Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

02/10-05 AaB-Midtjylland 2-2 (1-0)

Lagt p 04/10-05

Jeppe Curth sikrede med sit flotte langskudsmål ti minutter før tid AaB det ene point i en dårligt spillet kamp mod Midtjylland. Det var en helt anden kamp end de to holds første møde denne sæson, hvor Ola Tidman måtte agere mirakelmager for at redde det ene point til udeholdet, og denne gang skulle AaB være tilfredse med at få uafgjort.

Omorganiserede hold

Grundet karantæner til Allan Olesen og Michael Jakobsen og skader hos Súni Olsen og Artim Sakiri var der mange ændringer på AaB's hold. Lykkeligvis var Allan K. Jepsen blevet klar efter sin ankelskade, og i den anden side var Ole Tobiasen blevet skubbet ud på backen. Thomas Augustinussen gik ned på den ledige plads i midterforsvaret, og så blev der plads til Poul Hübertz i frontkæden, da Martin Ericsson skulle spille som den offensive i en midtbanediamant. Thomas Kortegaard var ventet at skulle spille venstre back, men Sakiris skade og Jepsens klarmelding gav ham plads i venstre side af midtbanen.

Også hos de sortklædte vestjyder var der personaleproblemer, og de måtte således stille op uden Ulrik Lindkvist, Michael Hansen, Mikkel Thygesen og Razak Pimpong, ligesom en slidt Frank Kristensen måtte starte på bænken. Det betød en usædvanlig venstre back i form af den driblestærke kantspiller Claus Madsen samt startpladser til Ajilore Oluwafemi og Kwadwo Poku.

Med så store udskiftninger på begge hold var der selvfølgelig risiko for en rodet kamp med usammenhængende spil, og det blev det i høj grad. Det meste spil foregik midt på banen, da ingen af holdene var dygtige nok til at trænge igennem modstandernes forsvar, og derfor var det også småt med oplagte chancer, som ellers kunne have bragt nerve ind i kampen. Samtidig var forsvarerne ikke specielt gode til at holde bolden i spil, hvilket gav mange afbræk i spillet.

Det var hjemmeholdet der indledte kampen bedst og kom frem til de første halvfarlige situationer. Efter et hjørnespark sendte Thomas Kortegaard et indlæg ind i feltet, som Poul Hübertz tæmmede ned til Marco Reda, der dog ikke kom fri til afslutning. Indlægget var det første af mange gode fra Thomas Kortegaard, der gjorde det godt på venstrekanten og fik udfordret Rasmus Daugaard mange gange.

Påpasselige ulve

Midtjylland plejer at spille meget offensivt, men denne gang overlod de initiativet og ventede på at AaB'erne lavede fejl. Rasmus Würtz og Mattias Lindström stod i vejen for hinanden og mistede derfor bolden til Simon Poulsen, der løb ned og fyrede et godt skud af sted, som Jimmy Nielsen klarede til hjørne. Alle Midtjyllands afslutninger i første halvleg var på skud fra distancen, og således også Rasmus Daugaards vildskud på det efterfølgende hjørnespark.

AaB havde bolden det meste af tiden, men der var mange fejl i offensiven, når der skulle sættes tempo på. Poul Hübertz spillede en forfærdelig kamp og var ikke meget bedre til at tæmme boldene end en mur er, ligesom hans hovedstødsafleveringer ikke endte i nærheden af en medspiller. Ham og Simon Bræmer var ikke gode til at finde hinanden, men rørte heller ikke bolden specielt meget.

De bolsjestribede kunne nemlig ikke komme igennem på midten, fordi begge kantspillere opholdt sig ude ved sidelinjerne, og det gør det sværere for angriberne at komme i gode situationer. Martin Ericsson på den offensive midtbane var meget tæt dækket op af Christian Traoré og kunne ikke gøre sig fri til at blive spillet nedefra, og David Nielsen faldt ned fra angrebet for at forstyrre Rasmus Würtz. Derfor blev bolden trillet meget rundt nede bagi, og de fleste afleveringer ud til kanterne kom fra backs, hvilket gør det sværere at sætte tempo, fordi de ikke er retvendte i forhold til modspilleren.

Udeholdet blev oftest bremset i deres fremstød rimeligt hurtigt, men viste i glimt, at de kan spille fodbold i et meget højt tempo. En række førstegangsafleveringer i højre side gav Simon Poulsen mulighed for endnu en afslutning fra distancen, som denne gang sad lige i favnen på Jimmy Nielsen. De spillede ellers mest med lange bolde, som Thomas Augustinussen og Marco Reda tog sig godt af.

Fortjent føringsmål

Midt i halvlegen begyndte AaB at få lidt mere ud af sit overtag og blev mere nærgående. Ole Tobiasen kastede et indkast til Martin Ericsson og fik bolden tilbage på baglinjen, hvorfra han sendte et fladt indlæg ind foran mål. Simon Bræmer stod egentlig klar ved bageste stolpe, men var løbet tilbage midt i feltet for at modtage en aflevering skråt tilbage, hvor Thomas Kortegaard allerede stod klar. Bræmer traf den forkerte beslutning, og dermed kunne bolden passere målet.

Lidt senere kom Thomas Kortegaard til et indlæg med højrefoden efter at AaB for en gangs skyld havde truet centralt i et kontraløb. Indlægget blev akkurat for høj for Simon Bræmer, og Kristian Bak Nielsen fik snittet indlægget så meget at den gik bagom Poul Hübertz, der ellers var klar til at afslutte.

Et dynamisk ryk frem ad banen efter en bolderobring af Rasmus Würtz gav AaB det frispark, som ledte til føringsmålet. Martin Ericsson sendte bolden ind i et tomt område lidt ude i siden af straffesparksfeltet, hvor Marco Reda var løbet hen, og han kunne heade på tværs til Poul Hübertz, som leverede et meget kraftfuldt hovedstød, som Ola Tidman kun kunne parere hen for fødderne af AaB-topscorer Simon Bræmer.

Småchancer efter målet

Herefter var et par boldtab i højre side tæt på at give Midtjylland er hurtig udligning. Først spillede Kwadwo Poku bande med Simon Poulsen og kom til en afslutning, hvor Marco Reda glidende fik generet ham tilstrækkeligt til at sparke forbi, og senere sendte David Nielsen et hårdt skud forbi efter selv at have løbet bolden frem. Mattias Lindström måtte lade sig udskifte efter kun en halv time på grund af knæproblemer, som har luret siden foråret.

Senere havde Kwadwo Poku to gange ufarlige skud fra distancen, hvoraf den ene godt nok tog stolpen, og Jesper Mikkelsen og havde frisparksforsøg. Det samme havde Svenne Poulsen, der kom ind i stedet for Christian Traoré, der havde fået hold i nakket af hele tiden af løbe og kigge efter Martin Ericsson. AaB havde også mindre chancer i form af en stikning fra Rasmus Würtz til Poul Hübertz, hvor den lange angriber kiksede den afgørende tæmning og en aflevering på tværs fra Hübertz til Simon Bræmer, hvor Jesper Mikkelsen fik prikket til bolden lige inden Bræmer kunne afslutte.

Thomas Kortegaard kiksede den chanceskabende aflevering ned bag forsvaret i et kontraløb og lagde selv op til en god mulighed, da han tog fusen på Rasmus Daugaard ved at hoppe over bolden og løbe dybt. Inde på midten fik Martin Ericsson kun prikket til bolden, så den gik forbi den fjerneste stolpe. Endelig havde Ole Tobiasen en lang bold frem i feltet, som Kristian Bak Nielsen gik forkert af, men Simon Bræmer var ikke forberedt på den løse chance og fik ikke tæmmet bolden.

Dræbende start på anden halvleg

Fra det første kvarter af anden halvleg er der intet at berette, for spillet var ynkeligt fra begge holds side, og man skulle som tilskuer kæmpe for at holde sig vågen. Frispark, indkast, lange bolde og fejlafleveringer gav et ujævnt kampforløb, der ikke kastede andre chancer af sig end Svenne Poulsens skud, som gik 20 meter forbi. En svag Poul Hübertz blev erstattet af Kasper Risgård for at få mere fat i spillet på midtbanen, og Martin Ericsson blev sendt frem i frontkæden.

Ud af ingenting fik Midtjylland udlignet AaB's føring og bragt sig tilbage i kampen. Dennis Sørensen fik med ulovlige midler kæmpet sig forbi Allan K. Jepsen ude ved sidelinjen og kunne servere bolden for fødderne af Frank Kristensen på midten. Thomas Augustinussen fik i første omgang tacklet Kristensen, men angriberen var først over den løse bold og kunne i to forsøg trampe bolden ind bag Jimmy Nielsen.

To svage langskud fra Kasper Risgård og Rasmus Würtz kunne ikke skjule at AaB blev mere febrilske i deres spil og ikke kunne holde fast i bolden. Sidstnævntes skud resulterede i en kontra, hvor Svenne Poulsen og Claus Madsen fik spillet sig frem til en række hjørnespark og frispark, som satte AaB under et pænt pres. Risgård var ved at rette et indlæg fra Kristian Bak Nielsen af, men Jimmy Nielsen havde hurtige reflekser og fik med foden pareret til et nyt hjørnespark.

Fem minutters belejring kastede endnu et mål af sig, da David Nielsen var hurtigst til at opfatte et dårligt frisparksindlæg fra Jesper Mikkelsen. Davids tæmning af det halvhårde skud røg lidt væk fra ham, men han vendte hurtigt rundt og fik afsluttet i modsatte side. AaB havde slet ikke været i nærheden af at score i de første 25 minutter af anden halvleg, så det lignede en hård opgave at komme igen.

Mere spil efter udskiftning

Den mislykkede ændring med at spille med en flad midtbane med meget unge spillere blev opgivet igen kort efter målet til 1-2. Jeppe Lund Curth kom ind i stedet for Allan K. Jepsen, der ikke var på toppen efter sin skade, og Martin Ericsson kom ned som den offensive midtbanespiller igen. Thomas Kortegaard gik ned som venstre back, og Kasper Risgård røg ud i venstre side. Inden da havde Frank Kristensen igen været på færde, da han fik skubbet Thomas Augustinussen væk i en nærkamp og fyrede et godt skud af, som Jimmy Nielsen reddede.

Udskiftningen og omrokeringerne gav bedre AaB-spil, blandt andet fordi Kasper Risgård trak ind i banen, hvorfor AaB fik truet centralt. Det gav Martin Ericsson er langskudsmulighed der blev blokeret, og Jacob Sørensen kom også frem til en del indlæg, da han nu kunne modtage bolden fra siden frem for at modtage den nedefra. Inde i feltet havde Midtjylland styr på indlæggene, når der ses bort fra et hovedstødsforsøg fra Marco Reda på et hjørnespark.

Marco Reda var en af de få der holdt fanen højt gennem hele kampen, hvor han vandt næsten alle dueller og også var rolig og konstruktiv i sin boldomgang. Thomas Augustinussen var mere usikker på en uvant plads, virkede tung ved hurtigt spil langs jorden og blev flere gange flyttet godt og grundigt af fysisk stærke Frank Kristensen. I luften var han god, men der mangler kynisme og hårdhed i nærkampene, hvis han skal være en permanent løsning i forsvaret.

Udligning og tæt på flere mål

AaB fik igen det meste spil, men uden at komme til chancer. I stedet fik udeholdet en kontra, hvor Rasmus Daugaard kom til et indlæg, som Frank Kristensen ikke kunne ramme. Første egentlige afslutning efter pausen kom otte minutter før tid og kastede et flot mål af sig. Simon Bræmer vandt duellen om en lang bold fra Ole Tobiasen, og Jacob Sørensen fik snittet bolden hen til Jeppe Curth, som tæmmede bolden og sparkede den op i modsatte hjørne.

I kampens døende minutter var begge hold tæt på at kunne afgøre kampen til deres fordel. Jacob Sørensen udfordrede Claus Madsen og sendte et indlæg ind i panden på Simon Bræmer, der headede forbi på den store chance fra kort afstand. Senere skubbede Frank Kristensen sig forbi Thomas Augustinussen og afsluttede lige forbi i en situation, hvor David Nielsen også var helt fri på midten.

David Nielsen havde også en mindre chance i overtiden, og med kun to farlige forsøg i anden halvleg skulle AaB være glade for at kunne hente Midtjyllands føring. I det lange perspektiv rækker det ene point ikke langt, og det er bekymrende at man hverken kan få sejre når man spiller godt eller når man spiller dårligt. Som regel er spillet godt, men vi venter stadig på den stime af sejre, der kan bringe selvtilliden og gejsten helt op.

AaB-Midtjylland 2-2 (1-0)

22. 1-0 Simon Bræmer
59. 1-1 Frank Kristensen
68. 1-2 David Nielsen
82. 2-2 Jeppe Lund Curth

AaB

Jimmy Nielsen - Ole Tobiasen, Thomas Augustinussen, Marco Reda, Allan K. Jepsen (72. Jeppe Lund Curth) - Mattias Lindström (30. Jacob Sørensen), Rasmus Würtz, Martin Ericsson, Thomas Kortegaard - Poul Hübertz (54. Kasper Risgård), Simon Bræmer.

Midtjylland

Ola Tidman - Rasmus Daugaard, Kristian Bak Nielsen, Jesper Mikkelsen, Claus Madsen - Dennis Sørensen, Christian Traoré (40. Svenne Poulsen), Ajilore Oluwafemi, Simon Poulsen - David Nielsen, Kwadwo Poku (43. Frank Kristensen).

Mere i samme kategori

Kampe mod Midtjylland

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk