning indenfor målrammen!) at berette om fra udeholdet, hvis der ses bort fra et situation, der lugtede lidt af straffespark.

Jimmy Nielsen sparkede fem minutter før tid et udspark lige ud i fødderne på Kasper Lorentzen, men kom godt ud og fik reddet den første afslutning, der dog fortsatte mod baglinjen. Lorentzen skulle hoppe over Jimmy Nielsen for at nå bolden, men Jimmys ben var noget højt løftet og fældede angriberen. Den nyudnævnte FIFA-dommer Peter Rasmussen så situationen som AaB-fans kunne håbe, og Brøndby måtte for første gang i ti indbyrdes opgør på Aalborg Stadion forlade banen uden at have scoret.

Omrokeringer uden konsekvenser

Man kunne ellers have frygtet et kollaps som i 3-3-kampen i foråret, da suveræne Michael Jakobsen med næsten tyve minutter igen udgik med krampe. Med stor kølighed holdt han sig på benene i alle dueller med den fysisk stærke svenske landsholdsangriber Johan Elmander, som ikke kom forbi ham en eneste gang, og han kom først på de fleste afleveringer langs jorden. Desuden spillede han ligesom de øvrige forsvarsspillere modigt bolden op igennem midten af banen uden at tage så store risici, at man mistede bolden ved det. Og så skal man heller ikke glemme hans andel i det afgørende mål, hvor man tydeligt fik hans vindergen at se.

Udskiftningen betød en del omrokeringer, idet Allan Olesen røg ind i midterforsvaret og skubbede Ole Tobiasen en tand til venstre, mens Súni Olsen gik over på højre back og overlod venstrekanten til Thomas Kortegaard. Efter kort tid byttede Kortegaard så plads med Mattias Lindström, der var ved at være træt efter en god præstation og desuden matchede Johan Elmander bedre i hovedspillet. Elmander havde byttet plads med Kasper Lorentzen, hvilket heller ikke gjorde nogen forskel for Brøndbys spil. Kortegaard nåede at få løbet rigtigt mange meter på den korte tid, han var på banen.

Til allersidst kom Poul Hübertz ind og holdt godt på bolden på et AaB-hold, hvor kun en eller to spillere ad gangen havde kræfter til at løbe med frem endnu. Hübertz fik forstyrret Brøndby-forsvaret godt og på den måde holdt presset væk, og havde også en enkelt afslutning i sidenettet fra en spids vinkel, da han havde opgivet at få medspillere med ind i feltet.

Perfekt kamp

Brøndby lignede kun i de første ti minutter efter pausen et hold, der kunne score, mens AaB var langt mere nærgående. Martin Ericsson fik den bedste mulighed med ti minutter igen, da Allan K. Jepsen havde vippet bolden frem til Simon Bræmer, der halvt liggende fik bugseret bolden videre frem til Martin Ericsson, der var løbet dybt men sparkede forbi alene med Casper Ankergren.

Tidligere var et flot angreb endt med at Simon Bræmer blev dømt offside i en situation, hvor Jeppe Lund Curth ellers stod onside og havde kastet sig for at heade. Optakten var et længere AaB-pres, hvor de to backs Allan K. Jepsen og Súni Olsen tilsammen havde slået tre indlæg i samme angreb, hvilket viste noget om den vilje til at løbe selv sidst i kampen, da den var afgjort. Súni Olsen havde et udmærket frisparksforsøg, og Jeppe Lund Curth kørte næsten ene mand et kontraangreb igennem, men måtte se sin afslutning blokeret.

Straks AaB var tilbage i noget nær stærkeste opstilling på midtbanen fungerede holdet rundt regnet optimalt over hele banen, og holder dette efteråret ud, kan der sagtens ligge ni point og vente i udekampene mod Nordsjælland og Silkeborg samt hjemme mod København. Energien i nærkampene, løbevilligheden, tempoet og fleksibiliteten i angrebsspillet, modet til at spille samt de tekniske evner var helt i top, og der var nærmest ikke en finger at sætte på indsatsen hverken holdmæssigt eller individuelt. Det mindede lidt om første halvleg i de to klubbers første møde, og denne gang havde Brøndby ingen Morten Skoubo at sætte ind og skabe ravage med sin fysik.

AaB-Brøndby 3-0 (1-0)

43. 1-0 Artim Sakiri
54. 2-0 Artim Sakiri
67. 3-0 Martin Ericsson

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Ole Tobiasen, Michael Jakobsen (74. Thomas Kortegaard), Allan K. Jepsen - Rasmus Würtz - Jeppe Curth, Mattias Lindström, Martin Ericsson, Artim Sakiri (66. Súni Olsen) - Simon Bræmer (86. Poul Hübertz).

Brøndby

Casper Ankergren - Dan Anton Johansen, Trond Andersen, Per Nielsen, Asbjørn Sennels (71. Henrik Kildentoft) - Marcus Lantz (46. Kim Daugaard), Martin Retov - Jonas Kamper (46. Johan Absalonsen), Kasper Lorentzen, Thomas Rasmussen - Johan Elmander.

Mere i samme kategori

Kampe mod Brøndby

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk