Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

24/07-05 OB-AaB 2-1 (0-1)

Lagt p 26/07-05

Siden oprykningen til landets bedste række i 1986 har AaB aldrig startet sæsonen med to nederlag. Før nu. Således blev det til endnu et unødvendigt nederlag, da de bolsjestribede besøgte Fionia Park, som stadion i Odense hedder nu. AaB gik ellers til pausen med en 1-0-føring efter en fin første halvleg, men OB scorede to mål i de sidste tyve minutter, efter at AaB havde overlevet det store pres, hjemmeholdet lagde ud med efter pausen.

Usikker start

Da AaB'erne gik til opvarmning så det ud til, at man kunne stille i stærkeste opstilling, men Rasmus Würtz kunne ikke klare strabadserne på grund af den ankelskade, der også plagede ham mod København. Det betød en startplads på den centrale midtbane til unge Thomas Kortegaard, mens resten af holdet var det samme som åbnede sæsonen. Würtz' skade betød endvidere, at ynglingespilleren Thomas Enevoldsen kom med på bænken, og også kom ind til en lovende debut.

Fraværet af Rasmus Würtz og savnet af den styrende midtbanespiller Allan Gaarde betød en usikker start fra AaB's side, hvor unødvendige boldtab gav OB chancen for at sætte fart på angrebene. Der manglede tålmodighed i angrebsopbygningerne, og forsvarsspillerne havde svært ved at spille bolden op via midtbanen. Derfor blev det også til mange diagonaler til Jacob Sørensen (der næsten altid blev upræcise), til bolde på forsiden af forsvaret (hvor der ikke var plads nok til at få kontrol over den) eller til bolde ned langs linjerne (hvor OB-spillerne vandt løbeduellerne).

De mange boldtab skete forholdsvis langt tilbage på banen, hvorfor OB's løbevillige spillere hurtigt kunne komme ned, hvor det er farligt. Den største chance fik de dog efter et indkast, hvor bolden blev spillet over i venstre side. Chris Sørensen snød Mattias Lindström med et skarpt træk og sparkede på stolpen, og Jimmy Nielsen fik lige fingerspidserne på. Bolden røg ud midt i feltet, hvor Allan Olesen i første omgang forhindrede Søren Berg i at afslutte, og i stedet kunne Jonas Borring sparke lige over mål.

På det tidspunkt havde AaB allerede haft deres første chance, men Michael Jakobsen måtte hoppe baglæns for at nå hjørnesparket, og så kom han ikke højt nok op til at kunne heade nedad. OB havde også mange hjørnespark, men det var altid en AaB'er - oftest Thomas Augustinussen, der igen var en af de bedste hos AaB - der kom først på indlæggene.

Mere frigjort

Efter det første kvarter begyndte AaB at få fat i spillet, da kantspillerne på midtbanen gjorde sig fri fra deres udgangspunkt og trak lidt længere væk fra linjerne og tog mere del i det opbyggende spil. Thomas Augustinussen og Thomas Kortegaard skiftedes til at søge dybt og holde igen, og med kanterne involveret i spillet var der hele tiden flere valgmuligheder. Dermed var det muligt at spille sikrere afleveringer, så fejlmargin blev reduceret og spillet kom ned på jorden, og det havde OB sværere ved at forsvare sig imod.

Med den lavere fejlmargin forsvandt også OB's muligheder for at komme til chancer, for når AaB ikke gav chancerne væk gratis, kunne hjemmeholdet ikke selv spille sig frem til dem. Thomas Kortegaard arbejdede så hårdt, at man helt glemte savnet af Rasmus Würtz, og er mindst lige så god med bolden, men mangler Würtz' uovertrufne nærkampsstyrke samt noget af den erfaring, man kun får af at spille fast på højeste niveau. Sammen med Augustinussen forhindrede han OB i at få fat i andenboldene efter deres lange bolde frem mod de kropsstærke angribere Søren Berg og Mwape Miti. Michael Jakobsen og Trond Andersen skal også roses for at have godt styr på angriberne, selvom det fysisk ikke var en jævnbyrdig kamp.

Chancerne begyndte så småt at komme, med et langskud fra Mattias Lindström - der senere forsøgte med en optimistisk helflugter på en svær aflevering - som det bedste forsøg, og også Allan K. Jepsen havde et forsøg udefra. Man kom da også foran, da et længere pres, som udmøntede sig i skud fra både Thomas Kortegaard og Martin Ericsson, endte med at bolden røg i højre side, hvor Mattias Lindström kunne sende et indlæg ind i feltet. Bolden endte lide tilfældigt bag i feltet, hvor Jacob Sørensen halvkiksede sin tæmning men alligevel fik sendt bolden ind foran mål, hvor Thomas Augustinussen fik kæmpet sig til afslutning og mål.

Thomas Augustinussen kommer meget mere med i straffesparksfeltet end tidligere og har derfor været AaB's farligste mand i de to første kampe. Der er kommet meget mere dybde i den centrale midtbane i det etablerede spil, og derfor er der ikke så langt ind i feltet, når der er mulighed for indlæg. Augustinussen kommer til at score en hel del mål, hvis denne tendens i spillet fortsætter.

OB-pres

Det var et helt andet OB-hold, der kom ud efter pausen, og det første lille kvarter blev AaB presset langt tilbage og kom tit til at skulle forsvare sig mod indlæg fra siderne. OB'erne er set over en bred kam fysisk stærke spillere, om med den rigtige indsats vinder de mange nærkampe. AaB kom til at stå for langt tilbage, og midtbanen endte med at være så tæt på forsvaret, at man ikke kunne nå ud og få fat i de afværgede indlæg.

Erik Hamrén tog konsekvensen efter små tyve minutters spil, da han sendte Poul Hübertz ind i stedet for Simon Bræmer for bedre at kunne holde fast i bolden, når den blev sparket langt. Hübertz er god med hovedet, men løber ikke lige så langt som Bræmer for at få fat i bolden. Derfor blev der ikke den store ændring ud af den udskiftning, selvom hans hovedspil i slutfasen blev et godt våben, da AaB jagtede udligningen.

Ved samme lejlighed erstattede Thomas Enevoldsen Jacob Sørensen på venstrekanten, og det var en udskiftning med perspektiv. I sin debutkamp spillede han allerede uden nerver og viste, hvilken naturlig omgang med bolden han har. Han spillede meget roligt, holdt bolden ved jorden og turde udfordre, og også det defensive arbejde var fint. Det blev også til et par afslutninger, hvoraf en venstrebensafslutning på en løs bold efter en duel i feltet havde fortjent en bedre skæbne end at ryge lige over. Til sidst i kampen fik han også en god mulighed efter et indlæg fra venstre side, men her burde han have afsluttet selv frem for at spille på tværs i det lille felt. Jeg har set ham nogle gange før til indendørsstævner og i ynglingekampe, og jeg tror helt sikkert, han bliver fast førsteholdsspiller i løbet af et par år.

Paradoks

Selvom AaB i anden halvleg var langt mere under pres end i første, og ikke havde bolden nær så meget, kom man frem til flere og større chancer. Selv med unge spillere som Thomas Kortegaard og Thomas Enevoldsen i midtbanekæden blev man aldrig bange for at spille fodbold, og når det lykkedes at komme ud af forsvarszonen var man også farlige den anden vej.

Martin Ericsson havde den største chance, da Thomas Kortegaard spillede ham ind i feltet med en gudeaflevering. Ericsson forsøgte med et skarpt træk at gøre sig fri til at spille Mattias Lindström helt blank, men trækket endte i ryggen - eller måske på hånden - af en desperat glidende Jan Tore Ophaug. Thomas Kortegaard havde også et godt forsøg fra kanten af feltet efter en glimrende aflevering fra Martin Ericsson, men hans flade skud blev reddet af Arek Onyszko.

AaB kunne endda være kommet til endnu flere chancer, havde det ikke været for Mattias Lindström, der for anden kamp i træk spillede en frygtelig anden halvleg. Bortset fra et forsøg i sidenettet efter et hjørnespark lykkedes ingenting for ham, og derfor blev han også skiftet ud med Marco Reda, der kom ind på den centrale midtbane og spillede meget køligt, var god med hovedet og stærk i nærkampene. Kortegaard blev skubbet ud i venstre side, mens Enevoldsen overtog højrekanten.

Nedrykningsstregen over AaB

På det tidspunkt var OB dog kommet på omgangshøjde, efter at Trond Andersen med et for langt træk midt på banen mistede bolden. OB spillede over i højre side, hvor Michael Jakobsen fejlbedømte afleveringen og kun fik den snittet ud på kanten, hvorfra Søren Berg kunne slå et indlæg. Ved bageste stolpe fik Allan Olesen og Thomas Kortegaard ikke generet Esben Hansen bedre end at han kunne heade ind mod midten, hvor Mwape Miti kunne sparke riposten ind efter at Jimmy Nielsen havde reddet hans hovedstød i første omgang.

Den andet mål opstod efter en misforståelse i venstre side, hvor Thomas Augustinussen og Thomas Kortegaard ikke kunne blive enige om, hvem der skulle gå ud og presse Ulrich Vinzents, der derfor fik lov at slå et fladt indlæg til forreste stolpe. Søren Berg nåede bolden før en glidende Michael Jakobsen og kunne prikke den over Jimmy Nielsen, der kom lidt mærkeligt ned til den bold.

AaB forsøgte til det sidste at presse på for en fortjent udligning, men det lykkedes ikke, og nu ligger de Røde under nedrykningsstregen. De to foregående sæsoner har det taget seks og fire runder at komme derned, men i år er der altså 31 kampe at forbedre positionen i. Dermed burde man kunne nå at få det antal point, der kræves for at spille med om medaljer. Sejrsrækken kunne passende starte på lørdag mod Midtjylland.

OB-AaB 2-1 (0-1)

27. 0-1 Thomas Augustinussen
71. 1-1 Mwape Miti
83. 2-1 Søren Berg

OB

Arek Onyszko - Ulrich Vinzents, Alexander Aas, Jan Tore Ophaug, Chris Sørensen - Martin Borre (73. Denni Conteh), Nicolai Stokholm, Esben Hansen, Jonas Borring (73. Ulrik Laursen) - Søren Berg, Mwape Miti.

AaB

Jimmy Nielsen - Allan Olesen, Trond Andersen, Michael Jakobsen, Allan K. Jepsen - Mattias Lindström (80. Marco Reda), Thomas Augustinussen, Thomas Kortegaard, Jacob Sørensen (63. Thomas Enevoldsen) - Martin Ericsson, Simon Bræmer (63. Poul Hübertz).

Mere i samme kategori

Kampe mod OB

Kampe i Superligaen

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk