Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

28/08-05 Horsens-AaB 0-0

Lagt p 29/08-05

Selvom AaB har to point flere end på samme tidspunkt sidste sæson, kan det ikke skjule, at sæsonstarten har været meget skuffende. I går blev til sølle 0-0 mod oprykkerne fra Horsens, og på trods af at det samme er overgået OB, Brøndby og Esbjerg, kan AaB ikke løbe fra, at de har problemer med at score mål og til dels også med selve spillet. I syv kampe er det blot blevet til seks mål, og det er naturligvis ikke en statistik, der er et tophold værdigt.

Ingen debutanter

De nødvendige papirer for nyindkøbte Artim Sakiri var endnu ikke gået i orden, så han måtte se kampen fra tribunerne. En anden mulig debutant i Jeppe Lund Curth var helt udenfor truppen og kunne i stedet få kamptræning for danmarksserieholdet efter sine skadesproblemer i hans første tid i AaB. Derfor var den eneste ændrig i startopstillingen, at Rasmus Würtz gik ind på hans normale plads, hvilket sendte Thomas Kortegaard helt ud af truppen efter at have vikarieret på allerbedste vis.

Den næsten uændrede startopstilling betød samtidig, at Martin Ericsson igen fungerede som angriber, selvom Poul Hübertz havde overvundet sin sygdom. Valget hænger muligvis sammen med, at Horsens ligesom Silkeborg spiller med diamantopstilling på midtbanen, hvorfor Erik Hamrén håbede at AaB kunne komme udenom den kompakte midtbane ved at spille bredt. Det fungerede ellers fint i de to kampe, hvor AaB spillede med Ericsson liggende bag to angribere, men i de seneste to kampe har der kun været to angribere at vælge imellem, og måske var Hübertz for svækket til en kamp fra start denne gang.

I to pokalkampe mod Horsens indenfor de seneste år har AaB indkasseret mål indenfor de allerførste minutter, men denne gang lod de sig ikke overraske. På trods af at Horsens havde en kraftig vind i ryggen formåede de ikke at lægge ud med noget større pres, og AaB kunne uden problemer spille sig ud af de fleste situationer. Den dårlige sæsonstart har ikke for alvor sat sig på psyken af spillerne, der stadig tør spille det flade spil også i forsvarszonen.

Løbestærkt hjemmehold

I modvind er det svært at sparke bolden væk i forsvaret, så Horsens forsøgte at udnytte rygvinden til at presse AaB højt på banen. De stod meget langt fremme med deres bagkæde, mens midtbanen og angriberne prøvede at forhindre AaB's opspil helt nede fra forsvaret. Det betød at AaB ikke fik ro til at bygge spillet op, men alligevel bevarede de hele tiden overblikket og spillede med stor tålmodighed korte pasninger indtil der var plads til at spille fremad.

På den måde forhindrede Horsens AaB i at komme frem på banen og skabe mange målchancer, men AaB'erne var for boldsikre til at der kom bolderobringer ud af presset. Centralt på midtbanen var Allan Søgaard og Lasse Holdgaard fysisk overmatchet af Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen, der modstod alle forsøg på kropstacklinger, og det var også medvirkende til, at AaB aldrig mistede bolden på farlige steder.

Trods Horsens' ihærdige forsøg på at presse udeholdet fik de aldrig resultat af deres anstrengelser i en første halvleg, hvor de ikke tilspillede sig et eneste hjørnespark, dårligt havde et indlæg og praktisk taget aldrig kunne spille sig ind i straffesparksfeltet. Eneste tilløb til en chance kom, da Steffen Ernemann var ved at slippe forbi Trond Andersen, hvilket tvang Jimmy Nielsen til at komme ud af sit mål. Trond fik tacklet Ernemann, der dog hurtigt kom på benene igen og spillede tilbage til Abdul Sule, som sparkede langt over og forbi.

Ericsson overalt

AaB var til gengæld hyppige gæster i modstandernes straffesparksfelt, og oftest kom chancerne gennem opspil midt på banen. Som nævnt pressede Horsens højt, men AaB magtede at holde fast i bolden længe nok til at man kunne spille frem midt i banen, hvor Würtz og Augustinussen og især Martin Ericsson fik mange muligheder for at vende rundt med bolden og løbe ned mod forsvarskæden.

Ericsson var lige så iøjnefaldende som mod Silkeborg, men kom igen for sjældent ind i feltet. Det ville pynte på hans spil, hvis han lidt oftere forsøgte sig med reelle gennembrud i stedet for at kigge så meget efter medspillerne. Han kommer frem til alt for få chancer i forhold til sine evner, fordi han ikke bryder sig om at være i straffesparksfeltet, hvor det gør lidt mere ondt. Han fungerer nok bedre som offensiv midtbane end som hængende angriber, men spørgsmålet er, hvordan holdet fungerer bedst.

Det var et løb mod forsvaret fra Martin Ericssons side, der skabte den største chance før pausen. Denne gang var hele forsvaret fokuseret på Ericsson, som derfor kunne spille ind til en helt fri Simon Bræmer. Bræmer fangede egentlig Søren Jochumsen med sin afslutning, så han gik til den forkerte side, men hans ben var spredt så meget ud, at Simon Bræmers flade afslutning ramte målmandens fod.

Martin Ericsson havde også tidligere skabt en stor chance til Simon Bræmer, da et skarpt træk i højre side snød en forsvarsspiller, hvorefter han kunne spille fladt ind foran til Bræmer, der ikke fik fart nok i afslutningen. Allan Olesen stod for at spille Ericsson i dybden, og det var kendetegnende, at begge backs fik meget plads at løbe på på grund af Horsens' smalle midtbane.

På venstrekanten spillede Jacob Sørensen en af sine bedste kampe i lang tid, selvom det meste spil foregik på midten, fordi det var svært at spille kanterne fri med sideskift på grund af den kraftige vind. Han kom flere gange til baglinjen og fik lavet indlæg og havde også selv en afslutning i hver halvleg, hvor han trak ind i banen. Det første forsøg blev blokeret, mens det andet strøg lige forbi trekantsammenføjningen. Taz virkede mere determineret end normalt og skamskældte eksempelvis dommer René Christensen på et tidspunkt, hvor han dømte forkert. Også Mattias Lindström viste fremgang og lavede flere lækre driblinger, men er stadig et stykke fra forårets niveau.

Vinden vender

Før pausen blev det kun til få åbne AaB-chancer, men udeholdet var klart bedst, og man stod som tilskuer med forventningen om, at medvinden i anden halvleg ville give mulighed for at presse spillet længere frem. Jacob Sørensens gode forsøg kom allerede efter to minutter, og i den første halvdel af halvlegen havde AaB flere gode forsøg, som med lidt mindre uheld havde givet mål.

Rasmus Würtz havde et skud på overliggeren, da et fladt indlæg efter en god dribling fra Mattias Lindström blev afværget, og selvsamme Lindström sparkede kort efter lige forbi det lange hjørne på en aflevering fra Martin Ericsson. Simon Bræmer kunne akkurat ikke nå at styre bolden ind ved bagstolpen, og også Rasmus Würtz var søgt med frem i den kvikke kontra.

Kort inden han blev erstattet af Poul Hübertz havde Simon Bræmer et forsøg, hvor han vendte rundt og sparkede på en pludselig løs bold på en ripost efter et frispark, men afslutningen endte i sidenettet. Hans afløser havde ikke meget mere held på en tilsvarende afslutning, da hans resolutte afslutning ramte Søren Jochumsens støtteben. Denne gang opstod chancen efter en god vending og efterfølgende dybdeaflevering fra Martin Ericsson. Uheldig var Poul Hübertz også senere, da han fik rettet et mislykket langskud fra Rasmus Würtz af, men afslutningen sad lige på Jochumsen, der ikke kunne nå at reagere.

Overfald på Jepsen

Den tidligere AaB'er Besart Berisha startede for første gang i sin Horsens-lejeperiode på banen, og det skete på bekostning af den målløse topscorer Niels Lodberg. Han gjorde sig nu ikke bemærket mod sine tidligere klubkammerater, før han med tyve minutter igen brutalt fældede Allan K. Jepsen, der måtte udgå med en stærkt forvredet ankel. Herefter faldt AaB's spil lidt fra hinanden, og det blev kun til få chancer.

I stedet begyndte Horsens at få lidt bedre greb om tingene, og de havde blandt andet to gode frisparksforsøg. Charles Akonnor havde allerede fremtvunget en redning på stregen af Allan K. Jepsen, da han stadig var på banen, og Steffen Ernemanns forsøg gik lige over hjørnet med Jimmy Nielsen som tæt iagttager.

Med spillet mere på Horsens' banehalvdel efter pausen fik hjemmeholdet mere plads til at spille dybe stikninger til angriberne. Som oftest blev de for lange, og resten havde forsvaret godt styr på, så AaB kom i boldbesiddelse igen inden resten af Horsens-holdet kunne nå frem og hjælpe. Først mod slutningen lykkedes det at tilspille sig et par reelle chancer, men Simon Elbæk sparkede helt skævt, og Besart Berishas forsøg blev reddet af Jimmy Nielsen.

AaB var det bedste hold, men hvis man ikke scorer mål, vinder man heller ikke - bare spørg i Horsens, der har scoret ét mål i syv kampe. Horsens er det eneste hold, der har scoret færre mål end AaB, og deri ligger meget af forklaringen på, at AaB ligger og roder nede på niendepladsen. Spillet har ikke været til en topplacering, men dog til en placering i den gode ende. Efter landskampspausen venter Nordsjælland, som er inde i en god stime, men får AaB først hul på bylden, kan der let vente et festfyrværkeri.

Horsens-AaB 0-0

Horsens

Søren Jochumsen - Per Gade, Rasmus Marvits, Mads Rieper, Martin Halle - Martin Heinze (77. Simon Elbæk Jensen), Allan Søgaard, Lasse Holmgaard (59. Charles Akonnor), Steffen Ernemann - Abdul Sule (59. Niels Lodberg), Besart Berisha.

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Trond Andersen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen (72. Marco Reda) - Mattias Lindström, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Jacob Sørensen (83. Súni Olsen) - Martin Ericsson, Simon Bræmer (67. Poul Hübertz).

Mere i samme kategori

Kampe mod Horsens

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Kommentarer

Af FÆ´tter (01/09-05 kl. 15:02)
- Festfyrværkeri mod FCN...haha....hvad er chancen?!

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk