Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

17/09-05 AGF-AaB 2-4 (1-1)

Lagt p 18/09-05

Lykkens gudinde er begyndt at betale AaB tilbage efter at have snydt de bolsjestribede groft i den første del af sæsonen. I lørdagskampen var AaB slemt på hælene i første halvleg og skulle være glade for Martin Ericssons første sæsonscoring kort inden pausen. Pauseteen gav dog et alvorligt løft, og i den sidste ende kunne AGF intet stille op.

Ny debutant

Holdet på Athletion var det samme som i sidste uge udspillede Nordsjælland men kun fik 1-1. Eneste ændring var at Poul Hübertz var røget fra startopstillingen og ned på andetholdet. Simon Bræmer måtte dog endnu en gang nøjes med en bænkeplads, for pladsen som spidsangriber blev spillet af Jeppe Lund Curth, der efter sine mange skadesproblemer i sin første tid i klubben var blevet klar til spilletid på højeste niveau.

AaB kunne slet ikke få spillet til at fungere i første halvleg, så Jeppe Curth så ikke meget til bolden og blev så godt som altid den lille i hovedstødsduellerne med Jacob Rasmussen og Shane Cansdell-Sherriff. Han så af og til ud til at kunne spille i højt tempo, men lavede andre gange simple, tekniske fejl. Afslutninger blev det ikke til, men blev to gange dømt offside, da han med sin hurtighed var tæt på at slippe fri.

Der var ikke spillet mange sekunder, da man første gang så tendenser til, at det ikke skulle være AaB's første halvleg. Rasmus Würtz undervurderede Morten Rasmussen i sin tæmning, og det gav AGF-anfører Jesper Sørensen mulighed for at slå hjemmeholdets første indlæg, der gik bag om målet. Spillet var dog ikke helt skidt, og Artim Sakiri havde AaB's første afslutning, da han skød fra distancen efter en dødbold.

Intet boldspil

Hurtigt fik AGF overtaget, fordi AaB's centrale midtbane på dagen var uvenner med bolden. Der blev lavet utroligt mange fejl i opspillet, og efterhånden gemte de sig, så de ikke kunne 'risikere' at få bolden. Derfor endte det som regel med at AaB'erne forsøgte med en halvsvær bold frem mod Martin Ericsson, der var godt pakket ind.

Spil over kanterne blev helt forsømt i omstillingsfasen, og på midten var der for stor opmærksomhed omkring Ericsson til at han kunne komme til afgørende aktioner eller bare skabe ro over spillet. Mattias Lindström kom kun to gange til situationer hvor han kunne udfordre Anders Kure, og de mislykkedes begge to. Modsat stod Artim Sakiri ofte fri uden at få bolden, men han er ikke typen, der løber dybt, og da bolden hele tiden blev spillet fremad, fik han den ikke.

AGF har for første gang i lang tid fået fat i en rigtig forsvarsspiller med sin styrke i duelspillet. Tidligere har Jesper Sørensen set utroligt skidt ud, men med tilgangen af Jacob Rasmussen er der kommet mere styr på forsvaret, og samtidig er Jesper Sørensen blevet flyttet frem på midtbanen, hvor han faktisk er en rigtigt god spiller med god teknik, ro og overblik.

Dermed havde AaB sværere ved at komme ud af vanskelighederne, så AGF fik lagt et godt pres, der resulterede i en del dødbolde. På den facon kom også deres første større chance, da Jacob Rasmussens hovedstød blev reddet af Jimmy Nielsen, som måtte bero på Thomas Augustinussen på stregen til at holde Christer Georges afslutning på riposten ude af målet.

AaB med de største chancer

Det var ikke fordi AGF hele tiden var tæt på at score, men de havde bare bolden hele tiden, fordi AaB ikke kunne holde fast i den. Der blev forsvaret godt, men offensivt haltede det gevaldigt, og ved boldtab gik det hurtigt den anden vej, når Thomas Lindrup, Christer George og især Tobias Grahn fik mulighed for at løbe ned mod AaB-målet i fuld fart med bolden på fødderne.

De største chancer tilfaldt AaB, selvom Artim Sakiris halvskidte frispark ikke tilhører den kategori. Til gengæld burde der have været mål, da Mattias Lindström fik en åben mulighed men sparkede så langt forbi, at bolden røg til indkast. AaB havde haft hjørnespark, og efterfølgende sendte Allan K. Jepsen et indlæg ind i feltet, som Jeppe Curth fik presset Steffen Rasmussen til at bokse helt skævt til, så den røg over til Lindström.

Thomas Augustinussen fik en mindre chance på et indlæg fra baglinjen fra Artim Sakiri, men Augustinussens tæmning kiksede, så han fik ikke afsluttet. Sakiri stod også bag endnu en stor Mattias Lindström-mulighed, men denne gang sparkede han det gode indlæg over mål fra kort afstand. Makedoneren bekræftede indtrykket fra sidste uge i kraft af sin ro og sit gode venstreben, men også som en langsom og defensivt svag spiller. Han kaster også rigtigt lange indkast, men det var en dyb stikning fra Sakiri og en god aktion fra Jeppe Curth, der startede det angreb, som førte til Lindströms anden gode mulighed.

Afgørende minutter

Udover en række mislykkede dødbolde havde AGF kun en enkelt afslutning yderligere inden de kom foran. Jesper Sørensen skød højt over mål med sit højreben, da han fik chancen tæt på baglinjen i højre side. Deres farligste våben var deres kontrastød, og på en af disse drev Tobias Grahn bolden frem over midten, og til sidst kunne han spille ud i højre side, hvorfra Christer George kunne score ved fjerneste stolpe. Allan K. Jepsen havde egentlig styr på afleveringen, men bolden røg under hans fod, og så var hjemmeholdet fortjent foran. Ikke fordi de havde mange afslutninger, men fordi de holdt AaB væk fra at spille, sad totalt på spillet og truede på kontra.

AGF havde en gylden mulighed for at øge føringen, da Christer George sendte en perfekt bold ind over AaB's forsvar, hvilket gav Morten Rasmussen en friløber. Superligaens topscorer rundede Jimmy Nielsen, der dog pressede ham så meget, at Rasmussen sparkede over og forbi.

Mindre end to minutter senere scorede Martin Ericsson sit første sæsonmål, og endnu en gang kom chancen fra venstre side, dog efter at angrebet var ført frem i højre. Denne gang havde Allan K. Jepsen sidste fod på indlægget, og Ericsson var søgt ind til bageste stolpe, hvor han fra kort hold headede ned i jorden, hvorefter den røg ind under overliggeren bag en sprællende Steffen Rasmussen. AGF nåede lige et svagt hovedstød fra Jesper Sørensen inden der blev fløjtet til pause.

Forvandlet AaB-hold

I anden halvleg ændrede billedet sig totalt, og det var nu AaB der sad på spillet. Der blev vundet flere dueller, og frem for alt fik man forhindret Tobias Grahn i at modtage bolden med front mod AaB's mål. AaB trak sig anelse længere tilbage, og det forhindrede AGF i at slå bolden ned bag forsvaret. Dermed kunne AaB forsvare sig med fronten til spillet, og AGF kunne ikke nå at skubbe holdet så langt frem, og det gav naturligvis mere plads for AaB at spille på. For første gang i kampen begyndte de hurtige kombinationer at flyde, og man kom frem til flere indlæg og hjørnespark, ligesom Artim Sakiri havde et upræcist skud fra kanten af feltet.

Der skulle også en dødbold til at give AaB føringen, og det var lejesvenden Ole Tobiasen, der stod for det forløsende mål. I første omgang havde AaB frispark midt på banen, og Jacob Rasmussen blev generet af den lave efterårssol og vekslede det ufarlige frispark til et hjørnespark. Artim Sakiri sendte bolden over bag i feltet, hvor Thomas Augustinussen stod udækket og kunne helflugte bolden mod mål. Tobiasen har allerede lært at Augustinussen ikke er den skarpeste i feltet, så han var opmærksom på den hoppende bold og kunne med hovedet dirigere bolden i mål.

Hjemmeholdet var begyndt at virke modløse, og indskiftningen af den unge eks-Leeds-australier gjorde ikke nogen forskel. Navid Dayyani gik ud og man gik over til en traditionel 4-4-2-opstilling, men der blev aldrig skabt noget pres på AaB's midterforsvar. Eneste chance til AGF i den første halve time var et svagt hovedstød af Christer George.

Bræmer gjorde en forskel

Martin Ericsson og Mattias Lindström forstod at udnytte den ekstra plads, AaB fik i anden halvleg og var blandt de fremmeste på et AaB-hold, der pludselig gjorde det godt over hele linjen og fik spillet bolden rundt i begge sider og på midten. Rasmus Würtz fik chancen i hjørnet af feltet efter gode detaljer af de to svenskere, men trækket der skulle bringe ham i skudposition blev afværget.

Jeppe Lund Curth er et stykke fra at kunne spille en hel kamp i superligaen og blev erstattet af Simon Bræmer, der gjorde meget mere fyldest oppe foran. Der er mere krop i Bræmer, der kunne tage den fysiske kamp med AGF's midterforsvar op, og nu begyndte man også at skabe flere muligheder. Mattias Lindström havde et forkølet skud fra distancen og et godt skruet skud, der gik lige forbi den fjerneste stolpe.

Det var dog Simon Bræmer selv, der skulle score det næste mål, da Allan K. Jepsen efter et afværget indlæg fandt en fri Martin Ericsson midt på banen. Ericsson stak Bræmer i dybden, og Bræmer løb fra AGF-forsvaret og ned mod Steffen Rasmussens mål og udplacerede målmanden. Han havde mere end en halv banelængde for sig selv, men alligevel formåede han at holde hovedet koldt indtil afslutningsøjeblikket, hvormed han scorede sit tredje sæsonmål.

Thomas Augustinussen var ikke længe om at nå op på samme sæsontotal, da han fire minutter senere gjorde det til 4-1 med en hård inderside fra kanten af straffesparksfeltet. Denne gang var Allan K. Jepsen afgørende med et godt ryk til baglinjen, men også Martin Ericssons snævre træk og korte pasning i feltet havde en vigtig rolle i optakten til målet.

Inden da havde Artim Sakiri haft en god mulighed i et kontraløb i højre side, men han fik slet ikke løftet sit lob, så det var ingen sag for AGF-forsvaret. Martin Ericsson havde også muligheden for at forøge sin målkonto, da Sakiri spillede ham fri i feltet efter godt forarbejde af Mattias Lindström, men Steffen Rasmussen klarede med en god refleks Ericssons gode afslutning.

Unødvendige nerver

Med en 4-1-føring burde sejren være i hus, og det fine AaB-spil blev lagt lidt på hylden i troen på, at kampen var afgjort. Pludselig fik Morten Rasmussen kæmpet sig til en løs chance på en lang bold fra Jesper Sørensen, hvor han i første omgang brysttæmmede bolden og vendte rundt i samme bevægelse. Med armen fik han holdt Michael Jakobsen fra at komme helt frem til bolden, og så kunne han prikke bolden udenom en fremstormende Jimmy Nielsen.

Kun to minutter senere havde AGF igen bolden i nettet, men heldigvis for AaB blev målet korrekt annuleret for offside. Jesper Sørensen sparkede på en ripost efter et indlæg fra Thomas Lindrup, og Jimmy Nielsens redning røg ud for fødderne af Christer George, der skramlede bolden i mål. Var den scoring blevet anerkendt, ville der helt sikkert have været mange nervøse stunder i de sidste små ti minutter, men i stedet kunne AaB forsvare føringen kampen ud. Thomas Kortegaard og Kasper Risgård kom ind til korte optrædener uden at falde i øjnene på et hold, der var holdt op med at angribe.

Set over hele kampen havde AGF kun to større chancer de misbrugte, så selvom AaB var slemt på hælene i første halvleg, kan der ikke indvendes noget mod sejren. Det kunne være gået galt, men for en gangs skyld var der et nogenlunde forhold mellem antal chancer og antal mål, og vi har stadig en masse held til gode fra de første kampe.

AGF-AaB 2-4 (1-1)

36. 1-0 Christer George
43. 1-1 Martin Ericsson
58. 1-2 Ole Tobiasen
72. 1-3 Simon Bræmer
76. 1-4 Thomas Augustinussen
82. 2-4 Morten Rasmussen

AGF

Steffen Rasmussen - Jonny Hanssen (46. Jens Gjesing), Jacob Rasmussen, Shane Cansdell-Sherriff, Anders Kure - Navid Dayyani (62. Jamie McMaster) - Christer George, Tobias Grahn, Jesper Sørensen, Thomas Lindrup - Morten Rasmussen.

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Ole Tobiasen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Mattias Lindström, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Artim Sakiri (77. Thomas Kortegaard) - Martin Ericsson (83. Kasper Risgård), Jeppe Lund Curth (65. Simon Bræmer).

Mere i samme kategori

Kampe mod AGF

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk