Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

16/01-05 Spar Nord Nytårscup

Lagt p 16/01-05

Ligesom i sidste weekend måtte AaB aflevere en titel, som de havde vundet sidste år. Også i Spar Nord Nytårscup var AaB bedst i det indledende puljespil og røg ud i semifinalen, hvor stævnets vinder, SønderjyskE blev overmagten efter amerikanske straffespark.

Den første kamp var mod Viborg, og sejren blev sikret i allersidste øjeblik af de to nye spillere. Marco Reda erobrede bolden på midten og kunne efter et par træk ud mod siden sende bolden ind over med venstre fod. Mattias Lindström stod ved bageste stolpe klar til at prikke bolden over stregen, men var ikke særligt iøjnefaldende stævnet igennem.

Den beskrivelse passer til gengæld på Marco Reda, som var bedste AaBer og viste sig som en offensivt stærk midterforsvarer. Han er meget kølig med bolden, tør lave vendinger med bolden og den måde sætte angreb i gang, er ikke bange for at gå med frem, og slår rigtigt gode afleveringer både med venstre og højre fod. Defensivt virker han forudseende og kompromisløs, så det tegner til, at Lynge igen har haft en heldig hånd på transfermarkedet.

1-0 blev det også i kampen mod Nordsjælland, da Rasmus Würtz allerede efter halvandet minut scorede med et fladt skud fra kanten af feltet. Würtz blev AaB-topscorer sammen med Peter Tranberg, da de delte målene mellem sig i 3-2-sejren over Silkeborg, som også havde vundet deres to første kampe. Især det sidste mål var flot, da Peter Tranberg kunne sparke en Allan Olesen-aflevering, som Mattias Lindström flot havde rettet af med hælen, i mål. De tre mål betød et ekstra point, og altså ti point til AaB på de første tre kampe.

Dermed var de sikre på førstepladsen i puljen, og derfor var Marco Reda ikke med i den sidste puljekamp. Han spillede fuld tid i alle kampene, da han var den eneste centerforsvarer, AaB havde med til stævnet. Resten af holdet leverede dog en stærk indsats i den sidste puljekamp og gav sig fuldt ud for at vinde den ligegyldige kamp, hvor Jacob Sørensen og Simon Bræmer scorede de to mål.

Allan Olesen vikarierede mod Old Boys-landsholdet som centerforsvarer efter ellers at have delt de to backpladser med Allan K. Jepsen og Thomas Kortegaard. Tomandsmidtbanen blev fyldt ud af Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Peter Tranberg og Jacob Sørensen, mens Simon Bræmer og Mattias Lindström måtte skiftes til at være angriber.

Målet blev i Jimmy Nielsens fravær grundet begyndende knæproblemer vogtet af Jens Waltorp Sørensen, og det blev måske udslagsgivende i semifinalen. Peter Tranberg brændte AaBs første forsøg på amerikansk straffe, og da Jens Waltorp ikke tog nogle af SønderjyskEs afslutninger, kunne de gå i finalen, som de fortjent vandt over Silkeborg. Jimmy Nielsen er en mester i den slags situationer, så han havde nok kunnet gøre en forskel.

Det samme kunne en lidt bredere trup, for AaB have kun fire spillere at skifte ud med. Da der kun var én kamp mellem den sidste puljekamp og semifinalen, ville man lettere kunne økonomisere med kræfterne med flere spillere at skifte mellem. De manglende spillere var oven i købet teknisk stærke og indendørs-egnede spillere som Martin Ericsson, Allan Gaarde, David Nielsen og Trond Andersen, mens heller ikke Túlio, Martin Pedersen eller førnævnte Jimmy Nielsen stillede op. Alligevel kunne man snildt have vundet turneringen, men i modsætning til sidste års stævne manglede heldet i de afgørende kampe.

1. divisionsklubben SønderjyskE vandt altså turneringen, men har også mange gode spillere med Superliga-erfaring i form af Michael Nonbo (senest Viborg), Nicolai Wael (senest Vejle), Jacob Gregersen (Farum og OB), Morten Rasmussen (OB), Simon Jørgensen (OB), Peter Sand (Midtjylland) og ikke mindst teknisk stærke Henrik Hansen (Esbjerg), der scorede mange mål og spillede rigtigt godt. En anden profil var Peter Nymann Mikkelsen, som er en utroligt tynd dribler, der godt kan minde lidt om Thomas Kortegaard.

Mere i samme kategori

AaB's deltagelse i indendørs

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk