Velkommen til boe7.dk


30/07-08
Brøndby-AaB
25/07-08
AaB-Midtjylland
05/06-08
Med licens til at træne
25/05-08
Vejen til Champions League
1 kommentar
25/05-08
AaB-OB
23/05-08
Lyngby-AaB
23/05-08
AaB-Brøndby


Forside

Arkiv

Brøndby-Midtjylland 3-2

Lagt p 05/05-05

Dagens pokalfinale kunne næsten ikke have været bedre - set med AaB-øjne. Først og fremmest var det vigtigt, at Brøndby vandt, for ellers har AaB ingen muligheder for at komme til at spille europæisk fodbold til efteråret. Det har de nu stadig, men det kræver en tredjeplads samtidigt med, at København vinder det danske mesterskab.

Netop muligheden for at København bliver mestre blev en lille smule forbedret af, at pokalfinalen gik i forlænget spilletid, for så er det mere tænkeligt, at Brøndby sætter point til i Odense på søndag. Midtjylland på tredjepladsen kan også tænkes at smide nogle point hjemme mod Viborg, og så kan AaB allerede i denne spillerunde erobre bronzepladsen med en sejr over AGF. Razak Pimpong har med dagens udvisning, som vist godt kan betegnes som tynd, karantæne på søndag, og selvom han ikke hører til holdets bedste spillere, er det godt nyt for Viborg.

Jeg kan ikke mindes, jeg nogensinde før har set en kamp, hvor jeg har holdt med Brøndby, men når det kommer AaB til gode, må principperne vige en smule. Og når man absolut skal holde med Brøndby, er Midtjylland med deres utålelige træner Erik Rasmussen ikke det værste hold, de kunne møde. Selvom jeg holdt med dem i kampen, var det alligevel en fornøjelse at se, at de ikke spillede særligt godt, for jo ringere de er, jo mindre er muligheden for at de vinder mesterskabet.

Pokalfinalen endte som sagt med Brøndby som vinder, og det skete efter en kamp med et lille overtag til holdet i de grimme, blå-gule trøjer. En ellers uskarp Morten Skoubo, som til allersidst i den ordinære spilletid måtte udgå med en skade, kunne sætte sidste fod på en flot Brøndby-kontra. Netop kontraspillet var sammen med dødboldene det farligste våben for Brøndby, som ikke rigtigt kunne få spillet til at glide.

Efter pausen kom Midtjylland godt ud, og der gik ikke mere end to minutter, inden Michael Hansen fra kanten af feltet med et fladt skud kunne udligne. Razak Pimpong bragte efter en times spil ulvene foran, da Per Nielsen og Casper Ankergren kommunikerede dårligt og lod Pimpong heade bolden ind i et tomt mål. Kun fem minutter måtte Pimpong så forlade banen, da han fik sit anden gule kort for at bremse en Brøndby-kontra med et lille frispark.

Brøndby skulle kun bruge ti minutter i overtal på at komme på omgangshøjde igen, og det skete med et flot mål af Kim Daugaard, der helflugtede en returbold ind i målhjørnet fra kanten af feltet. Lige inden havde Johan Elmander scoret et af sine sjældne mål, men linjedommeren havde opdaget det frispark, Elmander begik i optakten, så målet blev korrekt annulleret. Senere var der også appeller for et straffespark, da Morten Skoubo blev fældet af målmand Anders Rasmussen, men Rasmussen fik akkurat prikket til bolden, så Knud Erik Fiskers kendelse var igen korrekt.

Dermed måtte kampen gå i forlænget spilletid, og det var en flok trætte spillere, der måtte spille en halv time mere end beregnet. Efter godt tyve minutters kedsommeligt spil, hvor eneste højdepunkt var Johan Elmanders skud på stolpen, kunne Ruben Bagger sikre Brøndby sejren med en mål fra nært hold. Midtjylland kunne ikke svare igen, og dermed har AaB stadig grund til at have europæiske drømme. Johan Elmander blev kåret som årets pokalfighter i en kamp, hvor ingen rigtigt markerede sig.

Mere i samme kategori

Indlæg om fodboldkampe

Navigering

Næste indlæg - Forrige indlæg

Skriv en kommentar (alle felter skal udfyldes)

Navn:

E-post-adresse:

Din kommentar:

Af hensyn til spam bedes du skrive et syvtal i boksen herunder:

2003-08 boe7.dk