Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

For pokker, David!

Lagt p 16/02-05

Da David Nielsen ved træningen i mandags mistede besindelsen og smækkede en bevidstløsende (er det ikke et fint ord?) knytnæve på Allan Gaarde kæbe, efterlod han et stort hul i AaB's trup. Sådan en handling var dømt til at blive fulgt op af en fyreseddel, og dermed mangler AaB nu deres mest målfarlige og mest erfarne angriber.

Ser man bort fra Christian Christiansen, som dårligt har spillet en kamp siden foråret 2003, er Simon Bræmer nu den ældste angriber i truppen, og han er kun 20 år, mens Besart Berisha og Túlio begge er 19. 24-årige Martin Ericsson er klart førstevalg til rollen som andenangriber, men han har ikke samme lederevner som David Nielsen. Problemet med Ericsson er først og fremmest, at han fysisk ikke lægger ret meget pres på modstandernes forsvar, så derfor skal hans makker have de egenskaber, for ellers får AaB svært ved at sætte sig på kampene.

Udover fysisk styrke, hårdt arbejde og pågåenhed er en af David Nielsens forcer sine evner som target player, og igen er det en attribut, Martin Ericsson ikke har. Forskellen på de to spillere var det, der gjorde dem til et godt makkerpar, men Ericsson er ikke en naturlig angriber, så det er vigtigt, hans makker er det. Ingen af de tre unge angribere har alle Davids egenskaber, så det kunne meget let gå hen og blive et problem.

En mulighed kunne være at flytte Thomas Augustinussen op i angrebet igen, men han vil blive savnet på midtbanen, og har heller ikke bevist sit værd som målscorer. Han scorede godt nok to i træningskampen mod Jetsmark igår, men sådan har det været stort set altid - han scorer et hav af mål i træningskampene, men når turneringen starter, kniber det. Så skal han spille sammen med en målscorertype som Besart Berisha og ikke Martin Ericsson, men han kunne så flyttes ned på midtbanen, så man går over til at spille med diamant igen.

For blot to dage siden anså jeg det som en styrke med så mange forskellige typer, man kunne bruge i offensiven, men nu virker det som et problem, at der ikke var andre, der lignede David Nielsen. Hvis der skal flyttes rundt på for mange spillere for at det kan komme til at fungere igen, kommer et godt indspillet system til at lide, og der skal startes forfra igen med at lære hinanden at kende. Jeg tør ikke gætte på, hvordan Erik Hamrén løser den vanskelige situation, men jeg er bange for, David bliver svær at undvære.

Helt fyret er David Nielsen ikke, og der er chancer for, at han kan blive solgt inden transfervinduerne i Danmark, Sverige og Norge lukker, men der er ikke megen tid tilbage til eventuelt at finde en ny spiller. Om tolv dage lukker vinduet, og jeg tvivler på, Lynge Jacobsen får penge at rutte med, før David er solgt og man ved, hvad han indbringer økonomisk. Det er nok ikke alverden af penge, så det er også begrænset, hvilke muligheder der er for at få en spiller af samme kvalitet ind i truppen.

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk