Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Intelligent fodbold

Lagt p 25/09-05

I dagens udgave af Politiken er der en artikel om en intelligent fodbold, der benyttes under U/17-VM i Peru for tiden, og som muligvis vil finde vej til VM-slutrunden i Tyskland næste år. Systemet, der beskrives i artiklen, er leveret af Cairos, som jeg forsøgte at få et samarbejde op at køre med i forbindelse med mit speciale.

I hovedtræk består systemet af en fodbold, der udsender radiosignaler, og et antennenetværk, der modtager disse signaler og sender dem til en central computer, der beregner bolden position. Har bolden passeret mållinjen, gives der besked til dommerkvartetten, som skal vurdere, om der skal dømmes mål. Dermed slipper man for tvivlen om 'spøgelsesmål' som det, Celta Vigo scorede mål Real Madrid for et par uger siden, eller Geoff Hursts legendariske mål mod Tyskland i VM-finalen i 1966.

Papirudgaven af avisen indeholder også en mindre artikel om århusianske Goalref med tidligere AGF-træner Hans Petersen som bagmand. De er i gang med at lave et tilsvarende system, som er langt billigere, men ikke kan bruges til at opsamle alverdens statistikker som Cairos' system kan. Desuden er der et indslag om boldens historie, som er gået over griseblærer, gummibolde med læderomslag og snøre til nutidens fuld-syntetiske bolde, hvor der altså også er computerchips på vej ind i. Køb avisen, hvis du er interesseret.

Mere i samme kategori

Indlæg om fodboldverdenen

Indlæg om mit speciale

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Kommentarer

Af Kasper (05/10-05 kl. 11:03)
- Opdatering: I dag er der en opfølgende artikel her, hvor der fremgår at eksperimentet var en succes. FIFA har ønsket at eksperimentet skal fortsætte til VM for klubhold i december og har en række forslag til forbedringer efter den første test i en konkurrencesituation. FIFA melder i deres pressemeddelelse ikke noget om, hvad forbedringerne omfatter.

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk