Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

23/10-05 AaB-AGF 1-1 (0-0)

Lagt p 24/10-05

I overtiden og ved stillingen 1-1 fik Poul Hübertz kæmpet sig til AaB's første straffespark i 14 måneder, men ikke engang det var nok til at give en sejr over et tamt og svækket AGF-hold. Martin Ericsson blev dermed dagens skurk, selvom han havde gentaget Súni Olsen kunststykke fra i onsdags ved at score direkte på frispark - sammen med Marco Reda, der var uheldig at score selvmål.

Midtbanen næsten væk

Rasmus Würtz var tvivlsom op til kampen, men nåede at blive klar, og dermed undgik man med nød og næppe at skulle spille uden en eneste spiller fra den normale midtbanekæde med Artim Sakiri, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen og Mattias Lindström. Med en diamantformet midtbane vil Martin Ericsson utvivlsomt sætte sig på den offensive plads, og dermed skulle kun kanterne besættes af 'reserver'. Valget faldt på Súni Olsen og Thomas Kortegaard, mens Jeppe Lund Curth skubbede Poul Hübertz ud på bænken, hvor han kunne sætte sig ved siden af Ole Tobiasen, der døjede med ømme akillessener, hvorfor Marco Reda startede på banen.

AGF havde endnu større mandskabsproblemer og stillede op med blandt andet Jimmy Høyer og norske Roger Risholt, som begge spillede deres blot anden kamp i AGF-trøjen, mens midtbanespilleren Jonny Hanssen vikarierede i centerforsvaret. Forsvaret bestod således af to unge Kure-brødre, en næsten-debutant og en midtbanespiller, men til gengæld fik de hjælp af en massiv midtbane, som stod langt tilbage. Christer George faldt langt tilbage for at genere Rasmus Würtz, og dermed kunne både Jens Gjesing og Jesper Sørensen holde øje med Martin Ericsson.

Der gik ikke mere end 18 sekunder inden udeholdets forsvar blev sat på prøve første gang. Martin Ericssen snød Jonny Hanssen i højre side og sendte bolden ind foran mål, hvor Kasper Kure forhindrede Jeppe Lund Curth i at afslutte ordentligt. Inden der var spillet to minutter havde Martin Ericsson også løftet bolden ind over AGF-forsvaret, men afleveringen blev akkurat for lang til at Simon Bræmer kunne tæmme den inden den ramte jorden, og så kunne Steffen Rasmussen samle den løse bold op.

Manglende kantspil

Herefter var der længere mellem snapsene, fordi AaB ikke spillede hurtigt nok til at lægge pres på et AGF-hold, der ellers overlod alt initiativet til hjemmeholdet. Ved først givne lejlighed blev bolden pumpet op i hovedet af Morten Rasmussen, der ganske vist voldte visse problemer, men ikke kan gøre en helt masse på egen hånd. Medspillerne misforstod hinanden gang på gang, og sjældent så man mere end to afleveringer i træk, der ramte en århusianer.

AaB havde mange afleveringer i træk, men det meste foregik i forsvarskæden eller midt i banen. Súni Olsen er ikke nogen dribler, og i modsatte side var Thomas Kortegaard kommet op mod en spiller efter den midlertidige træner Brian Steen Nielsens hovede. Roger Risholt er ikke den store boldspiller, men løber meget og er nærkampsstærk på grænsen til det tilladte. Derfor skulle det meste AaB-spil igennem midten, hvor AGF som nævnt havde tre spillere mod AaB's to.

Af og til lykkedes det med hurtigt spil af de tre forreste AaB'ere at komme frem til gode muligheder, selvom så hurtigt spil kræver utroligt god præcision og timing og derfor ofte løber ud i sandet. Efter ti minutter tog Thomas Kortegaard et hurtigt indkast, som Simon Bræmer hårdt presset fik spillet imellem to AGF'ere med hælen, hvorefter Martin Ericsson kunne sende Jeppe Lund Curth alene med Steffen Rasmussen. Curth forsøgte at udplacere målmanden, som desværre fik foden på, så bolden røg lige udenom målrammen.

Jeppe Curth var god til at gå ned i banen og fungere som spilstation, og har også teknikken til at holde fast i bolden. Han bliver bedre hele tiden og virker som en bevægelig angriber, som kan spille i rigtigt højt tempo og kæmper godt for sagen. I straffesparksfeltet er han dog for lille til at gøre sig gældende ved indlæg, selvom han hopper rigtigt højt, og det var et problem, idet det manglende kantspil betød mange indlæg fra langt nede i banen. Spillet blev ikke presset så langt frem at man kunne få backerne ordentligt i spil, fordi man ikke fik spillet sig ind bag AGF's midtbanekæde, der lå tæt på forsvaret.

Livstegn fra AGF

Efterhånden fik AGF så meget styr på AaB's spil midt på banen, at de også begyndte at vise tænder i kontraspillet. Første mulighed kom midt i halvlegen, da Morten Rasmussen vandt en hovedstødsduel i AaB's straffesparksfelt og Marco Reda gik lidt forkert at hovedstødet på tværs. Christer George kiksede sin tæmning, så bolden trillede ud til målspark.

Små fem minutter senere var gæsterne så tæt på at komme foran, som man næsten kan være. Morten Rasmussen vandt duellen om en ny lang bold fra Anders Kure, og fordi både Michael Jakobsen og Marco Reda gik op i duellen med Rasmussen, fik Christer George en god skudmulighed fra tyve meter. George sparkede på stolpen, og Morten Rasmussen blev fejlagtigt dømt offside, da han scorede på riposten. Han var på den rigtige side af Michael Jakobsen, da George skød på mål og burde derfor ikke være dømt offside.

Det var ikke første gang, Marco Reda og Michael Jakobsen søgte den samme bold, og et mere offensivt indstillet hold end AGF ville have udnyttet den manglende kommunikation, hvilket de reelt også gjorde. Morten Rasmussen er skræmmende stærk i hovedspillet, og havde han haft flere medspillere til at opfange andenboldene, kunne de have fået flere chancer ud af det. Ellers begyndte også Christer George at blive mere synlig som bindeled i offensiven, og kom desuden frem til endnu en løs chance, hvor han endte med at gå lidt for hårdt til Jimmy Nielsen.

Mere åbent

AGF'erne havde i starten lavet mange frispark mod Martin Ericsson, men de begyndende offensive løb fra de århusianske midtbanespillere tærede åbenbart så meget på kræfterne, at de ikke længere lå så tæt på ham. Det gav AaB mere spil tættere på AGF-målet, og dermed kom indlæggene tættere på baglinjen, ligesom der var flere spillere i straffesparksfeltet.

Jeppe Curth havde en hovedstødsafslutning på en aflevering fra højre side, og også fra venstre side var der optræk til chancer. Thomas Kortegaard havde ikke haft så mange fremløb, men begyndte at vise sig mere i offensiven og lagde også et par fine afleveringer ind i feltet. På den ene sprang Martin Ericsson over bolden, men ingen medspillere var klar til at modtage bolden, og det havde nok alligevel været bedre, hvis han selv havde taget bolden med og afsluttet.

Den største chance fik Simon Bræmer ti minutter før pausen, da Allan K. Jepsens indlæg blev forlænget af Jeppe Curth og røg hen for fødderne af AaB-topscoreren. Fra syv meters afstand fik han passeret Steffen Rasmussen med et ydersidespark, men Jonny Hanssen fik reddet på stregen. Jeppe Curth havde selv et godt forsøg, da han med en fremragende nedtagning satte et par AGF'ere af og kom til et skudforsøg, der dog ikke ramte målet.

Gæsterne havde et par forkølede skudforsøg fra Roger Risholt og Christer George, men AaB havde mest glæde af AGF's lille offensive fremgang. Der blev mere plads at spille på, og dermed kom man tættere på målet, hvilket gav flere halve chancer. Lige før pausen kom der også en hel chance mere ud af det, da Thomas Kortegaard fik mast sig foran Roger Rishold og kunne servere bolden for fødderne af Simon Bræmer, hvis skud fra kanten af straffesparksfeltet prellede af på overliggeren.

Uheldigt selvmål

AaB kom bedst ud fra pausen og startede med en lang bold ind i straffesparksfeltet, hvor Simon Bræmer omgivet af fire AGF'ere var ved at komme til afslutning. Minuttet senere fik Jeppe Lund Curth, Allan K. Jepsen og Martin Ericsson i venstre side spillet sig igennem, men Jeppe Curths bandespil med Súni Olsen endte med at Curth kom i en for spids vinkel til at afslutte farligt.

Udeholdet ville også lege med, og havde det ikke været for Michael Jakobsens blokering havde Christer Georges skud fra kanten af feltet nok voldt Jimmy Nielsen visse vanskeligheder. Helgi Sigurdsson kom ind for Morten Rasmussen, der havde slået hoften, og kort efter havde han et forkølet forsøg fra kort afstand og et lidt farligere fra længere ude. Den største chance fik de seks minutter efter pausen, da Anders Kure kom højst på et hjørnesparksindlæg, men Jimmy Nielsen reddede flot.

Súni Olsen fik AaB's bedste mulighed i indledning, da Jeppe Lund Curth opsnappede en fejlaflevering i AGF-forsvaret og sendte et godt indlæg ind til Simon Bræmer, der headede på tværs. Martin Ericsson og Steffen Rasmussen kæmpede om bolden, og det gav en løs chance, som færingen sparkede lige forbi. Ved AGF's første længerevarende pres spillede Christer George en hård bold på tværs, som gik lige forbi fjerneste stolpe.

Anden halvleg var startet lige, men set over hele kampen var det ikke fortjent, da AGF bragte sig foran på et selvmål af Marco Reda. Jesper Sørensen sendte et frispark fra straffesparksgrænsen i højre side ind i feltet, hvor Allan K. Jepsen snittede bolden og forvirrede Marco Reda så meget, at han ikke kunne nå at få hovedet bag bolden. Bolden endte bag en chanceløs Jimmy Nielsen, og det var nu op ad bakke for et AaB-hold, der havde haft svært ved at trænge igennem en massiv defensiv.

Pres for udligning

AaB-spillerne reagerede ved at skrue op for den fysiske indsats, og indenfor et par minutter efter scoringen havde Simon Bræmer et langskudsforsøg der blev blokeret, ligesom Súni Olsens forsøg efter et afværget hjørnespark blev reddet på stregen af Jonny Hanssen. Samme Olsen fik en løs chance, da indskiftede Jacob Sørensens indlæg endte bagest i feltet, hvor Súni trak udenom Michael Lumb og sparkede lige i maven på Steffen Rasmussen.

Hjemmeholdet spillede sig frem til et hav af hjørnespark, og Rasmus Würtz var ved at få tacklet sig til en udligning efter et sådant, da han fik tæmmet bolden og vendt rundt, men bolden gik ned i græsset og hoppede over målet. Würtz havde et forsøg fra kanten af straffesparksfeltet efter at Jacob Sørensen var kommet over i højre side og sammen med Allan Olesen havde spillet sig frem til et indlæg, som i første omgang var blevet afværget.

Jacob Sørensen kom over i højre side, fordi Poul Hübertz kom på banen for Súni Olsen, og dermed kom Jeppe Lund Curth ned på venstrekanten. AaB skabte så mange indlæg og hjørnespark, at det var oplagt at sætte en mere hovedstødsstærk angriber ind, og han fik da også kæmpet sig til det frispark, der skaffede AaB udligningen og senere det straffespark, der burde have givet sejren. Begge kendelser var i øvrigt tvivlsomme, men det er jo ikke Hübertz' skyld, og der var lige så mange kendelser, der ikke gik hans vej.

Frisparksmålet var fra 22-23 meters afstand og blev sat ind af Martin Ericsson, der skruede bolden ind i det nærmeste målhjørne. Kasper Kure var løbet tilbage for at dække stolpen i denne side, men Jeppe Curth løb ind til ham og tvang Kure til at løbe frem igen, og dermed blev der plads til at score. Tricket for forsvarsspilleren i sådan en situation er at vente med at løbe tilbage til lige inden der sparkes på mål, så angriberne ikke kan nå at komme frem i mere fordelagtige positioner.

Afgørelsen udeblev

Med ti minutter igen var Jeppe Lund Curth løbet helt tør for kræfter, og det medførte en uventet position til Ole Tobiasen, der var eneste tilbageværende spiller på bænken. Tobiasen gik ind som centerforward sammen med Poul Hübertz, mens Simon Bræmer måtte tage en tørn på venstrekanten. Tobiasen er ikke eksplosiv nok til at løbe fra forsvarsspillerne, men har et godt hovedspil, og han var da også lige ved at score på et hjørnespark, men fik ikke træf nok på bolden.

AaB var stadig toneangivende, og AGF var nærmest ikke i nærheden af AaB's mål efter deres mål. Poul Hübertz havde et skud forbi og et hovedstød, han ikke fik dirigeret ordentligt, og Simon Bræmer sparkede lige over mål efter at være trukket ind i banen fra sin nye position. Endvidere havde Martin Ericsson et frispark fra lidt tættere på mål end hvor han scorede fra, og denne gang forsøgte han i det lange hjørne, men det samme gjorde Steffen Rasmussen.

Steffen Rasmussen gættede også rigtigt, da Martin Ericsson i kampens overtid sparkede straffespark, og da sparket sad i målmandshøjde, blev målmanden dagens helt for AGF. Poul Hübertz fik et lille skub i ryggen, da han skulle til at sparke på Simon Bræmers indlæg, og det var nok til at han mistede balancen og fremkaldte det straffespark, der burde have afgjort kampen. AaB havde ikke fået tildelt et straffespark siden 15. august sidste efterår, men fik ikke meget glæde af det. Til allersidst fik Hübertz akkurat ikke prikket til en løs bold, og fik i stedet tilkæmpet sig en karantænegivende advarsel, hvilket også Michael Jakobsen løb ind i.

Man kan mærke på det ålborgensiske publikum at snoren er ved at være kort, så der skal meget snart til at ske fremskridt i resultaterne, hvis ikke Aalborg Stadion igen skal til at være et sted, hvor hjemmeholdet snarere end udeholdet frygter at spille. Onsdag gælder det OB på fjerdepladsen, og med en sejr her er der ikke så frygtelig langt til en Royal League-placering, som er klubbens målsætning. Min målsætning ligger lige en tand højere, og det ser meget svært ud, idet hullet nu er på 15 point.

AaB-AGF 1-1 (0-0)

64. 0-1 Selvmål Marco Reda
77. 1-1 Martin Ericsson

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Marco Reda, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Súni Olsen (73. Poul Hübertz), Rasmus Würtz, Martin Ericsson, Thomas Kortegaard (63. Jacob Sørensen) - Jeppe Curth (81. Ole Tobiasen), Simon Bræmer.

AGF

Steffen Rasmussen - Jimmy Høyer, Kasper Kure, Jonny Hanssen, Anders Kure (61. Michael Lumb) - Roger Risholt, Jens Gjesing, Jesper Sørensen, Danilo Arrieta (78. Tobias Grahn) - Christer George, Morten Rasmussen (48. Helgi Sigurdsson).

Mere i samme kategori

Kampe mod AGF

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk