Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Den manglende leder er fundet

Lagt p 24/08-05

Artim Sakiri er det nyeste navn i AaB-truppen, efter at Lynge Jacobsen i dag fik den tidligere makedonske landsholdsanfører til at skrive under på en et-årig kontrakt. Sakiri har de seneste to år spillet sammen med Thomas Gaardsøe i West Bromwich Albions, hvor han har spillet 33 kampe. Sidste sæson foregik i Premier League, hvor det dog kun blev til tre kampe. Derfor mistede han sin landsholdsplads og har ikke kunnet få sin arbejdstilladelse fornyet.

Artim Sakiri, der bliver 32 år om en måned, har spillet 70 kampe for sit land og scoret omkring femten mål - heraf et mindeværdigt mål i 2002, da han passerede David Seaman direkte på hjørnespark i en landskamp i England. På det tidspunkt var han anfører, og det havde han nok også stadigvæk været nu, hvis ikke det var på grund af manglende spilletid i England.

Det har været lidt svært at finde informationer om hans karriereforløb, men han startede i hvert fald i Vardar Skopje i hjemlandet, hvorfter han kom til Halmstad i 1997 og vandt mesterskabet med det samme og bronzemedaljer året efter. Hvad han lavede det næste halve år har jeg ikke kunnet finde ud af, men 1999/2000-sæsonen tilbragte han i TeBe Berlin, og herefter ser der ud til at være korte optrædener i de slovenske klubber HIT Gorica og Korotan Prevalje og mindst et år i tyrkiske Malatyaspor. Fra sommeren 2002 spillede han for CSKA Sofia i Bulgarien, og de seneste to år er altså foregået i West Bromwich, hvor det i første division blev til 25 kampe, men heraf var kun fem fra start. Sidste sæson blev det altså kun til tre kampe, og derfor kunne arbejdstilladelsen ikke fornyes, selvom han havde skrevet kontrakt med Burnley fra den næstbedste række.

Det ser ud til, at Artim Sakiris bedste position er den venstre midtbane, hvor AaB netop nu har et hul efter Allan Gaardes afgang til Viking Stavanger. At dømme ud fra hans profil i Football Manager 2005 er han en teknisk stærk og kreativ midtbanespiller med et godt spark. Jeg kan selv huske målet mod England, som blev scoret med venstre ben, og alene det at han sparkede hjørnesparket vidner om, at FM05 ikke er helt galt på den. Hans scoringsrate på landsholdet sandsynliggør også et godt spark.

Thomas Kortegaard har spillet rigtigt godt i de seneste kampe og må være tæt på holdet, men må nu sandsynligvis vige pladsen til nyindkøbet. Enkeltvis er spillerne på midtbanen ikke faldet igennem, men i pressede situationer har der alligevel manglet en spiller, der kunne tage ansvar for at spillet stadig hang sammen. I kraft af sin erfaring og tidligere anførerstatus må Sakiri forventes at kunne få holdet op på et mere konsistent niveau. Der har jo været vist glimrende spil, men der har manglet noget, som forhåbentlig nu findes i den makedonske spiller.

Håbet er, at Artim Sakiri allerede på søndag i Horsens kan få sin debut, hvis ellers arbejdstilladelsen går i orden inden da. Det ser også ud til, at Poul Hübertz, Rasmus Würtz og Jeppe Lund Curth bliver klar til weekenden, og så kan AaB pludselig stille et meget stærkt hold, hvor der også på bænken vil være spillere af høj klasse. Der arbejdes stadig på at findes endnu en spiller inden transfervinduet lukkes, og mon ikke denne spiller skal kunne vikariere på højre back.

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Kommentarer

Af Ricco (25/08-05 kl. 12:02)
- Det er fedt, at man kan bruge FM2005 til at tjekke spilleres egenskaber. Bergens Avisen bruger faktisk FM2005 til at simulere Branns kampe dagen før, men indtil videre har jeg ikke set det holde vand. Spillet tager åbenbart ikke højde for, at holdet skulle gå fuldstændig ned efter sommerpausen...

Af Kasper (09/11-05 kl. 11:21)
- TIPS-bladet har i denne uge en artikel om Artim Sakiri efter at han i søndags scorede to mål mod Brøndby. Karriereforløbet ser således ud:
1991-94 Karaorman, Makedonien
1994-96 Vardar Skopje, Makedonien
1997-98 Halmstad, Sverige
1999 Vardar Skopje, Makedonien
2000 Tennis Borussia, Tyskland
2000 Vardar Skopje, Makedonien
2001 NK Gorica, Slovenien
2001-02 Malatyaspor, Tyrkiet
2002-03 CSKA Sofia, Bulgarien
2003-05 West Bromwich Albions, England
2005- AaB, Danmark

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk