Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

To stærke indkøb

Lagt p 10/12-05

Så er AaB for alvor gået i gang med at forberede sig til næste sæson. I går skrev man en kontrakt på to og et halvt år med den amerikanske landsholdsforsvarer Danny Califf, og i dag blev nok en landsholdsspiller tilknyttet klubben for de næste tre år, norske Fredrik Winsnes.

Agressiv amerikaner

25-årige Danny Califf kommer til AaB efter en sæson i San Jose Earthquakes, som har bragt ham på årets hold i den amerikanske liga. Før da spillede han i Los Angeles Galaxy i fem år, men da han offentliggjorde, at han ikke ville forlænge sin kontrakt med den amerikanske liga, skyndte de sig at sælge ham til San Jose.

Califfs karriere har indtil nu budt på 42 ungdomslandskampe for USA og 13 A-landskampe. Debuten fik han i 2002, hvor han var med i to kampe, hvorefter han spillede ni kampe året efter og en enkelt i 2004, inden han pådrog sig en knæskade, der holdt ham ude en stor del af sæsonen og krævede to operationer. Efter en god sæson, hvor han blev kåret til den næstbedste midterforsvarer i MLS, kom han tilbage på landsholdet i deres sidste kvalifikationskamp i efteråret, ude mod Panama.

USA er på den seneste verdensrangliste placeret som den ottendebedste nation i verden, fem pladser foran Danmark, så det er ikke en landsholdsspiller fra hvilket som helst land, der kommer til at optræde i den bolsjestribede dragt. Her kommer han til at overtage trøje nummer fire efter en spiller fra samme kontinent, canadiske Marco Reda, hvis ophold i AaB er blevet spoleret af skader og derfor ikke ønsker at blive.

Man skal dog nok ikke forvente at se en ny Ib Simonsen-klon denne gang, for Danny Califf beskrives som en konsekvent og fysisk stærk midterforsvarer, man slår sig på. Den tidligere landsholdsspiller Alex Lalas går så vidt som til at kalde ham "en forsvarsspiller der får angribere til at løbe hjem til mor" (se selv her). Det var ikke nok til at få kontrakt efter en prøvetræning i Vålarenga sidste år, men en på en uge i AaB overbeviste han om, at han skulle have en kontrakt.

Det fysiske præg bekræftes af Football Manager 2006, hvor han scorer højt på de fysiske attributter, men også ser ud til at have en stærk psyke og er en stabil mand, der er god i de store kampe. På det tekniske ser det knap så godt ud, men han kan heade, tackle og markere. Hvordan Califf kommer til at passe ind i det efterhånden meget pasningsstærke AaB-hold bliver spændende at se, men det bliver i hvert fald sværere at score mod AaB end det har været i efteråret.

Norsk rutine

Fredrik Winsnes kommer til AaB fra Rosenborg, hvor han har gjort tjeneste siden 1997, med et enkelt år i Hammarby undervejs. Hos de mangedobbelte norske mestre er det blevet til 173 kampe og 13 mål i Tippeligaen, plus knap 50 i Champions League. Senest spillede han hele kampen mod Lyon, hvor han havde et frispark på overliggeren. Fast spilletid er det dog aldrig rigtig blevet til for Winsnes, der bliver 30 år lige inden nytår, og det har sikkert sin del af forklaringen på, hvorfor han skifter til AaB.

Alligevel er det blevet til 12 A-landskampe for fædrelandet, men aktuelt indgår han ikke i planerne, og har ikke været udtaget under Åge Hareide. I Rosenborg har Fredrik Winsnes spillet på en af de tre centrale midtbanepladser, og det er sandsynligvis også som central midtbanespiller, han er tiltænkt en rolle i AaB, selvom han med sit gode venstreben også kan gøre sig i venstre side. Som man forventer af en central midtbanespiller i Rosenborg er Winsnes meget løbestærk og bevægelig, men også stærk i det tekniske.

Med sin erfaring fra massevis af internationale opgør bør den nyuddannede læge kunne gå ind og tage styringen på en midtbane, der i mange tilfælde har været for ung og uerfaren til at komme ud af vanskelige perioder med skindet på næsen. Hvis plads han overtager tør jeg ikke gætte på, for i stærkeste opstilling har AaB to landsholdsaktuelle danske midtbanespillere, en makedoner med visioner og en driblestærk svensker, men det kan jo være at der bliver solgt spillere engang, og skader slipper AaB heller ikke uden om.

Med to særdeles stærke spillere i Lynge Jacobsens julesæk - og sandsynligvis flere på vej - ser AaB styrkede ud til næste sæson, som meget gerne skulle byde på en pokaltitel og et lille avancement i tabellen. Der mangler dog stadig opbakning i midterforsvaret, hvis Ole Tobiasen som forventet smutter til udlandet efter sit lejeophold, så truppen er ikke komplet endnu. Et eventuelt salg af eksempelvis Martin Ericsson vil også efterlade et hul i angrebet, der skal lappes.

Mere i samme kategori

AaB-relaterede indlæg

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk