Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

30/07-05 AaB-Midtjylland 1-1 (0-0)

Lagt p 31/07-05

Fodbold er ikke et retfærdigt spil. AaB var mange klasser bedre end Midtjylland og skabte chancer til at vinde med ti mål, men måtte alligevel nøjes med 1-1. Regnen væltede ned over Aalborg Stadion og indbød til fysisk spil, og det passede et toptændt AaB-hold glimrende. Teknisk var hjemmeholdet også overlegne, og denne gang holdt det høje nivau i to halvlege, men Midtjylland kunne takket være Ola Tidman i målet forlade det nordjyske med det ene point.

Offensiv satsning

Kampen bød på comeback til diamantopstillingen på midtbanen, som ellers ikke havde været brugt fra starten af en kamp siden august sidste år. Jacob Sørensen måtte afgive sin plads til angriberen Poul Hübertz, som startede inde for første gang, mens Martin Ericsson røg ned som den offensive midtbanespiller.

At starte med to angribere behøver ikke nødvendigvis være mere offensivt end at spille med halvanden, som AaB har gjort det seneste års tid. Når man giver afkald på en stenhårdt arbejdende central midtbane, der har været en del af det defensive fundament, for at give plads på midtbanen til en af de normale angribere, må det dog betegnes som en offensiv satsning. Især fordi resten af holdet udgøres af de samme spillere som i de første kampe, og der dermed ikke er kommet mere defensive typer andre steder på midtbanen.

Det var otte - og nu ni - kampe siden AaB sidst havde spillet en Superligakamp uden at indkassere mål, så det var måske ikke en helt tosset idé at ændre på den defensive organisation. Ikke mindst fordi Rasmus Würtz stadig ikke var blevet klar nok efter sin skade til at kunne starte på banen. Man kan godt have sin tvivl, om der er plads på midtbanen til både Würtz, Augustinussen og Martin Ericsson, for ingen af dem passer perfekt til at spille i venstre side, men mon ikke Erik Hamrén ved nogenlunde, hvad han laver?

Tornadoagtig start

Allerede efter 16 sekunders spil havde AaB allerede erobret bolden og spillet sig til den første store chance. Midtjylland startede kampen med at spille en lang bold ud mod Dennis Sørensen, men bolden endte hos Allan K. Jepsen, der med det samme spillede dybt til Poul Hübertz. Hübertz tog med en god førsteberøring bolden med udenom Kristian Bak Nielsen og slog et indlæg ind foran mål, hvor Simon Bræmer kunne tage bolden ned, vende rundt og afslutte. Den forholdsvis svage afslutning blev reddet på stregen af Jesper Mikkelsen, og i stedet kunne Bræmer med held have spillet skråt bagud til Mattias Lindström, der havde et halvtomt mål at afslutte på.

Inden der var gået ti minutter havde AaB haft fire chancer mere, og derudover var Poul Hübertz dømt offside alene med målmanden efter at Thomas Kortegaard havde kæmpet sig forbi Rasmus Daugaard på Simon Bræmers indenomsstikning. Hübertz afsluttede dog dårligt, ligesom han gjorde det efter en dårlig førsteberøring, da Martin Ericsson og Simon Bræmer fik spillet bolden frem til ham i en kontra.

De andre chancer var et indlæg fra Thomas Kortegaard, hvor Mattias Lindström ikke fik træf på hovedstødet; et fladt indlæg fra Poul Hübertz efter en fin soloaktion, hvor Simon Bræmer ikke nåede frem ved forreste stople; og et indlæg fra Lindström, som Bræmer lagde af til Thomas Kortegaard, hvis skud blev blokeret.

Midtjylland neutraliseret

Efter ti minutters spil viste Midtjylland for første gang tænder, da Frank Kristensen headede lige forbi på et tidligt indlæg fra Rasmus Daugaard. Daugaard var slet ikke presset, da han lagde bolden indover, og det er en af svaghederne ved at spille med diamantopstilling på midtbanen. De to kantspillere skal ligge mere centralt for ikke at åbne for spil igennem midten, og dermed bliver der meget plads over kanterne, hvis der ikke sideforskydes hurtigt.

Lidt senere fik David Nielsen en noget mindre hovedstødschance, da Frank Kristensen vandt en løbeduel om en lang bold. Det var også eneste gang, AaB's forsvarsspillere kom i løbedueller med angriberne, for Midtjylland kom aldrig til at spille fodbold. Forsvaret var presset så langt tilbage, at de ikke kunne sparke bolden helt ned bag AaB's forsvar, og i luftduellerne sad Trond Andersen og Michael Jakobsen så tæt på angriberne, at de sjældent fik kontrol over bolden.

AaB's opspil startede som regel med en lang bold på forsiden af forsvaret, hvor Simon Bræmer og Poul Hübertz vandt de fleste dueller med Kristian Bak Nielsen og Jesper Mikkelsen. Mattias Lindström lå tæt på midten for at hjælpe Martin Ericsson med at få fat i andenboldene, og der fik han meget plads. Midtjylland spiller jo også med diamantopstilling på midtbanen, og i venstre side ligger Razak Pimpong næsten helt ude ved linjen for at være klar, når de får bolden.

Når både Mikkel Thygesen og Dennis Sørensen også er offensivt anlagte, bliver der utroligt meget plads at spille på, og det udnyttede AaB på (næst-)bedste vis. Normalt spiller de endda med Michael Hansen på midtbanen også, men denne gang var defensive Christian Traoré valgt som ankermanden, og det hjalp ikke til at stabilisere defensiven i en naiv opstilling, som kun held forhindrede i at blive straffet hårdt. Midtbanen var totalt usynlig, kom aldrig til at spille fodbold, og kunne overspilles med en enkelt eller to afleveringer.

AaB's agressive spil kunne selvfølgelig ikke undgå at koste nogle frispark undervejs, men bortset fra en enkelt gang kom der AaB'ere først på hver eneste defensive dødbold. Til gengæld kostede det en stor chance fem minutter før pausen, da Kristian Bak Nielsen headede på mål på et hjørnespark. Hovedstødet blev for blødt til at være farligt, men Razak Pimpong fik forvirret Jimmy Nielsen så meget at det endte med en løs bold i feltet. Dennis Sørensen var først over bolden, men Trond Andersen fik tacklet ham, så bolden røg lige over mål. AaB har været meget overbevisende på defensive dødbolde i de første tre kampe, og det er faktisk kun blevet til en enkelt afslutning til modstanderne, da København scorede i sæsonåbneren.

Total AaB-dominans

Det eneste der lykkedes for Midtjylland var at holde Thomas Augustinussen fra at styre opspillet - og så lige den detalje med målene. Mikkel Thygesen pressede højt og forhindrede Augustinussen i at få bolden fra bagkæden. Det var dog ikke nødvendigt, for bag sig efterlod han et kæmpe hul, hvor bolden kunne spilles enten fladt eller i luften frem til angriberne eller den offensive del af midtbanen, hvor der ikke var pres, fordi der kun var Christian Traoré til at dække op.

Dermed var der plads til at AaB kunne skabe chancer næsten efter behag. Poul Hübertz ydede en større arbejdsindsats end han havde gjort i sine to indskiftningstjanser, og sammen med Simon Bræmer lagde han et stort pres på Midtjylland-forsvaret, der ikke fik ro til at spille sikre afleveringer. Hübertz er en angriber der sparker på alt, og det så man, da han sparkede i sidenettet efter selv at have kæmpet sig til bolden på mållinjen. Han havde også en resolut, flad afslutning, hvor han sparkede første gang på en dyb stikning fra Mattias Lindström.

Den afslutning holdt Midtjylland-keeper Ola Tidman flot, og han var gang på gang manden, der holdt Midtjylland inde i kampen. Således fik han også kæmpet sig fri af Michael Jakobsen, så han kunne forhindre et Thomas Augustinussen-hovedstød efter et hjørnespark i at gå i mål. Også Simon Bræmer måtte græmme sig efter en Tidman-refleks, da Mattias Lindström havde udnyttet en dårlig clearing fra Kristian Bak Nielsen til at lægge et perfekt indlæg, som Bræmer desværre ikke helt fik ramt ordentligt med panden.

Kristian Bak Nielsen optrådte dog også i helterollen for udeholdet, da han med et par desperate, glidende tacklinger fik afværget to store chancer. Først var det en aflevering igennem midtbanekæden fra Thomas Augustinussen og dernæst en tilsvarende igennem forsvaret fra Martin Ericsson, der bragte Simon Bræmer fri til skud, og senere fik han forhindret Ericsson i at trække bagom og komme til afslutning, da et hurtigt, fladt opspil med Trond Andersen, Bræmer og Poul Hübertz som stationer bragte Ericsson i en god position i feltet. Næsten alle AaB's afslutninger sad indenfor målrammen, men Mattias Lindström havde et skud forbi, og Michael Jakobsens flyvende flugtning blev heller ikke perfekt.

Scoring ud af ingenting

Alt det der er beskrevet indtil nu foregik i første halvleg, og billedet var det samme efter pausen, hvor AaB havde alt spillet og alle chancerne. Midtjylland kom så godt som aldrig frem til AaB's tredjedel af banen, for hele holdet arbejdede hårdt på ikke at give udeholdet ro. Kun Razak Pimpong skabte lidt uro, når han fik meget plads at boltre sig på efter et sideskift, og han fik også bremset Mattias Lindström med glidende tacklinger i flere tilfælde.

Trods det at de ikke havde bolden, kunne Pimpong bringe Midtjylland foran godt fem minutter efter pausen, da et fladt indlæg passerede helt til baglinjen, hvor han kunne prikke den ind. Allan K. Jepsen havde lige spurtet frem og tilbage for at deltage i to kontraangreb, så han var ikke nået på plads, da David Nielsen modtog bolden ude i deres højre side. Herfra kunne han udfordre Michael Jakobsen og komme ind til feltet, hvor Trond Andersen følte sig tvunget til at hjælpe til. David Nielsen spillede bolden i det helt rigtige øjeblik, og midt for mål stod Allan Olesen alene med to angribere. Mikkel Thygesen hoppede over bolden, og så kunne Pimpong let score.

Thomas Kortegaard burde nok være trukket længere tilbage i situationen for at dække af for Allan Jepsen, og han blev taget ud kort efter. Han var ikke kommet godt i gang efter pausen, og når man havde en landsholdsspiller siddende på bænken i Rasmus Würtz, kunne man lige så godt få ham bragt i spil. Kortegaard var ikke så iøjnefaldende som hans midtbanekolleger, men gjorde det godt, når han havde bolden, og tog bestemt også sin del af slæbet.

Spil til ét mål

Scoringen rystede AaB et kort øjeblik, men med indskiftningen af arbejdsbien Rasmus Würtz fik man sat tryk på igen. Efter et længerevarende AaB-pres kom Allan K. Jepsen fri til indlæg fra venstre side, og på midten kunne Poul Hübertz kaste sig ned og afslutte med hovedet. Bolden blev headet hårdt og nedad, så Hübertz gjorde alt det rigtige, men Ola Tidman diskede op med endnu en mirakelredning, da han fik fistet afslutningen fra nært hold udenom mål.

To minutter senere var han vågen igen, da et frispark fra Poul Hübertz ramte Thomas Augustinussen og røg ud til Mattias Lindström, hvis hårde, flade afslutning ellers sad helt ude ved stolpen. I den efterfølgende periode var det hjørnesparkene, AaB var farlige på, men Trond Andersens hovedstød ramte trekantssammenføjningen, og da han senere headede på tværs, headede Thomas Augustinussen bolden lige over mål.

Den mere end fortjente udligning kom med god tid til at lave flere mål efterfølgende. Det startede med at Trond Andersen driblede udenom Mikkel Thygesen og spillede frem til Rasmus Würtz midt på banen. Würtz vendte rundt og overspillede midtbanen med en kort aflevering til Martin Ericsson, som spillede Simon Bræmer fri med målmanden. Bræmer havde luret Kristian Bak Nielsens evne til at lave vigtige glidende tacklinger, så han lod ham glide forbi og kunne herefter trille bolden ind imellem benene på Ola Tidman.

Jagten på mål nummer to

Med hul på bylden jagtede AaB nu sejren mere end før, og det gav for første gang muligheder for midtjyske kontraer. Det så ud til at kunne blive farligt ved et par lejligheder, men man nåede aldrig ind i straffesparksfeltet, så det blev ved to langskud fra Frank Kristensen og Razak Pimpong, som begge blev blokeret til hjørnespark.

AaB var stadig tættest på scoringer, og Poul Hübertz havde et hovedstød lige over efter et frispark i venstre side fra Martin Ericsson. Indskiftede Jacob Sørensen havde et godt skud efter at Simon Bræmer havde lagt en fremragende diagonalbold fra Michael Jakobsen af til ham, og Rasmus Würtz havde et skud fra distancen.

Den sidste chance kom dybt inde i overtiden, da en høj bold og et par riposter endte med at Martin Ericsson fik en skudmulighed fra kanten af feltet. Ola Tidman kunne ikke holde skuddet, men riposten trillede lige forbi fødderne af Simon Bræmer, der ikke kunne nå at reagere. Dermed kunne Midtjylland helt ubegribeligt tage hjem med et point i bagagen, der bedst kan betegnes som groft tyveri. AaB fik dog vist klassen i en hel kamp og kan sagtens tænkes at tage point på Brøndby Stadion på lørdag, og så ser det hele lyst ud igen.

AaB-Midtjylland 1-1 (0-0)

52. 0-1 Razak Pimpong
72. 1-1 Simon Bræmer

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Trond Andersen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Mattias Lindström (82. Jacob Sørensen), Thomas Augustinussen, Martin Ericsson, Thomas Kortegaard (54. Rasmus Würtz) - Poul Hübertz, Simon Bræmer.

Midtjylland

Ola Tidman - Rasmus Daugaard, Kristian Bak Nielsen, Jesper Mikkelsen, Leon Jessen - Dennis Sørensen, Christian Traoré (70. Michael Hansen), Mikkel Thygesen (86. Svenne Poulsen), Razak Pimpong - David Nielsen, Frank Kristensen.

Mere i samme kategori

Kampe mod Midtjylland

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk